Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Μπάσκετ Ανδρών : ΙΣΠΑΝΙΑ – ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 91-86


Η Ισπανία θα είναι η μία από τις δύο ομάδες που θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά, καθώς επικράτησε της Λιθουανίας με 91-86. Οι νικητές είχαν σε πολύ καλή μέρα για μια ακόμη φορά τους Πάου Γκασόλ (19π.) και Ρούντι Φερνάντεζ (18π.) οι οποίοι την κρίσιμη στιγμή πήραν την ομάδα στις πλάτες τους. Πλέον η ομάδα του Αίτο Ρενέσες περιμένει τον αντίπαλό της από τον αγώνα Αργεντινή – ΗΠΑ.
Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά δυνατό από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι Ισπανοί επικρατώντας στα ριμπάουντ κατάφεραν στο πρώτο δεκάλεπτο να έχουν το πάνω χέρι και να πάρουν το προβάδισμα με 21-19. Σε αυτό έπαιξε φυσικά πολύ μεγάλο ρόλο και τα πολλά λάθη στην επίθεση των Λιθουανών που δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις. Τα λάθη όμως στη συνέχεια ελαττώθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό από τους παίκτες του Ραμούνας Μπουτάουτας με αποτέλεσμα το ματς να γυρίσει και οι Ισπανοί να μην μπορούν να αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους τους. Οι Λιθουανοί δεν μπόρεσαν πάντως να ξεφύγουν και έτσι το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με 42-40 υπέρ τους.
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κάτι ανάλογο σαν το δεύτερο. Η Εθνική Λιθουανίας έκανε το παιχνίδι που ήθελε, ο Γιασάιτις ήτα ν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση, ωστόσο οι Ισπανοί κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ προκειμένου να κάνουν την αντεπίθεσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Και την έκαναν. Με μπροστάρηδες τους Πάου Γκασόλ και Ρούντι Φερνάντεζ πήραν το πάνω χέρι και κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά ασφαλείας. Οι Λιθουανοί προσπάθησαν στο τέλος να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, ωστόσο δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα η Ισπανία να πάρει τη νίκη με 91-86 και να βρεθεί στον τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 40-42, 62-66, 91-86.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Ρενέσες): Γκασόλ 19, Φερνάντεθ 18 (2), Χιμένεθ 11, Λόπεθ 7, Ρούμπιο 4, Ρέγες 13, Γκαρμπαχόσα 8 (2), Γκασόλ 6, Μουμπρού 3, Ροντρίγκεθ 2, Ναβάρο.
ΛΙΘΟΥΝΙΑ (Μπουτάουτας): Γιασάιτις 19 (5), Γιασικεβίτσιους 19 (2), Σισκάουσκας 7, Λαβρίνοβιτς, Λουκάουσκις, Γιαβτόκας 15, Λαβρίνοβιτς Κ. 13 (4), Καουκένας 11 (1), Πετραβίτσιους 2, Κλέιζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: