Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Εθνική Ανδρών - Γιόνας Καζλάουσκας : "υπάρχουν μεγάλοι παίκτες στη διάθεσή μας, αλλά και νέοι με υψηλό κίνητρο" !

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ αναχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης για το Καρπενήσι, όπου μέχρι τις 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Μοναδική απουσία αυτή του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος λόγω ίωσης θα ενσωματωθεί στην αποστολή μέσα στα επόμενα 24ωρα.

ΓΙΟΝΑΣ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ:Οι απουσίες που έχουμε είναι σημαντικές, όμως, η ομάδα έχει ταλέντο και πολλούς καλούς παίκτες τους οποίους πρέπει να εκμεταλλευτούμε περισσότερο. Η Εθνική Ελλάδος δεν μπορεί να αλλάξει στόχους εξαιτίας των απωλειών. Πίεση υπάρχει πάντα. Όπου κι αν κοουτσάρεις, αν δε νιώθεις πίεση, σημαίνει ότι δεν είσαι υπεύθυνος για αυτό που κάνεις. Αν με ρωτάτε αν είναι δυνατόν να καλυφθούν πλήρως τα κενά παικτών σαν τον Διαμαντίδη, τον Παπαλουκά και τον Βασιλόπουλο, σας λέω ότι δεν είναι. Είναι δυνατόν όμως, να παρουσιάσουμε μια πολύ καλή ομάδα, αφού υπάρχουν μεγάλοι παίκτες στη διάθεσή μας, αλλά και νέοι με υψηλό κίνητρο.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ:Πάντα είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά να σε καλεί η Εθνική και να τη βοηθάς. Εχουμε σημαντικές απώλειες, αλλά είναι απόλυτα σεβαστές οι προσωπικές επιλογές αυτών των παιδιών και για να κατέληξαν εκεί, σίγουρα υπήρχαν σοβαροί λόγοι. Εμείς που βρισκόμαστε εδώ θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αφού οι στόχοι της ομάδας δεν έχουν αλλάξει και πάντα επιδιώκουμε να πάμε ψηλά.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ:Είναι τιμή και περηφάνεια να συμμετέχουμε στην ομάδα. Τα παιδιά που λείπουν θα είναι κοντά μας με τη σκέψη τους και αυτό το έχουμε ήδη διαπιστώσει. Πρέπει πλέον να σταματήσουμε να μιλάμε για τις απουσίες και να συγκεντρωθούμε στη δουλειά. Η ομάδα έχει μάθει να πρωταγωνιστεί. Είμαστε μια υπερδύναμη του μπάσκετ και αυτό πρέπει να το αποδείξουμε και στην Πολωνία.
ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ: Ανυπομονώ να ξεκινήσει η προσπάθεια. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω ακόμα κι αν μου ζητηθεί πρωταγωνιστικός ρόλος. Το θέμα είναι να υπάρξουν καλές συνεργασίες ανάμεσά μας. Η ομάδα είναι νέα, αλλά υπάρχει πάντα μεγάλη δίψα για διάκριση. Στόχος είναι η κορυφή, αλλά πρέπει πρώτα να προσαρμοστούμε όλοι στο στιλ του προπονητή, που θα είναι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ: Είναι τιμή για όλους μας να είμαστε εδώ. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φέρουμε την ομάδα ψηλά. Το βασικό είναι να είμαστε υγιείς. Το πρώτο που πρέπει να συμβεί είναι να μάθουμε τη φιλοσοφία του νέου προπονητή και να αντιληφθούμε τι ακριβώς θέλει να κάνουμε.
ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ: Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και φυσικά ο στόχος είναι να ανέβουμε στο βάθρο. Ελπίζω να το πετύχουμε, αλλά πρώτα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Προσωπικά είμαι αποφασισμένος να εκμεταλλευτώ την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο κόουτς Καζλάουσκας και να δουλέψω στην Εθνική, ώστε μετά να κερδίσω χρόνο στην ομάδα μου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ: Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα φέτος στην ομάδα, αλλά η υποχρέωση όλων μας είναι να συνεχίσουμε την παράδοση και να φέρουμε ψηλά την Εθνική. Οι στόχοι παραμένουν ίδιοι. Οσο για τους στόχους του κάθε παίκτη που καλείται στην Εθνική, είναι να δείξει ότι το αξίζει, ανεξάρτητα αν πρόκειται για την προετοιμασία ή, αν φτάσει μέχρι την τελική 12άδα .
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΦΟΣ: Εχουμε καλή ομάδα, καλούς παίκτες και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θέλουμε να κερδίσουμε τα πάντα και γι αυτό το σκοπό θα δουλέψουμε σκληρά. Προσωπικά, είμαι σε εξαιρετική κατάσταση. Φέτος πήρα εμπειρίες στο ΝΒΑ και θέλω να τις μεταφέρω και στην Εθνική.
ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ: Ηρθα εδώ για να μάθω, να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα να πάει ψηλά. Είναι νωρίς να πούμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Το σίγουρο είναι πως οι απουσίες των Διαμαντίδη και Παπαλουκά είναι σημαντικές, αλλά όλοι εμείς που είμαστε εδώ θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό τους.

Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν, για να ευχηθούν καλή επιτυχία στους συμπαίκτες τους, ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Ο 25χρονος φόργουορντ άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενισχύσει την ομάδα σε περίπτωση που αποθεραπευτεί έγκαιρα. "Ακολουθώ ένα ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας με ασκήσεις ενδυνάμωσης και η αλήθεια είναι πως αισθάνομαι καλύτερα. Αν σε 10-15 μέρες η κατάστασή μου βελτιωθεί κι άλλο, τότε θα ενσωματωθώ στην προετοιμασία. Μίλησα με τον κόουτς και μου είπε ότι με καταλαβαίνει, δεν θέλει να με πιέσει και χαίρεται που ακολουθώ αυτό το πρόγραμμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: