Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Λεωνίδας Κασελάκης : "πάνω από όλα είναι η ομάδα" !

Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει μία φάση για την οποία να μην παλέψει. Είναι παρών κάθε στιγμή και έτοιμος να δώσει ότι έχει για την ομάδα του. Είτε ήταν η στη Νέα Ζηλανδία, είτε είναι τώρα η Εθνική ΕφήβωνΕθνική Νέων Ανδρών. Είτε αγωνίζεται ως τεσσάρι που είναι η θέση του, είτε ως πεντάρι. Για τον Λεωνίδα Κασελάκη «πάνω από όλα είναι η ομάδα» και γι’ αυτήν θα κάνει ότι του ζητήσουν.


-Από τη Νέα Ζηλανδία στη Ρόδο, από το Παγκόσμιο Εφήβων, στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών. Πόσο παρούσα είναι η κούραση;
«Υπάρχει κούραση από τους συνεχείς αγώνες. Είναι δεδομένο και λογικό. Αλλά δεν είναι ούτε δικαιολογία, ούτε άλλοθι. Πρέπει να την αποβάλλουμε και να επιδείξουμε την απαραίτητη συγκέντρωση στη συνέχεια για να προχωρήσουμε».
-Μετά από δύο νίκες ήρθε μία ήττα από τη Γαλλία. Τι σημαίνει αυτό για την ελληνική ομάδα;
«Δεν θα αλλάξουμε κάτι. Και τους Γάλλους πιστεύω πως αν τους αντιμετωπίσουμε πάλι θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Πιστεύουμε στην ομάδα, ότι έχουμε δυνατότητες και είμαι σίγουρος ότι εκεί που πρέπει θα ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και θα πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλουμε ένα μετάλλιο. Ίσως και να έχουμε… καλομάθει και λίγο με τις τελευταίες επιτυχίες».
-Επόμενοι αντίπαλοι είναι Ρωσία, Λετονία, Ισπανία. Ένας αρκετά δυνατός όμιλος και πάλι.
«Θα δούμε βίντεο, περιμένουμε και από τους προπονητές την ανάλυση από το σκάουτινγκ. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε τους επόμενους αντιπάλους μας με πρώτη τη Ρωσία, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προτερήματά τους και να χτυπήσουμε στις αδυναμίες τους. Η Ρωσία είναι υπολογίσιμος αντίπαλος και η νίκη μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική για τη συνέχεια».
-Πόσο δύσκολο ήταν να «βρεθείτε» μέσα στο γήπεδο οι πέντε που βρίσκονταν στη Ρόδο και οι επτά που ήρθατε από τη Νέα Ζηλανδία;
«Φτάσαμε ουσιαστικά μία μέρα πριν τη διοργάνωση και δεν κάναμε όλοι μαζί δύο προπονήσεις. Και πάλι όμως θα πω ότι δεν πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό ή στην κούραση. Παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Θα πρέπει στα κρίσιμα σημεία να δείχνουμε συγκέντρωση και σοβαρότητα».
-Κλήθηκες στη Νέα Ζηλανδία να καλύψεις το κενό που δημιουργήθηκε στη θέση «πέντε» με τον τραυματισμό του Σαρικόπουλου και βοηθάς και εδώ σε αυτό το ρόλο. Πόσο δύσκολο είναι αυτό για σένα;
«Όχι τόσο, γιατί με βοηθούν οι συμπαίκτες μου πάρα πολύ. Με βάζουν πολύ στο ρυθμό του παιχνιδιού και προσπαθώ να ανταποκριθώ σε ότι μου ζητηθεί για την ομάδα. Σίγουρα η θέση «τέσσερα» είναι πιο οικεία για μένα, αλλά ότι κι αν μου ζητήσουν θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στο 100%. Πάνω απ’ όλα η ομάδα. Δεν μπορώ να κάνω ότι μου αρέσει και να ζημιωθεί η ομάδα. Το βασικό για μένα είναι να βοηθήσω την ομάδα με όλες μου τις δυνάμεις».
-Βοήθεια ήρθε και από την εξέδρα και εδώ στη Ρόδο και παρά την ήττα από τη Γαλλία. Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του κόσμου για εσάς και η αντίδρασή του αυτή;
«Ο κόσμος ξέρει να αναγνωρίζει την πορεία της ομάδας. Νομίζω ότι δικαιώνει τις προσπάθειές μας. Σίγουρα θέλουμε πιο γεμάτο το γήπεδο στα επόμενα παιχνίδια, όπως θέλουμε και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο με ένα μετάλλιο».
-Πιστεύεις ότι μπορεί να ζήσουμε στιγμές όπως αυτές που μας χαρίσατε πέρυσι στον Πύργο;
«Μακάρι! Όλοι το ευχόμαστε και το προσπαθούμε κιόλας. Σίγουρα οι δυσκολίες υπάρχουν, όπως υπάρχουν και πολλές καλές ομάδες. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μας όμως και είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάτι καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: