Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

«Να διδάξουμε αθλητική παιδεία»

Με το όραμα να βγάλουν αν όχι σταρ, υγιείς φιλάθλους, οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, Κώστας Παταβούκας και Γιώργος Ρεγγίνας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου αναφορικά με την ίδρυση σχολής μπάσκετ, η οποία θα στεγαστεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Αναλυτικά, τα όσα είπαν…

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

«Η ιδέα ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο. Η βασική μας ιδέα και ενδιαφέρον για να υλοποιηθεί ήταν για να μπορέσουν τα παιδιά να έρθουν στο γήπεδο και να γίνουν μέρος του αθλήματος που αγαπάμε πολύ, γιατι ο αθλητισμός, τα παιδιά και η ενασχόλησή τους με αυτόν είναι ένα μεγάλο συν. Θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο μπάσκετ. Να μπορούν να αξιοποιούν όμορφα τον ελεύθερο χρόνο τους και να ξοδεύουν την ενέργειά τους στον αθλητισμό και δη στο μπάσκετ. Θέλουμε τα παιδιά να παίρνουν ικανοποίηση μέσα από το παιχνίδι, μαθαίνοντας τα βασικά στοιχεία του μπάσκετ και γενικότερα φεύγοντας από το γήπεδο να είναι ευχαριστημένοι και να ξεκινά η επόμενη μέρα τους πολύ διαφορετικά. Βασικός μας στόχος είναι να διδάξουμε αθλητική παιδεία. Θα οργανώσουμε διάφορα τεστ με την βοήθεια έμπειρων προπονητών και θα παρακολουθούμε την εξέλιξη των παιδιών».


Κώστας Παταβούκας

«Η εκδήλωση έχει ως στόχο την δημοσιοποίηση ενός εγχειρήματος στο οποίο πιστεύουμε πολύ. Είμαστε τέσσερις φίλοι και το εννοούμε αυτό, οι οποίοι μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη, την ίδια αντίληψη, τις ίδιες ανησυχίες και την ίδια πεποίθηση πως κάθε προσπάθεια άξια λόγου που έχει ως στόχο την εξέλιξη του αθλητισμού, πρέπει να απευθύνεται καταρχήν για τα παιδιά. Κοινή πίστη μας είναι πως δεν υπάρχει τίποτα πιο άξιο, από το να προσπαθείς να μεταλαμπαδεύσεις την συσσωρευμένη γνώση και τις εμπειρίες που έχεις αποκτήσει με την εμπλοκή σου τόσα χρόνια στο άθλημα. Να προσπαθήσεις να διαμορφώσεις και να σμιλεύσεις τους χαρακτήρες των παιδιών, κάνοντάς τα όχι μόνο να ξέρουν να τριπλάρουν ή να πασάρουν, αλλά η συνολική τους σχέση με τον αθλητισμό να διέπεται από τις δομικές του αξίες όπως συνεργασία, αλληλεγγύη, συντροφικότητα, αυτοπειθαρχία κοινωνικότητα και όλες αυτές τις αξίες που πατά ο αθλητισμός. Αυτό είναι το ιδεολογικό υπόβαθρο αυτού του εγχειρήματος».

Δημήτρης Ιτούδης

«Κάθε παιδί θα έχει προσωπική καρτέλα, με όλα του τα στοιχεία, αλλά και την εξέλιξή του στους προπονητικούς κύκλους. Βασικό μας μότο είναι να διδάξουμε αθλητική παιδεία κι αν δεν βγάλουμε τους επόμενους σταρ θα θέλαμε να βγάλουμε τους επόμενους υγιείς φιλάθλους. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο περισσότερος κόσμος είναι εφάμιλλος με την ιδέα του ότι χρειαζόμαστε την αθλητική παιδία για να αποφύγουμε τα έκτροπα που δυστυχώς εμφανίζονται στα γήπεδα. Ελπίζουμε ότι θα συνεισφέρουμε σε αυτό. Μια σκέψη που κάναμε είναι ότι τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο δεν θα μπούμε σε αγωνιστικά τμήματα, είναι όμως κάτι που σκεφτόμαστε να οργανώσουμε στο εγγύς μέλλον. Την επόμενη χρονιά δηλαδή. Ξεκινώντας θέλουμε να δούμε τα τμήματα, να τα οργανώσουμε καλά και μετά να μπούμε σε αυτή την διαδικασία. Προσπαθούμε να φτιάξουμε τμήματα ευέλικτα και ουσιαστικά, στα οποία θα μπορούν οι προπονητές να συγκεντρώνουν την προσοχή των παιδιών. Βασική μας αρχή θα είναι να προσέλθουν παιδιά γεννημένα το 2000. Θα είμαστε ανοικτοί σε συζητήσεις για παιδιά που είναι γεννημένα το 2001 και 2002 ως και το 1990. Μέσα στους στόχους μας είναι να κάνουμε διάφορα μίτιγκ με τους γονείς στα οποία θα παραβρισκόμαστε και οι τέσσερις για να τους εξηγούμε την εξέλιξη των παιδιών τους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ανθρώπους που θα ξέρουν να συνεργάζονται και θα ξέρουν να βάζουν την ατομική τους ικανότητα μέσα στο ομαδικό συμφέρον. Σε εμάς θα μπορούν να προσέλθουν ακόμη και επαγγελματίες αθλητές που θέλουν να βελτιώσουν κάποια στοιχεία τους. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα, αλλά υπάρχει συμφωνία με αθλητές και πρώην αθλητές που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό το καλοκαιρινό πρόγραμμα. Επίσης, θέλουμε να οργανώσουμε εκτός από το 3 εναντίον 3, το 1 εναντίον 1.Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ.Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος ήταν αρωγός σε αυτή την ιδέα. Του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».

*** Για εγγραφές και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Θανάση Τσιόδρα στο τηλ. 6977551035

Δεν υπάρχουν σχόλια: