Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Βασίλης Σπανούλης : Ψηλά το κεφάλι

Λίγο μετά τον αγώνα με την Αργεντινή ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε στο προσωπικο του blog :

Καλησπέρα σε όλους. Είναι η τελευταία φορά που ανεβάζουμε «blog» από το Πεκίνο, αφού όπως θα γνωρίζετε η ομάδα επιστρέφει στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή μαζεύουμε τα πράγματά μας στο ολυμπιακό χωριό και ετοιμαζόμαστε για τον γυρισμό. Μας πληροφόρησαν ότι η πτήση αναχωρεί στις 2 τα ξημερώματα ώρα Κίνας και πρώτα ο Θεός την Παρασκευή (22/8) θα είμαστε πίσω στην πατρίδα.
Για τον χθεσινό προημιτελικό θα σας τα πω όπως ακριβώς τα αισθάνομαι. Θέλαμε πολύ τη νίκη επί της Αργεντινής για να προκριθούμε στον ημιτελικό και να διεκδικήσουμε μετάλλιο, αλλά δεν τα καταφέραμε και στην ομάδα υπάρχει τεράστια απογοήτευση. Απογοήτευση, γιατί δεν ευχαριστήσαμε τον κόσμο που είχε μεγάλες προσδοκίες και περίμενε πολλά από μας, αλλά και γιατί δεν ικανοποιήσαμε τους εαυτούς μας. Ετσι είναι, όμως, ο αθλητισμός. Οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα και πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι και να προχωρήσουμε. Να αφήσουμε την πέμπτη θέση στο Πεκίνο και να κοιτάξουμε μπροστά.
Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα όπως είναι η Αργεντινή, δεν παίξαμε καλά και αυτή είναι η αλήθεια. Κάναμε αρκετά λάθη, ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι από τους παίκτες – κλειδιά των αντιπάλων μας, όπως ο Τζινόμπιλι και ο Ντελφίνο, βρέθηκαν σε μεγάλη μέρα και μας σκότωσαν. Ακόμη και έτσι, ακόμη και αν δεν αποδώσαμε το μπάσκετ που ξέρουμε, ο αγώνας κρίθηκε στο ένα σουτ.
Ετυχε να το πάρω εγώ αυτό το σουτ και δεν το έβαλα. ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ που αστόχησα, η τελευταία φάση βασάνιζε χθες τη σκέψη μου, αλλά δεν μπορώ να το σκέφτομαι παραπάνω. Ετσι είναι ο αθλητισμός και αν το σκεφτείτε, έτσι είναι και η ζωή. Συμβαίνουν πράγματα που πρέπει να σε κάνουν πιο δυνατό και να μην σε καθηλώνουν.
Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθύνω σε όλους εσάς, τους φίλους της Εθνικής, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξή σας στην ομάδα. Το ταξίδι στο Πεκίνο για μας τελείωσε. Με την Εθνική θα ασχοληθούμε ξανά του χρόνου το καλοκαίρι στο επόμενο Ευρωμπάσκετ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν με αυτό τον πικρό τρόπο, αλλά στην αποστολή υπάρχει ηρεμία γιατί γνωρίζουμε ότι αυτή η ομάδα έχει υψηλή ποιότητα και έχει κερδίσει τον σεβασμό των μεγάλων δυνάμεων του μπάσκετ.
Τώρα, γυρίζουμε στην Ελλάδα για να ξεκουραστούμε λίγο και να ενσωματωθούμε στους συλλόγους μας. Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε μέσα από το SPORT 24, να είστε όλοι καλά και να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Λυπάμαι, που δεν καταφέραμε κάτι καλύτερο στο Πεκίνο.

Βασίλης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: