Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

"Αισθάνομαι περήφανος"


Η εικόνα της Εθνικής μας ομάδας στο παιχνίδι με την Αργεντινή έμεινε σε πολύ υψηλό επίπεδο σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννάκη ο οποίος σε δηλώσεις του μετά το σημερινό ματς υπογράμμισε πως αισθάνεται υπερήφανος για αυτήν την ομάδα που έδωσε το καλύτερο εαυτό της πάνω στο παρκέ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Γιαννάκη:

"Γνωρίζαμε ότι η Αργεντινή είναι μία ομάδα έμπειρη και με προσωπικότητες. Μαχητές. Ήταν διαφήμιση για το μπάσκετ αυτά τα ματς. Το να συμμετέχουμε σε αυτά τα ματς, άσχετα αν νικάμε, είναι μεγάλη προβολή για όλο το ελληνικό μπάσκετ. Ο κόσμος γνωρίζει ότι είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Θα μπορούσε αυτό το ματς να ήταν για μετάλλιο. Τα υπόλοιπα παιχνίδια είδατε πως κύλησαν. Εμείς έτυχε να παίξουμε με μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα, αλλά δεν στεκόμαστε εκεί. Θέλουμε να παίζουμε με τους πιο δυνατούς. Εμείς είχαμε το τελευταίο σουτ, το οποίο θα μπορούσαμε και να το είχαμε βάλει.
Οι αντίπαλοί μας έβαλαν μερικά πολύ δύσκολα σουτ, αλλά έτσι ήταν το παιχνίδι. Εμείς μείναμε συγκεντρωμένοι, με θέληση, με πάθος μέχρι το τελευταίο σουτ. Αυτό πιστεύω ότι είναι πιο σπουδαίο από το να κερδίσεις ένα παιχνίδι που μπορεί να σε πάει σε έναν ημιτελικό, αλλά που δε θα έχεις ζήσει αυτή την προσπάθεια λεπτό προς λεπτό. Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος γι' αυτή την ομάδα. Αυτά τα παιδιά δείχνουν μία ιδιαίτερη συμπεριφορά και ως αθλητές και ως άνθρωποι και νομίζω ότι είναι παράδειγμα για όλους. Έχουν δημιουργήσει τη δική τους Ιστορία. Η ομάδα αποτελείται από νέα παιδιά, η οποία όμως βρίσκεται σε συνεχώς σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.
Πάντα στα τουρνουά δίνουμε πολύ καλή εικόνα σαν ομάδα. Το μπάσκετ δεν είναι ένας παίκτης. Εμείς προτιμούμε μέσα στο γήπεδο να έχουμε πολλές διαφορετικές λύσεις. Έτσι γινόμαστε πιο καλοί και σε τέτοιες προκλήσεις έχουμε περισσότερες απαντήσεις. Κάθε παιχνίδι έχει μία ιδιαιτερότητα. Άλλη η πίεση, άλλες οι υποχρεώσεις. Επηρεάζονται τα παιδιά που πάντα θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω, αφού το νοιώθουν έτσι. Η εικόνα της ομάδας ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γενικά έπαιξε καλό μπάσκετ και συζητήθηκε από πάρα πολλούς. Θέλουμε να παίζουμε ακόμη καλύτερα και αυτός είναι ο στόχος.
Δεν υπάρχει κατάρα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Άλλη ήταν η 5η θέση στην Ατλάντα, άλλη η 5η θέση στην Αθήνα, άλλη η 5η θέση εδώ. Κάθε φορά η ομάδα δίνει κάτι παραπάνω. Η ομάδα σε κάθε συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες εμφανίζεται και καλύτερη. Μπορεί η θέση της να μην είναι καλύτερη, ωστόσο καταξιώνεται στη συνείδηση του κόσμου ως μία από τις καλύτερες ομάδες. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι παίζαμε με μία ομάδα που μπορούσαμε να περάσουμε ένα ήσυχο βράδυ.
Ήξερα ότι αυτό το ματς θα παιζόταν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, μέχρι το τελευταίο σουτ. Εμείς το κάναμε αυτό το σουτ, εμείς το χάσαμε. Δεν υπήρχε εντολή για το τελευταίο σουτ. Είτε δίποντο, είτε τρίποντο ήταν απόφαση εκείνης της στιγμής. Η ομάδα σε τέτοια τουρνουά γίνεται καλύτερη. Βελτιώνεται ακόμη περισσότερο για την επόμενη φορά. Γίνεται πιο αποτελεσματική σε τρόπο παιχνιδιού. Εν συγκρίσει με τα δύο προηγούμενα Ολυμπιακά τουρνουά ήμασταν καλύτεροι. Η εθνική ομάδα είναι πάνω απ` όλους μας".

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Παπαλουκάς υπογράμμισε: "Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και οι δύο ομάδες προσπάθησαν πολύ σκληρά. Δεν ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε τα μικρά πράγματα που έκανε η Αργεντινή μέσα στο παιχνίδι, ώστε να πάρουμε τη νίκη. Θέλαμε να προκριθούμε στα ημιτελικά, όμως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Δεν μπορέσαμε να πετύχουμε μερικά εύκολα καλάθια, την ίδια στιγμή που οι αντίπαλοί μας, απαντούσαν με τρίποντα. Αυτό τους έδωσε το ψυχολογικό αβαντάζ για να κερδίσουν το ματς. Η Ελλάδα διαθέτει σπουδαία ομάδα, νέους παίκτες και μπορεί στο μέλλον να τα πάει καλύτερα".

Σέρτζιο Σάντος Ερνάντεθ (προπονητής, Αργεντινή): «Είμαι υπερήφανος γι αυτή την ομάδα. Το επίπεδο του μπάσκετ που παίξαμε ήταν πολύ υψηλό απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Παίξαμε έξυπνα και φτάσαμε στη νίκη. Δουλέψαμε πολύ για να φτάσουμε εδώ, ενώ και οι φιλοδοξίες μας για το μέλλον είναι μεγάλες. Στο β ημίχρονο, η άμυνά μας ήταν πιο δυνατή και αυτό μας βοήθησε να πάρουμε κάποιες παραπάνω επιθέσεις και κάποια παραπάνω καλάθια. Ο Ντελφίνο έπαιξε πολύ καλά. Ήταν συγκεντρωμένος σε αυτό ακριβώς που έπρεπε να κάνει. Έπαιζε σαν κομπιούτερ. Είχε καθαρό μυαλό και έχει μεγάλο ποσοστό σε αυτή τη σπουδαία νίκη»....

Λουίς Σκολα (ο οποίος είχε προβλέψει παραμονές του προημιτελικού ότι ο αγώνας θα κριθεί στο τελευταίο σουτ) : «Νιώθω πολύ χαρούμενος, αλλά και πολύ κουρασμένος. Η Ελλάδα έπαιξε απίστευτα. Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα κριθεί στο ένα σουτ και ευτυχώς έδωσε τη νίκη για εμάς. Δεν είναι δύσκολο να μαντέψεις ότι ο αγώνας θα πήγαινε εκεί», τόνισε ο Αργεντίνος πάουερ φόργουορντ και συμπλήρωσε: «Πριν από δύο χρόνια έγινε το ίδιο και χάσαμε από την Ισπανία. Αυτό είναι το μπάσκετ Άλλες φορές μπαίνει, άλλες δεν μπαίνει η μπάλα. Με τις ΗΠΑ θα προσπαθήσουμε. Θα δούμε... Ένας αγώνας είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: