Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Γιάννης Σφαιρόπουλος : «Κρίθηκε στις λεπτομέρειες»



Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στο sepk.gr για την αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος με τη Αργεντινή στα πλαίσια του Ολυμπιακού τουρνουά, ενώ παράλληλα κατέθεσε την άποψη του για τους ημιτελικούς της Παρασκευής.

Αναφερόμενος στο ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι από τις δύο ομάδες. Κι οι δύο ήταν πολύ διαβασμένες και φάνηκε ότι μια ήξερε το παιχνίδι της άλλης. Προσπαθήσαμε να φθείρουμε τα ατού της Αργεντινής, αλλάζοντας σχήματα για να τους κουράσουμε και να τους φορτώσουμε με φάουλ. Χτυπήσαμε αρκετά με πικ-εν-ρολ και τελειώσαμε φάσεις με τους ψηλούς. Νομίζω ότι έτσι όπως πήγε το ματς, κρίθηκε σε κάποιες λεπτομέρειες. Όπως το τρίποντο που δεχτήκαμε στο τέλος της πρώτης περιόδου κι ενώ κάναμε βιαστική επίθεση.

Πάντως πιστεύω ότι εμείς δείξαμε πιο «ομάδα» από την Αργεντινή κι εκεί φαίνεται η δουλειά του κόουτς που όλα αυτά τα χρόνια έχει γαλουχήσει την ομάδα.

Από την άλλη η Αργεντινή έπαιξε περισσότερο με ατομικές προσπάθειες, που πήραν παίκτες με την προσωπικότητα τους. Για παράδειγμα το καλάθι του Τζινόμπιλι (σ.σ το 80-75) δεν διδάσκεται από τον προπονητή. Είναι ένα καλάθι που ο παίκτης δείχνει την προσωπικότητα του. Αυτό το καλάθι έκρινε ένα ολόκληρο παιχνίδι, αν και παρόλα αυτά θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει εμείς τη νίκη.

Εκεί ήταν η μεγάλη διαφορά. Η Αργεντινή είχε παίκτες που λόγω εμπειρίας από το ΝΒΑ κατάφεραν, σε σημεία που η ομάδα ήταν εγκλωβισμένη, με προσωπικές ενέργειες τους κράτησαν στα δύσκολα και τελικά πήραν το ματς.

Κι εμείς είχαμε πολλές μεγάλες φάσεις, πετυχαίνοντας καλάθια σε κρίσιμα σημεία μέσα από ομαδική δουλειά, όπως το τρίποντο του Φώτση στον αιφνιδιασμό, το σουτ του Διαμαντίδη και του Βασιλόπουλου. Το αποτέλεσμα ήταν να πάμε το παιχνίδι στο τελευταίο σουτ. Και σε τέτοιες περιπτώσεις έτσι γίνεται. Κάποιες φορές θα χάσεις, κάποιες θα κερδίσεις.

Νομίζω ότι η προσπάθεια που έκανε η Εθνική είναι πολύ μεγάλη. Η ομάδα ανδρώνεται από μεγάλες διοργανώσεις και μεγάλα παιχνίδια και πιστεύω ότι το μέλλον της ανήκει και στην επόμενη Ολυμπιάδα.
Εν κατακλείδι το ελληνικό μπάσκετ ήταν, είναι και θα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οι Έλληνες παίκτες στέκονται επάξια και στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στην Εθνική. Είναι νεαροί σε ηλικία κι έχουν πολύ μέλλον
» ήταν τα λόγια του προπονητή του Κολοσσού Ρόδου.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που βρισκόταν στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αναφέρθηκε και στους ημιτελικούς λέγοντας: «Νομίζω ότι η Αμερική έχει πάρει φόρα και δύσκολα θα σταματήσει. Πιστεύω ότι θα πάρει τη νίκη σχετικά εύκολα. Οι παίκτες της είναι πιο αποφασισμένοι από κάθε άλλη φορά. Φαίνεται ότι έχουν παραμερίσει το «εγώ» τους και προσπαθούν να παίξουν σαν ομάδα. Έχω την εντύπωση ότι στη διάρκεια του αγώνα η Αργεντινή δεν θα αντέξει.

Ο άλλος ημιτελικός μεταξύ της Λιθουανίας και της Ισπανίας, αποτελεί ένα ανοιχτό ματς. Δεν υπάρχουν προγνωστικά. Οι Ισπανοί δεν νομίζω ότι είναι στην καλύτερη δυνατή τους κατάσταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να δείξουν το καλύτερο τους πρόσωπο σε αυτό το παιχνίδι.
Οι Λιθουανοί φαίνονται δουλεμένοι, περισσότερο από τα τα 2-3 προηγούμενα χρόνια. Η φετινή τους πορεία μπορεί να θεωρηθεί συνέχεια της περσινής όταν επέστρεψαν στο βάθρο. Νομίζω ότι στην καλή τους μέρα μπορούν να κερδίσουν τους Ισπανούς
».


Δεν υπάρχουν σχόλια: