Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Εθνική Εφήβων (U19) : υποδοχή από αθλητική και πολιτική ηγεσία !

Με ένα θερμό χειροκρότημα και μία σύντομη εκδήλωση στην αίθουσα Τύπου του «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχτηκε η αθλητική και πολιτική ηγεσία, καθώς και αρκετοί Έλληνες φίλαθλοι, την αποστολή της Εθνικής Εφήβων, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της FIBA Europe Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ανδρέας Μιαούλης, ο γενικός γραμματέας και αρχηγός της αποστολής Παναγιώτης Τσαγκρώνης, καθώς και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

Γιώργος Βλασσόπουλος (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Νιώθουμε κι εμείς ότι κάτι καταφέραμε ώστε να ασχολούνται όλοι με αυτή την επιτυχία. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της FIBA Europe, Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, γιατί είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι στην παραγωγική διαδικασία στο κομμάτι του μπάσκετ. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, γιατί μαζί δουλεύουμε μία ολόκληρη χρονιά. Είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία, που είναι συλλογική, από όλους όσοι δουλεύουν για να αναδεικνύονται νέα ταλέντα. Ελπίζω να αξιοποιηθούν αυτά τα παιδιά. Για να μην χαϊδεύουμε αυτιά, θα πρέπει εσείς, τα μέλη της ομάδας, να συνεχίσετε να δουλεύετε σκληρά. Από εδώ και στο εξής τα παιδιά αυτά δεν θα έχουν να συναγωνιστούν παίκτες της ηλικίας τους, αλλά μεγαλύτερους, Έλληνες, ξένους και κοινοτικούς».
Νίκος Παππάς (αρχηγός Εθνικής Εφήβων): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη διάκριση αυτή. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Θέλαμε να πάρουμε το χρυσό. Είχαμε αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία και αρκετές απουσίες. Σας ευχαριστούμε όλους».
Βαγγέλης Μάντζαρης (παίκτης Εθνικής Εφήβων) : «Τώρα μπροστά μας έχουμε τη Ρόδο και το Ευρωπαϊκό νέων ανδρών, οπότε πρέπει να ξεκουραστούμε για όσο χρόνο έχουμε. Σίγουρα είναι μια μεγάλη επιτυχία αυτό που καταφέραμε, αλλά θέλουμε και στη Ρόδο να κάνουμε κάτι ανάλογο».
Γιώργος Βασιλακόπουλος (πρόεδρος FIBA Europe): «Αυτή η επιτυχία είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των επιτυχιών του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο κυριαρχεί στο παγκόσμιο στερέωμα επί 20 και πλέον χρόνια. Αυτό μας γεμίζει με υποχρεώσεις για τη συνέχεια».
Ανδρέας Μιαούλης (πρόεδρος ΕΟΚ): «Έχετε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια. Κάνατε ένα ιστορικό επίτευγμα. Έχετε ψυχικά αποθέματα, κάνετε δημιουργική δουλειά, είστε το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ και θέλω να πιστεύω πως θα συνεχίσετε τις επιτυχίες. Θέλω να σας συγχαρώ όλους, μας κάνετε ευτυχισμένους».
Παναγιώτης Τσαγκρώνης (γεν. γραμματέας ΕΟΚ και αρχηγός αποστολής): «Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι αυτή η ομάδα χαρίζει μεγάλες χαρές στους Έλληνες φιλάθλους. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Ελπίζουμε τα σωματεία να αξιοποιήσουν αυτά τα παιδιά γιατί τους αξίζει. Είναι πολύ σημαντικό ότι το ελληνικό μπάσκετ παραμένει ψηλά».
Γιάννης Ιωαννίδης (υφυπουργός Αθλητισμού): «Οι ομάδες πρέπει να πιστεύουν, να δουλεύουν και να προωθούν. Εγώ στον Άρη είχα επτά νέους παίκτες και στον Ολυμπιακό πέντε. Όλοι οι παίκτες έχετε δυνατά κορμιά και τεράστιο ταλέντο. Μη φοβάστε κανέναν, να κάνετε υπομονή και να ακούτε τους προπονητές για να βελτιώνεστε. Ζητούμενο είναι όσο πιο γρήγορα να βρεθείτε στην εθνική Ανδρών και στην Α1, όπως έγινε σχεδόν με όλα τα παιδιά της εθνικής Εφήβων του 1995. Να ευγνωμονείτε τους γονείς σας που σας στηρίζουν και από εκεί και πέρα τον προπονητή και τις ομάδες σας. Χρειάζεται υπομονή και δουλειά. Αυτός που δουλεύει κι έχει ταλέντο μπορεί να φτάσει ψηλά. Όποιος βασίζεται μόνο στο ταλέντο του δεν προχωρά. Είναι μεγάλη επιτυχία αυτό που κάνατε και δεν θέλω να σας βλέπω να απολογείστε επειδή δεν πήρατε το χρυσό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: