Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Ευθύμης Ρεντζιάς : «Η Εθνική βρίσκεται πάντα στην ελίτ…»


Πηγή : www.sport-fm.gr
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του ελληνικού μπάσκετ και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που εξήγαγε αυτή η χώρα, άλλωστε η πορεία του αλλά και το πέρασμα του από το ΝΒΑ το αποδεικνύουν περίτρανα. Ο λόγος για τον Ευθύμη Ρεντζιά, που μιλώντας στο www.sport-fm.gr αναφέρθηκε στην πορεία της Εθνικής ομάδας, τον ΠΑΟΚ ενώ μοιράστηκε τις αναμνήσεις του από την παρουσία του στην Ισπανία και την Μπαρτσελόνα.
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την 5η θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά, είπε: «Είναι επιτυχία η 5η θέση, δεν συμφωνώ με αυτούς που κάνουν λόγο για αποτυχία. Εξακολουθούμε να είμαστε Ολυμπιονίκες, Βρισκόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο, έχουμε διατηρηθεί στις 5 κορυφαίες ομάδες του μπάσκετ παγκοσμίως…Πιστεύω ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε και τη Λιθουανία αλλά και την Αργεντινή από την οποία χάσαμε για ένα σουτ, αν και έγινε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του τουρνουά. Η ομάδα πάλεψε μέχρι τέλους και ουσιαστικά ήταν οι λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά και χάσαμε».
Σε ότι αφορά τον Κώστα Κουφό, ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ξεκαθάρισε πως: «Ο Κουφός είναι έτσι και αλλιώς ένα σπουδαίο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ και πρέπει να είναι κάποια στιγμή μέλος της Εθνικής ανδρών. Ίσως να πρέπει να είναι μέλος της ομάδας του 2010 που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο της Τουρκίας. Εξάλλου είναι ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί στις μικρότερες εθνικές και έχει δείξει τα καλύτερα».
Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην πάει στον ΠΑΟΚ και τη νέα προσπάθεια που γίνεται από τον κ.Δρόσο. Ο Ευθύμης Ρετζιάς, που έχει τιμήσει και με το παραπάνω τη φανέλα του «δικεφάλου του Βορρά», δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους δύο «αιωνίους». «Χαίρομαι που ένας επιχειρηματία με τη δυναμική του Δημήτρη Δρόσου ασχολήθηκε με το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Έχει εμπειρία από την παρουσία του στην ΑΕΚ, όρεξη να επενδύσει και με αυτόν στο τιμόνι της ομάδας πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα. Αν και για άλλη μία χρονιά πιστεύω ότι οι ομάδες που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν είναι περιορισμένες. Πέραν του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που έχουν φέρει πολύ μεγάλους παίκτες και έχουν πολύ μεγάλα μπάτζετ και φυσικά θα είναι στην κορυφή και φέτος. Σε ότι αφορά τους δύο, ο Ολυμπιακός σίγουρα έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις αλλά ο Παναθηναϊκός έχει διατηρήσει τον ίδιο κορμό. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι πάντως είναι να βλέπω καλό μπάσκετ και θέαμα και φέτος πιστεύω ότι θα δούμε…»
Τα 4 χρόνια που έζησε στην Ισπανία και την ACB League με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, τον έκαναν, όπως ο ίδιος αποκάλυψε πολύ καλύτερο. Εξάλλου είχε την τύχη να δουλέψει υπό τις οδηγίες του Αίτο Ρενέσες. «Ο Αίτο είναι σπουδαίος προπονητής. Είχα την τύχη να εργαστώ μαζί του, δικαίως έχει τη φήμη του προπονητή που «κατασκευάζει» ταλέντα. Μην ξεχνάτε ότι ήταν αυτός που ανέδειξε ταλέντα όπως ο Γκασόλ, ο Ναβάρο, ο Ρούντι Φερνάντεθ και εσχάτως ο Ρίκι Ρούμπιο, που πλέον αποτελούν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου μπάσκετ», είπε αρχικά για τον τεχνικό που οδήγησε την Ισπανία στην κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Πεκίνο και συμπλήρωσε ανοίγοντας το κεφάλαιο «Βαρκελώνη»: «Εκεί έπαιξα το καλύτερο μπάσκετ στην καριέρα μου και κέρδισα τίτλους. Δέθηκα με τους οπαδούς και ακόμα έχω στο μυαλό μου αυτή την ομάδα».
Μπορεί πλέον να έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ωστόσο από κοινού με τους εν ενεργεία Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Παπανικολάου, διατηρούν ακαδημία μπάσκετ για μικρά παιδιά με στόχο να μεταδώσουν τα μυστικά του αθλήματος, που αποδεδειγμένα γνωρίζουν πολύ καλά και οι τρεις….

Δεν υπάρχουν σχόλια: