Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Εθνική Νέων (U20) : την Κυριακή (9μμ) με την Γαλλία στον μεγάλο τελικό - η μεγάλη ανατροπή με την Ισπανία !

Ελλάδα - Ισπανία 87-76 (25-7-09) το τέλος του Γ' δεκάλεπτου και η μεγάλη ανατροπή ! (61-59)


Ελλάδα - Ισπανία 87-76 (25-7-09) το τέλος του αγώνα και η πρόκριση στον μεγάλο τελικό

Η Γαλλία συνέτριψε με 94-68 την Ιταλία στο δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων U20 που γίνεται στην Ρόδο και αύριο Κυριακή θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό την Ελλάδα στο “Βενετόκλειο” στις 9μμ. Να θυμίσουμε ότι στην 3η αγωνιστική (18-7-09) της Α’ φάσης η Γαλλία είχε κερδίσει την Ελλάδα με 81-71. Αντίθετα οι Ιταλοί θα αναμετρηθούν με την Ισπανία στον μικρό τελικό (18:15) διεκδικώντας την τρίτη θέση για το χάλκινο μετάλλιο. Οι «τρικολόρ» είχαν από την αρχή του αγώνα τον έλεγχο και παρότι η Ιταλία βρισκόταν κοντά στο σκορ ως το ημίχρονο, στην τρίτη περίοδο δημιούργησαν μία μεγάλη διαφορά που υπερασπίστηκαν μέχρι το τέλος.
Στέφανο Σακριπάντι (προπονητής Ιταλίας): «Φανήκαμε κουρασμένοι, ίσως λόγω της υπερπροσπάθειας στον προημιτελικό απέναντι στη Λιθουανία. Καταφέραμε να είμαστε μέσα στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια μείναμε πίσω στο σκορ. Η Γαλλία είναι πολύ καλή ομάδα και κέρδισε δίκαια. Εμείς ήμασταν σε κάθε φάση λίγο πιο αργοί από τους αντιπάλους. Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε σωματικά και ψυχολογικά για τον μικρό τελικό. Η Ισπανία είναι εξαιρετική ομάδα, αλλά θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο».
Ζαν-Αϊμί Τουπάν (προπονητής Γαλλίας): «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας μου. Οι παίκτες μου έκαναν ακριβώς ό,τι είχαμε πει και πήραμε την πρόκριση στον τελικό. Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα. Μπορεί να την έχουμε νικήσει, αλλά το ματς της Κυριακής δεν θα έχει σχέση με το προηγούμενη, είναι μία διαφορετική ιστορία. Αυτό που πρέπει τώρα να κάνουμε είναι να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για τον μεγάλο αυτό αγώνα».
Δεκάλεπτα: 14-26, 39-45, 52-67, 68-94
Ιταλία (Σακριπάντι): Κούρνο 3, Τζεντίλε 8, Μάρουσιτς 3 (1), Σατσάτζι 12 (3), Ρασπίνο 11 (1), Τρουτσόλο 15 (3), Κρότα, Ρούλο 3 (1), Σάντρι 2, Ροτόντο 8, Μαρτινόνι 3, Ντα Ρος.
Γαλλία (Ζαν-Αϊμί Τουπάν): Ονά-Εμπό 5 (1), Ορτέλ 11 (1), Ντιό 9 (1), Σαμπέ 9 (2), Εμπαγέ, Ραποσό 10, Γκομί 2, Τζάκσον 18 (2), Καμαρά 5, Σεραφέν 14, Τορτοσά 2, Ντα Σιλβέιρα 9 (1).

Έλληνες Παίκτες : "Με τέτοιο κόσμο δεν νιώθεις κούραση, νιώθεις ότι πετάς"

Αξίζει πάντως να δούμε το βίντεο με το τέλος του 3ου δεκάλεπτου του μεγάλου αγώνα της Ελλάδας με την Ισπανία στον άλλο ημιτελικό, όπου τα παιδιά του Κώστα Μίσσα έκαναν την μεγάλη ανατροπή και μετέτρεψαν μια διαφορά -12 πόντων σε +2.

Η πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών είναι μία σπουδαία επιτυχία, αλλά οι παίκτες της ελληνικής ομάδας δεν σταματούν εδώ. Θέλουν το χρυσό και δεν δίστασαν να το πουν.

Κώστας Παπανικολάου: «Είπαμε στο ημίχρονο ότι πρέπει να παίξουμε άμυνα και έτσι κάναμε. Στο δεύτερο ημίχρονο σφίξαμε την άμυνά μας κι έτσι καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Παρότι ήμασταν 12 πόντους πίσω, όταν μένουν 20 λεπτά είναι μία ολόκληρη ζωή. Χαιρόμαστε για την πρόκριση, αλλά χαμηλώνουμε τους τόνους αμέσως, γιατί βλέπουμε πλέον τον τελικό. Δεν υπάρχει κούραση. Με τέτοιο κόσμο δεν νιώθεις κούραση, νιώθεις ότι πετάς».
Ζήσης Σαρικόπουλος: «Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Νιώθουμε απόλυτα δικαιωμένοι για την προσπάθεια που καταβάλαμε. Ήταν ένα ματς χωρίς αύριο. Συγχαρητήρια σε όλο τον κόσμο. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, πρέπει να πάρουμε το χρυσό».
Γιώργος Μπόγρης: «Ήταν ένα πολύ μεγάλο ματς και η επιτυχία μας είναι σπουδαία και γίνεται σπουδαιότερη από το επίπεδο του αντιπάλου. Τώρα έχουμε μπροστά μας τον τελικό. Δεν θέλω να επιλέξω αντίπαλο, δεν με ενδιαφέρει. Πρέπει να παίξουμε καλά, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Παίζουμε με τόσο κόσμο στο πλευρό μας και θέλουμε να τους χαρίσουμε το χρυσό μετάλλιο».


Νίκος Παππάς: «Είμαστε μαθημένοι πλέον από τέτοια ματς. Αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, δεν παρασυρθήκαμε από το ρυθμό των Ισπανών και είπαμε πως δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί αυτό. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πολύ δυνατά, καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή και πήραμε τη νίκη».
Λεωνίδας Κασελάκης: «Να ξεχάσουμε το σημερινό και να συγκεντρωθούμε στο αυριανό παιχνίδι. Όταν είσαι μέλος αυτής της ομάδας πρέπει να είσαι υπερήφανος και να τα δίνεις όλα για αυτήν».
Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: «Μετά τον τελικό, τελειώνει και η δουλειά μας. Από την αρχή της διοργάνωσης, βλέπαμε το χρυσό Είμαστε έτοιμοι για αύριο και τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε».

Βαγγέλης Μάντζαρης: «Μπήκαμε νευρικά, όμως στη συνέχεια βελτιωθήκαμε και με τη βοήθεια του κόσμου γυρίσαμε το παιχνίδι. Όλοι στην ομάδα θέλουμε την Γαλλία στον τελικό γιατί της χρωστάμε κάτι από το μεταξύ μας παιχνίδι στους ομίλους».
Ζήσης Σαρικόπουλος: «Ήταν μια συνολική προσπάθεια και η βοήθεια του κόσμου μας έδωσε ώθηση για να φτάσουμε στη νίκη. Στον τελικό θέλω τη Γαλλία, για να πάρω εκδίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: