Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Βεργίνης: «Ζω το όνειρό μου»



Ο Δημήτρης Βεργίνης ανήκει από φέτος στην «οικογένεια» του Παναθηναϊκού, όπως και ο ίδιος την χαρακτηρίζει και δηλώνει έτοιμος να κολυμπήσει στα βαθιά. Όπως όλοι οι παίκτες στην ηλικία των 21 ετών, ονειρευόταν την στιγμή που θα κάνει το μεγάλο άλμα. «Πραγματοποίησα το παιδικό μου όνειρο. Βρίσκομαι στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας…», το σχόλιο του Έλληνα γκαρντ σε συνέντευξή του στη SportDay.
Στα 20 του χρόνια πήρε στον ΠΑΟΚ το χρίσμα του αρχηγού και ηγήθηκε μίασ προσπάθειας κάτι παραπάνω από δύσκολης. «Ήταν πολύ μεγάλη τιμή για μένα, να ηγούμαι μιας τόσο μεγάλης και ιστορικής ομάδας. Είμαι περήφανος που ήλθα στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη αλλά οι στόχοι μου δεν περιορίζονται εδώ…», τόνισε ο Βεργίνης που αποδεικνύοντας ότι έχει την ωριμότητα που πρέπει, είπε ότι ο στόχος του από εδώ και στο εξής είναι: «Να καθιερωθώ στον Παναθηναϊκό. Αυτό απαιτεί πολύ σκληρή δουλειά. Είναι κάτι που το γνωρίζω και είμαι διατεθειμένος να κάνω τα πάντα».
Βέβαια για κάθε φιλόδοξο, νεαρό και ταλαντούχο παίκτη, η σκέψη του ΝΒΑ υπάρχει πάντα σε «λανθάνουσα φάση» στο μυαλό και περιμένει μία ώθηση για να βγει προς τα έξω. «Αυτή τη στιγμή δεν σκέπτομαι αυτό το ενδεχόμενο», εξηγεί, «θέλω να έχω όσο το δυνατόν καλύτερη χρονιά και έπειτα θα κοιτάξω για τις πιθανότητές μου να διεκδικήσω μια θέση στο ντραφτ».
Είναι πολύ λογικό ο Δημήτρης Βεργίνης να έχει μεγαλώσει μπασκετικά με πρότυπα τους παίκτες του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας. Άλλωστε το παραδέχτηκε και ο ίδιος. «Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της, να βελτιώνομαι συνεχώς και πιστεύω ότι θα το κάνω μέσα και από τη βοήθεια των συμπαικτών μου. Άλλωστε όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποτελούν για μένα πρότυπο καριέρας», ενώ για τον προπονητή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που τον επέλεξε, είχε να πει τα καλύτερα. «Είναι πολύ καλός προπονητής. Ανήκει σίγουρα στην ελίτ της Ευρώπης. Έχει δείξει ότι ξέρει να χειρίζεται καταστάσεις και να βγάζει το καλύτερο από τον κάθε παίκτη». Ακόμα δεν έχει γνωρίσει όλους τους νέους του συμπαίκτες αλλά όπως ήταν φυσικό ήταν ενήμερος για όλες τις μεταγραφικές κινήσεις των πρωταθλητών Ελλάδος, τους οποίους χαρακτήρισε ενισχυμένους σε σχέση με πέρυσι. «Έχουμε ενισχυθεί αρκετά σε σχέση με πέρυσι και θέλουμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα. Όλα αυτά όμως είναι πολύ πρόωρα. Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά και πρέπει να περιορίσουμε τα λόγια και τις υποσχέσεις. Ο πρώτος μας στόχος είναι η βελτίωση μέσα από την προπόνηση και έπειτα ακολουθούν οι αγώνες, τα αποτελέσματα και τα τρόπαια…». «Αρχικά θα πω ότι είναι πολύ καλή προσθήκη για το ρόστερ του Παναθηναϊκού ο Νίκολα Πέκοβιτς. Είχαμε παίξει στο ίδιο παρκέ με τις μικρές Εθνικές. Τον θυμάμαι από τότε, διότι μου είχε κάνει εντύπωση. Ο Ντρου Νίκολας είναι πολύ καλός επειδή συνδυάζει τις ικανότητες ενός Αμερικανού σκόρερ με την ευρωπαϊκή κουλτούρα και νοοτροπία στα παιχνίδια του. Η απόκτηση του Ντούσαν Κέτσμαν είναι επίσης πολύ καλή μεταγραφή. Έκανε καλό πρωτάθλημα με την Παρτίζαν και θα βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Ντούσαν Σάκοτα. Για τον Φώτση ό, τι και να πω θα είναι λίγο. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και θα βοηθήσει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς του παιχνιδιού», είπε το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «πρασίνων» αναφορικά με τους παίκτες που θα ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας του τη νέα σεζόν.
Η κουβέντα πήγε και στην μεταγραφές του αντίπαλου δέοντος και ο Βεργίνης δεν δίστασε να μιλήσει για την ενίσχυση του Ολυμπιακού. «Πράγματι, ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολύ καλές προσθήκες. Δεν μπορούμε όμως να πούμε τίποτα αυτή τη στιγμή, επειδή δεν ξέρουμε πώς θα εμφανιστεί στο γήπεδο. Σίγουρα έχει πολύ καλό ρόστερ, το οποίο σε προδιαθέτει ότι θα φτιάξει πολύ καλή ομάδα. Θα χρειαστεί όμως αρκετός χρόνος για να δέσουν όλοι αυτοί οι παίκτες και να γίνουν ομάδα», ήταν τα λόγια του.
Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το αν ο Βεργίνης θα μείνει στον Παναθηναϊκό ή θα πάει ένα χρόνο δανεικός στον ΠΑΟΚ προκειμένου να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Η δική του άποψη; «Θα κάνω ό, τι πει ο Ομπράντοβιτς. Θέλω να διεκδικήσω τη θέση μου στην ομάδα και υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Εκείνος θα αποφασίσει, ωστόσο, ποια εξέλιξη θα είναι καλύτερη για μένα και την ομάδα». Την παλιά του ομάδα δεν την ξεχνά…Άλλωστε πέρασε πολλά εκεί, έδωσε πάρα πολλά και πήρε ακόμα περισσότερα… Έτσι δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει την ανάμειξη του Δημήτρη Δρόσου και τη νέα σελίδα που γυρίζει στη Θεσσαλονίκη. «Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι ανέλαβε ο Δημήτρης Δρόσος. Είναι μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα να φθάσει και πάλι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Χρειάζεται το πρωτάθλημα έναν δυνατό ΠΑΟΚ. Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια που γίνεται. Μακάρι να είναι ξανά υγιής η ομάδα», είπε κλείνοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: