Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ Ανδρών : Ο πρώτος ημιτελικός


Το ζευγάρι Ισπανία – Λιθουανία ήταν το πρώτο που «σχηματίστηκε» από τους σημερινούς προημιτελικούς. Η Ισπανία επιβλήθηκε της Κροατίας που αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Μάρκο Πόποβιτς με 72-59, ενώ η Λιθουανία πήρε εύκολα τη νίκη από την Κίνα με 94-68.

«Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, ήταν σημαντικό για εμάς να φτάσουμε στα ημιτελικά. Ήταν στόχος μας σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε ακριβώς εκεί που θέλαμε να είμαστε», δήλωσε ο Πάου Γκασόλ, ο οποίος βλέπει τη συνέχεια: «Θα είναι δύσκολη για εμάς. Δεν θα είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα και το ξέρουμε. Είμαι ευτυχισμένος που είμαστε στους τέσσερις, αλλά έχουμε ακόμη δύο αγώνες να δώσουμε. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε δυνατά από το πρώτο λεπτό ως το τελευταίο, όπως κάναμε και στον αγώνα με την Κροατία. Αυτό ήταν που έδιωξε την πίεση από εμάς, και τη μετέφερε στους αντιπάλους μας. Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε και στη συνέχεια. Να πιέσουμε από την αρχή». Το πρόβλημα για την Ισπανία ενόψει συνέχειας έχει να κάνει με τον Χοσέ Μανουέλ Καλδερόν, ο οποίος αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, αποσύρθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.
Ο Γιάσμιν Ρέπεσα από την άλλη απέδωσε την ήττα της ομάδας του στην επιθετική άμυνα της Ισπανίας: «Δεν μας επέτρεψαν σε καμία περίπτωση να κυκλοφορήσουμε σωστά την μπάλα, αλλά χάσαμε και πολλά ελεύθερα σουτ. Είναι δύσκολο να νικήσει την Ισπανία όταν έχεις άσχημα ποσοστά ευστοχίας». Όταν ρωτήθηκε για τις απουσίες που είχε η ομάδα του, απάντησε: «Δεν αναζητώ δικαιολογίες ποτέ. Ξεκινήσαμε πολύ καλά στη διοργάνωση, αλλά δεν τελειώσαμε το ίδιο καλά, και ζητάω συγνώμη γι’ αυτό. Θα έπρεπε να είχαμε παίξει καλύτερα!»

«Το ταξίδι μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έλαβε τέλος. Η Λιθουανία έπαιξε καλά, εμείς δεν παίξαμε καλά. Λυπάμαι που δεν φτάσαμε στους ημιτελικούς, αλλά από την άλλη η Κίνα ποτέ δεν είχε φτάσει ως εδώ που φτάσαμε εμείς. Με την ψυχή φτάσαμε ως εδώ, αλλά δεν μπορούσαμε να πάμε και πιο μακριά». Όταν ρωτήθηκε για το αν θα είναι παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ο Μινγκ απάντησε με το γνωστό του τρόπο: «Είμαι τόσο μεγάλος; Γιατί ρωτάτε; Απέχουν μόλις τέσσερα χρόνια
Αυτός που δεν θα είναι στο Λονδίνο με την Εθνική Κίνας όπως όλα δείχνουν είναι ο Γιόνας Καζλάουσκας, ο οποίος έχει αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη. «Ελπίζω να το ξανασκεφτεί», δήλωσε ο Μινγκ, για να προσθέσει: «Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και φάνηκε. Καταλαβαίνω ότι θέλει να είναι κοντά στην οικογένειά του. Μακάρι να έρθουν κι άλλοι προπονητές από την Ευρώπη στην Κίνα». Σε προσωπικό επίπεδο ο Κινέζος σέντερ των Χιούστον Ρόκετς τόνισε: «Ευχαριστήθηκα κάθε στιγμή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχα την ευκαιρία να αναμετρηθώ με μεγάλους παίκτες και μεγάλες ομάδες. Είναι θετικό που για εμάς τουλάχιστον το ότι κλείσαμε λίγο την ψαλίδα, ότι γίναμε λίγο πιο ανταγωνιστικοί».
Ο Γιασικεβίτσιους μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε: «Όταν είμαστε συγκεντρωμένοι είμαστε μια καλή ομάδα. Όταν δεν είμαστε, παίζουμε όπως παίξαμε απέναντι στην Αυστραλία. Είμαστε δυνατοί στο Σίδνεϊ, δυνατοί στην Αθήνα… Όλα κρίνονται σε 40 λεπτά. Είμαστε τυχεροί. Σε άλλα αθλήματα τέσσερα χρόνια δουλειάς κρίνονται σε 10 δευτερόλεπτα!» Όσο για την αναμέτρηση στον ημιτελικό με την Ισπανία, ο Λιθουανός γκαρντ δήλωσε: «Όλοι σκοπεύουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, ένα σοβαρό παιχνίδι απέναντι στην Κίνα και τώρα μας περιμένει το δυσκολότερο μέχρι τώρα παιχνίδι της διοργάνωσης. Πρέπει να παλέψουμε και θα δούμε τι θα γίνει. Η Ισπανία είναι στο επίπεδό της, ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και αν θέλουμε να πάρουμε τη νίκη θα πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Η Ισπανία είναι μια ομάδα πλήρης από κάθε άποψη. Άμυνα, επίθεση, περιφερειακό σουτ, ρυθμός, ριμπάουντ… Κι εμείς όμως έχουμε κάνει καλά παιχνίδι στους Ολυμπιακούς αγώνες και σκοπός μας είναι να νικήσουμε. Κάνουμε αυτό που ξέρουμε, παίζοντας καλά ως ομάδα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είναι μόνο ο Πάου Γκασόλ, αλλά έχει 10-12 παίκτες ποιότητας». Και κλείνοντας χαρακτήρισε «φαινόμενο» τον Ρίκι Ρούμπιο: «Είναι σίγουρα ένα φαινόμενο. Είναι 17 χρονών και έχει ευθύνη για πολλά πράγματα στην ομάδα. Είμαι μεγάλος… φαν του και θα είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να τον δούμε να μεγαλώνει, να βελτιώνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: