Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Σύστημα διεξαγωγής πρωταθλημάτων 2008 – 2009 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ

Η Ε.ΚΑ.Σ.Κ στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της την Δευτέρα 25-8-08 αποφάσισε τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της αγωνιστικής περιόδου 2008 – 2009. Οι κληρώσεις των ομάδων θα γίνουν στις 10-9-08 (6μμ) και οι επίσημες συμμετοχές πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι τις 5-9-08. Παρακάτω αναφέρουμε τον τρόπο διεξαγωγής σε κάποια από τα πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ.Κ :

Το πρωτάθλημα ανδρών, στο οποίο έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής 7 ομάδες (ΗΡΟΔΟΤΟΣ, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΚΥΔΩΝ, ΟΦΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ και ΧΕΡΟΝΑΣΙΟΣ) θα γίνει με σύστημα πουλ (όλοι θα παίξουν με όλους) σε 2 γύρους. Στην συνέχεια η πρώτη ομάδα θα περάσει στην Β φάση ενώ οι υπόλοιπες 6 ομάδες θα παίξουν σε ζευγάρια σύμφωνα με την κατάταξη τους στην βαθμολογία και συγκεκριμένα Α : η 2η με την 7η , B : η 3η με την 6η και Γ : η 4η με την 5η. Στην Γ φάση θα περάσουν οι ομάδες από τα ζευγάρια που κάνουν 2 νίκες και θα παίξουν οι νικητές των ζευγαριών Α και Β και ο νικητής του ζευγαριού Γ με την πρώτη ομάδα της Α φάσης. Στον τελικό (Δ φάση) θα περάσουν οι 2 ομάδες που κάνουν 2 νίκες από τα παραπάνω ζευγάρια και πρωταθλητής θα αναδειχθεί η ομάδα που θα κάνει 3 νίκες.
Στο τουρνουά στην μνήμη του Κώστα Διονυσόπουλου έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής 8 ομάδες (ΗΡΟΔΟΤΟΣ, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΚΥΔΩΝ, ΟΦΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, ΔΕΙΛΙΝΟ και ΧΕΡΟΝΑΣΙΟΣ) και θα γίνει με το σύστημα των νοκ – άουτ αγώνων στις 14-9-08, 17-9-08 και (τελικός) 21-9-08.

Στο πρωτάθλημα παίδων έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής 16 ομάδες εκ των οποίων 8 συμμετέχουν στην Α κατηγορία και 8 στην Β. Η πρώτη φάση των αγώνων θα διεξαχθεί με σύστημα πουλ 2 γύρων και οι 2 πρώτες ομάδες της Β κατηγορίας ανεβαίνουν στην Α, ενώ οι 2 τελευταίες ομάδες της Α κατηγορίας πέφτουν στην Β. Στην συνέχεια η 3η και η 4η της Α κατηγορίας και η 1η και 2η της Β θα παίξουν σε αγώνες play – off (Α3 – Β2 και Α4 – Β1) και οι νικητές των ζευγαριών (2 αγώνες με κριτήριο την διαφορά πόντων σε περίπτωση μιας νίκης από κάθε ομάδα) μαζί με την 1η και 2η ομάδα της Α κατηγορίας θα παίξουν αγώνες πουλ δύο γύρων από όπου και θα προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα.

Στο πρωτάθλημα παμπαίδων Α (παιδιά που έχουν γεννηθεί το 1994 και μετέπειτα) έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής 17 ομάδες. Οι ομάδες αυτές θα χωριστούν σε 3 ομίλους (με γεωγραφικά κατά βάση κριτήρια) και θα παίξουν με σύστημα πουλ 2 γύρων. Οι 2 πρώτοι από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην επόμενη φάση, όπου οι 6 ομάδες θα παίξουν με σύστημα πουλ 2 γύρων από όπου και θα προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα.

Τα πρωταθλήματα που θα διοργανώσει την φετινή περίοδο (2008 – 2009) η Ε.ΚΑ.Σ.Κ είναι συνολικά 13.

Αλλαγή έγινε κατόπιν αιτήσεως των σωματείων στα όρια ηλικιών στις παγκορασίδες και συγκεκριμένα στην κατηγορία Α μπορούν να συμμετέχουν κορίτσια που έχουν γεννηθεί το 1995 και νεώτερες, ενώ στην κατηγορία Β κορίτσια που έχουν γεννηθεί το 1997 και νεώτερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: