Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Ευρωπαϊκό U16: Ελλάδα – Ουκρανία 90-61


Παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ, η Εθνική Παίδων επικράτησε με 90-61 της Ουκρανίας για την 2η αγωνιστική της β’ φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ιταλία. Οι διεθνείς μας διατήρησαν με αυτό τον τρόπο τις ελπίδες τους για είσοδο στους αγώνες κατάταξης 5-8. Ωστόσο, η νίκη αυτή της Εθνικής μας επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Γιώργου Μαυρογιάννη στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο αρχηγός της Εθνικής έφυγε στο ημίχρονο του αγώνα για το νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι έχει υποστεί κάταγμα στον αντίχειρα του αριστερού του χεριού. Συνεπώς, ο 16χρονος χάνει το υπόλοιπο τουρνουά, όντας αυτή τη στιγμή ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και δεν έδωσε σε κανένα σημείο το δικαίωμα στους Ουκρανούς να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Πολύ καλοί οι Παπούλιας, Μοτσενίγος και Χρυσικόπουλος, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ με 21 πόντους. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η τελική διαφορά (+29π.) ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη, καθώς στο 26’ είχε αγγίξει και τους 30 πόντους (32-62) μετά από τρίποντο του Χρυσικόπουλου.
Αύριο (16.15) η Εθνική θα αγωνιστεί κόντρα στην Ισπανία.
Διαιτητές: Σεμές, Μένταν, Όζολς
Δεκάλεπτα: 15-27, 26-47, 42-65, 61-90
Ουκρανία (Τσέρνι): Αρταμόνοφ 2, Γιαλάνσκι, Κρούτους, Μισούλα 12(2), Ομελτσένκο, Ιβασκένκο 6(1), Προκοπένκο 12(1), Μπομπρόφ 10, Μαρτσένκο 8, Βιράστιουκ, Μότορτσουκ 3, Ανικιγιένκο 8.
Ελλάδα (Τούφας): Καραϊσκος 8, Γρίψιος 2, Τέρπος 3, Αντωνάκης 6, Μαυρογιάννης 15(1), Παπούλιας 11, Τσαλκιτζής 3(1), Τάγαρης 5, Μοτσενίγος 13(2), Σικαλίδης 3(1), Μαραγκός, Χρυσικόπουλος 21(3).
Ν. Τούφας: «Συνήλθαμε γρήγορα»Ευχαριστημένος από τη διάθεση που επέδειξαν οι παίκτες του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την Ουκρανία έμεινε ο Νίκος Τούφας. «Το ευχάριστο ήταν ότι συνήλθαμε γρήγορα μετά τη βαριά ήττα από τη Λιθουανία. Η αλήθεια είναι όμως πως οι Ουκρανοί είχαν παρόμοια σωματική διάπλαση με μας και δεν μας δυσκόλεψαν τόσο μέσα στη ρακέτα», σχολίασε ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε: «Είδα ότι τα παιδιά είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από τις άλλες μέρες και μου άρεσε αυτό. Εμείς θέλουμε τη νίκη και κόντρα στην Ισπανία και από εκεί και πέρα θα δούμε για ποιες θέσεις θα παίξουμε στο τέλος».Από την ελληνική ομάδα ξεχώρισαν αρκετοί παίκτες, όπως οι Χρυσικόπουλος, Μοτσενίγος και Καραϊσκος, αλλά και ο Παπούλιας, ο οποίος δήλωσε: «Είχαμε αρκετές λύσεις τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, οπότε καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας που ήταν να νικήσουμε εύκολα την Ουκρανία. Η αλήθεια ήταν ότι ο αντίπαλος ήταν κάπως υποδεέστερος οπότε κάναμε το παιχνίδι μας. Δεν αφήσαμε το περιθώριο στους Ουκρανούς να μας πλησιάσουν και αυτό γιατί μειώσαμε τα νεκρά διαστήματα τα οποία μας στοίχισαν στα προηγούμενα παιχνίδια. Θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη και κόντρα στην Ισπανία προκειμένου να τελειώσουμε με δύο νίκες τον όμιλο». ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: