Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Παναθηναϊκός : Έγινε η επίσημη "πρώτη"

Πηγή : http://www.sport24.gr

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί στο ΟΑΚΑ η πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού για την περίοδο 2008-2009.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υποδέχθηκε τους: Φραγκίσκο Αλβέρτη, Νίκο Χατζηβρέττα, Στράτο Περπέρογλου, Ντρου Νίκολα, Δημήτρη Βεργίνη, Ντούσαν Σάκοτα, Άρη Ταταρούνη και τον 14χρονο Γιάννη Δημακόπουλο. Απόντες ήταν οι Έλληνες διεθνείς που θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία στις 3 Σεπτεμβρίου, ο Μάικ Μπατίστ που θα φτάσει στη χώρα μας την Τρίτη, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που θα έρθει στις αρχές Σεπτεμβρίου και οι Νίκολα Πέκοβιτς και Ντούσαν Κέτσμαν, οι οποίοι ως τις 20 Σεπτεμβρίου έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Μαυροβουνίου και την Εθνική Σερβίας αντίστοιχα, στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2009.


Ως πρώτο στόχο, τεχνικός του τριφυλλιού έθεσε τη δημιουργία καλού κλίματος στην ομάδα: "Μια νέα σεζόν με κάποια νέα πρόσωπα. Αρχίζουμε σήμερα και θα περιμένουμε τους Έλληνες διεθνείς και τον Σάρας, αλλά και τους Πέκοβιτς και Κέτσμαν. Αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα που έχουμε, αλλά πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι να αρχίσουμε καλά και να έχουμε καλό κλίμα μέσα στην ομάδα, όπως είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια. Και να σκεφτόμαστε ότι για μία ακόμη χρονιά θα παίξουμε και για τον κόσμο τον Παναθηναϊκού".

Όσο για τον αρχηγό, Φραγκίσκο Αλβέρτη, τόνισε ότι τα νέα πρόσωπα θα ενταχθούν γρήγορα στο κλίμα της ομάδας: "Είναι ένα νέο ξεκίνημα, αλλά με τους ίδιους στόχους όπως κάθε χρονιά. Υπάρχουν νέα πρόσωπα, μια καινούρια πρόκληση για την ομάδα μας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχουμε τρεις στόχους μπροστά μας. Ξεκινάμε, ακολουθεί δύσκολη προετοιμασία και περιμένουμε, περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε και σε αγωνιστικές συνθήκες. Πρώτος στόχος είναι να ενταχθούμε σε ένα ενιαίο σύνολο". "Κάθε χρόνο έχουμε κάποια νέα πρόσωπα, πιστεύω ότι η ομάδα είναι τέτοια που αφομοιώνει πολύ εύκολα τα νέα παιδιά που έρχονται και μπαίνουν στο κλίμα της γρήγορα. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα ούτε φέτος, όπως δεν είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια και να πάνε όλα καλά. Σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό, έχει πολλούς καινούριους και καλούς παίκτες. Ο ανταγωνισμός είναι σίγουρα μεγαλύτερος και αυτό μας κρατά και εμάς σε εγρήγορση. Αυξάνει τις ευθύνες που έχουμε απέναντι στην ομάδα και περιμένουμε. Ακόμη είναι πολύ νωρίς, έχουμε καιρό".
Παρών στην πρώτη προπόνηση ήταν φέτος και ο Νίκος Χατζηβρέττας που τις προηγούμενες χρονιές είχε υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα και έχανε το ραντεβού: "Ξεκινάμε τη νέα σεζόν και το πρώτο που εύχομαι είναι υγεία σε όλους, γιατί διάθεση και όρεξη υπάρχει να δουλέψουμε, για να είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε. Για τους στόχους δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα, γιατί όλοι τους ξέρουμε, όλοι τους ξέρετε. Θέλουμε να είμαστε πολύ καλοί και στο τέλος να είμαστε αυτοί που πρέπει για να κατακτήσουμε τίτλους. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας και εύχομαι όλα να πάνε καλά. Για τον Ολυμπιακό; Οι ομάδες δείχνουν αυτό που είναι στο γήπεδο. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, όπως πιστεύω ότι θα είναι και ο Ολυμπιακός, ενώ και άλλες ομάδες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα έχουν κάνει καλό ρόστερ. Θα δουλέψουμε και θα δούμε. Στο γήπεδο θα δοθούν οι απαντήσεις. Εκεί είναι ο καθρέφτης της κάθε ομάδας".

Για ακόμα μία φορά εξέφρασε τον ενθουσιασμό του ο Ντρου Νίκολας: "Σήμερα αρχίζουν όλα. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Αυτές οι μέρες της προετοιμασίας είναι όσο σημαντικές είναι και οι μέρες που θα ακολουθήσουν, οι μέρες των αγώνων. Πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να εστιάσουμε σε καμία άλλη ομάδα, πέρα από τη δική μας και θα πρέπει μόνο να επικεντρωθούμε στο να γίνουμε μια ομάδα και να συνεχίσουμε να φέρνουμε τις επιτυχίες που ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα προηγούμενα χρόνια".

Την οικογένεια Γιαννακόπουλου ευχαρίστησε ο Δημήτρης Βεργίνης που εξήγησε ότι οι απαιτήσεις πλέον είναι πολύ μεγάλες: "Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ήρθα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας κατά τη γνώμη μου και με ένα προπονητή που είναι από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, της Ευρώπης. Θα προσπαθήσω κι εγώ να βοηθήσω με τον δικό μου τρόπο. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία από την πρώτη στιγμή με έκανε να αισθανθώ ότι είμαι σε μια οικογένεια και αυτό μου δίνει πάρα πολύ μεγάλη χαρά και βοήθεια, ώστε να προσαρμοστώ και εγώ όσο το δυνατόν πιο εύκολα σε αυτή την ομάδα". "Από εδώ και πέρα αρχίζουμε τη δουλειά. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά σε αυτή την προετοιμασία, ώστε να πετύχουμε τους στόχους που έχει βάλει αυτή η ομάδα. Ξέρω ότι υπάρχουν απαιτήσεις. Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλο προπονητή, που έχει στις τάξεις της κάποιους από τους καλύτερους παίκτης της Ευρώπης. Είναι μεγάλη ευκαιρία το να δουλέψω μαζί τους καταρχήν για μένα, για να βελτιωθώ και ελπίζω να βοηθήσω, έστω βάζοντας ένα λιθαράκι, στην επίτευξη των στόχων που έχει βάλει ο Παναθηναϊκός και φέτος".

Στις εμπειρίες που αποκόμισε με τηγ φανέλα του Πανιωνίου την περασμένη σεζόν αναφέρθηκε ο Ντούσαν Σάκοτα: "Περηφάνια πάντα υπάρχει όταν φοράς τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επιστρέφω και επίσημα σήμερα. Πιστεύω ότι πάντα η πρώτη μέρα είναι λίγο δύσκολη. Για στόχους τι να πούμε; Ο Παναθηναϊκός εδώ και χρόνια δεν πρέπει να μιλάει για στόχους. Είναι δεδομένο αυτό που πρέπει να κάνουμε. Να κυνηγήσουμε τη νίκη σε κάθε αγώνα και να τερματίσουμε στην πρώτη θέση και στις τρεις διοργανώσεις και να κάνουμε αυτό που έγινε και πρόπερσι. Να προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε. Προσωπικά είχα μια σεζόν γεμάτη και αποκόμισα αρκετές εμπειρίες από παιχνίδια, βίωσα επιτυχίες και αποτυχίες που βοηθούν ένα παίκτη να βρει μια ισορροπία και πνευματικά και σωματικά. Πιστεύω ότι αυτό στο οποίο υστερούσα τα προηγούμενα χρόνια, θα το έχω φέτος και θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου".

Τέλος ο Στράτος Περπέρογλου που την περασμένη χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στο "τριφύλλι" με μεγάλη επιτυχία, μίλησε για τις δυσκολίες που κρύβει η σεζόν που ακολουθεί: "Μια νέα χρονιά ξεκινά πάντα με ίδιες φιλοδοξίες και στόχους, Θέλουμε να κατακτήσουμε και τρία τρόπαια. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος και το ξέρουμε. Θέλει πολύ δουλειά και αυτό θα ξεκινήσουμε να κάνουμε από σήμερα. Ο Ολυμπιακός όντως έχει ενισχυθεί, έχει πάρει πολλούς καλούς παίκτες. Εμείς πρέπει να κοιτάμε την ομάδα μας, να χτίσουμε ένα καλό σύνολο και πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια και φέτος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: