Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Εθνική Ανδρών - η πρώτη αποχώρηση : Ο Γιάννης Γεωργαλής εκτός ομάδας λόγω ενοχλήσεων στην μέση ! Αρχηγοί οι Φώτσης και Ζήσης !

Ο Γιάννης Γεωργαλής έγινε ο πρώτος παίκτης που αποχώρησε από την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών, εξαιτίας των ενοχλήσεων που αισθανόταν στη μέση του. Προτιμήθηκε να αποχωρήσει, προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του.


Αρχηγός της Εθνικής Ανδρών είναι ο Αντώνης Φώτσης και δεύτερος αρχηγός ο Νίκος Ζήσης.
Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε την πρώτη του προπόνηση με την Εθνική Ανδρών, ανήμερα των γενεθλίων του. Στο ξενοδοχείο μετά την επιστροφή της ομάδας τον περίμενε η καθιερωμένη τούρτα και φυσικά οι θερμότερες ευχές όλων.


Ο Γιόνας Καζλάουσκας και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησαν στο πλαίσιο της Media Day που έγινε σήμερα το πρωί στο ΟΑΚΑ.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιόνας Καζλάουσκας, δήλωσε: «Προσπαθήσαμε να κάνουμε καλές προπονήσεις. Θα είμαι ευχαριστημένος όταν θα σταματήσουμε να κάνουμε τόσα λάθη. Η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια έκανε σετ παιχνίδι, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με αιφνιδιασμούς και πιο γρήγορα. Ο Κώστας Κουφός ήταν τραυματίας και τώρα ξεκίνησε προπονήσεις. Τόσο αυτός όσο και ο Καλάθης μπορούν να μας βοηθήσουν. Έχουμε πρόβλημα στην περιφέρεια μετά τις απουσίες των Διαμαντίδη, Παπαλουκά και Βασιλόπουλου. Δεν είναι μαζί μας οπότε καλέσαμε κάποιους άλλους. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο τον Βασιλόπουλο, αφού δεν μπορεί να προπονηθεί. Δεν έχω ακόμη τη 12άδα στο μυαλό μου, αλλά ακόμα και να την είχα δεν θα την ανακοίνωνα. Θέλω όλοι να παλεύουν στις προπονήσεις και στα πρώτα φιλικά θα δούμε. Ο Παπανικολάου θα βοηθήσει στις προπονήσεις και γενικά στο μέλλον, γιατί είναι ένας ταλαντούχος παίκτης. Δεν θέλω να δώσω ελπίδες σε κανέναν. Θεωρώ ότι όλοι είναι στην ίδια θέση. Κάποιοι βέβαια είναι πολλά χρόνια στην εθνική και δεν αναφέρομαι σε αυτούς».
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, άμεσος συνεργάτης του Καζλάουσκας τόνισε: «Μετά το πρώτο στάδιο προετοιμασίας που έγινε στο Καρπενήσι και ασχοληθήκαμε με τη φυσική κατάσταση και τα πρώτα κομμάτια τακτικής, με όλα τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, έχουμε μπει στο δεύτερο. Έχουμε έλθει στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και μέρα με τη μέρα η ομάδα «δένεται» περισσότερο. Το ζητούμενο είναι να μπαίνουμε όλο και περισσότερο στις τακτικές, να περάσουμε τη νέα φιλοσοφία στην επίθεση, να προχωρήσουμε σε ένα πιο γρήγορο μπάσκετ που θα στηρίζεται στην καλή του άμυνα. Στοιχείο που διακρίνει την Εθνική για πολλά χρόνια και θέλουμε να το διατηρήσουμε. Από εκεί θέλουμε να βγαίνουν οι αιφνιδιασμοί και το τρανζίσιον. Στο σετ παιχνίδι θα εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα κάθε παίκτη και όλα όσα μπορεί να κάνει στο γήπεδο». Σε ό,τι αφορά τη θέληση που δείχνουν οι παίκτες «όλα τα παιδιά διακρίνονται για τον ζήλο τους στις προπονήσεις που είναι πολύ δυνατές. Όλοι παλεύουν για το καλύτερο δυνατό και η ελληνική ψυχή φαίνεται σε κάθε προπόνηση. Κάτι πολύ θετικό. Είναι ένα μήνυμα, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να χτίσουμε και να περιμένουμε μόνο καλύτερα πράγματα». Το γεγονός ότι όλα τα φιλικά που θα δώσει η Εθνική θα διεξαχθούν στην Αθήνα άπτεται του ότι «το χρονικό διάστημα που έχουμε για την προετοιμασία είναι πολύ μικρό. Και επειδή και ο κόουτς είναι νέος και θέλει να περάσει τη νέα φιλοσοφία, είναι θετικό ότι δεν έχουμε μετακινήσεις, μέσω των οποίων θα χάναμε χρόνο και υπό την έννοια της προσαρμογής στο όποιο περιβάλλον. Τώρα στην Αθήνα θα έχουμε την ευκαιρία, μέσω των αρκετών παιχνιδιών που θα δώσουμε, να δούμε τι γίνεται. Οι πρώτοι αγώνες είναι με τη Ρουμανία, όπου θα τσεκάρουμε το που βρισκόμαστε και θα εξάγουμε τα πρώτα συμπεράσματα. Μετά, σιγά σιγά μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια, θα βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας που σίγουρα στην αρχή θα είναι πολλές». Επί του στόχου είχε να εξηγήσει πως «η Εθνική έχει πάντα τον υψηλότερο δυνατό: την κατάκτηση μεταλλίου και το πλασάρισμα στις κορυφαίες θέσεις κάθε διοργάνωσης. Πρέπει ωστόσο, να είμαστε εγκρατείς. Να κρατάμε χαμηλούς τόνους, γιατί πρόκειται για μια νέα προσπάθεια, με νέο προπονητή και σίγουρα θα χρειαστεί απ’ όλους μια ιδιαίτερη προσπάθεια, ώστε να δείξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται το καλό πρόσωπο της Εθνικής».

Ο Γιώργος Πρίντεζης ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες και όπως δήλωσε: "Έμεινα πίσω στην προετοιμασία κάτι το οποίο μου στοίχισε και ψυχολογικά. Νιώθω έτοιμος πια" είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στο στυλ παιχνιδιού της Εθνικής: "Νομίζω ότι θα στηριχθεί πολύ στην άμυνα ενώ θα επιδιώξει να βγάλει αρκετούς αιφνιδιασμούς και να βρίσκουμε τρόπο να σκοράρουμε. Το γρήγορο στυλ που προτίθεται να χρησιμοποιήσει η Εθνική, είναι και αυτό που θεωρεί ο Πρίντεζης πως "μου ταιριάζει αυτό θα το βρω και στην Ισπανία", ενώ για την πιθανότητα να αγωνιστεί στη θέση "3" είπε: "Και εγώ και ο Καϊμακόγλου αλλά και ο Φώτσης μπορούμε να καλύψουμε αυτή τη θέση".

Ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος θα είναι ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μαζί με τον Αντώνη Φώτση τόνισε: "Μπορεί οι απουσίες να είναι σημαντικές αλλά τα παιδιά έχουν δείξει ότι μπορούν να καλύψουν τα κενά. Έχουμε κάνει αρκετή δουλειά αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας" και συνέχισε αναφερόμενος στη δική του αγωνιστική κατάσταση: "Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και έχω και κίνητρο να παίξω μπάσκετ. Ειδικότερα από τη στιγμή που έχω περισσότερες αρμοδιότητες γιατί μαζί με τα άλλα παιδιά που είναι παλαιότεροι στην ομάδα, έχουμε και το έργο να βοηθήσουμε τα νέα πρόσωπα που ήρθαν στην ομάδα". Για το αν θέλουν να "συναντηθούν" με την Ισπανία κι αν υπάρχει "κόντρα" ο Νίκος Ζήσης υποστήριξε: "Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια αλλά όταν χάνεις μια σειρά σημαντικών αγώνων από μία ομάδα σίγουρα θες να την κερδίσεις. Νομίζω ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα. Το κακό με την Ισπανία είναι ότι όταν χάνουμε με 8-10 πόντους μάς πιάνουν τα ψυχολογικά μας και δεν μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Ο κόουτς Καζλάουσκας όμως, με την Κίνα τους δυσκόλευε και ίσως να ξέρει το μυστικό".

Ο Κώστας Κουφός τόνισε: "Είναι τεράστια τιμή για μένα να αγωνιστώ με τη σημαία της πατρίδας μου. Έχω πολύ όρεξη για δουλειά. Έχω δουλέψει περισσότερο από την προηγούμενη φορά που ήρθα στην Ελλάδα. Μου αρέσει το κλίμα και η φιλοσοφία της ομάδας. Προσπαθούμε μέσα στο γήπεδο να βγάλουμε τα όσα μάς λέει ο κόουτς και θεωρώ ότι αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες του 100% θα πάμε πολύ καλά. Είναι νωρίς να προδικάσουμε την πορεία γιατί όλες οι ομάδες είναι ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας".

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε: "Είμαστε σε καλό δρόμο. Οι απουσίες είναι σημαντικές αλλά στόχος μας είναι να ενταθεί η προσπάθεια και όχι να μείνει στάσιμη. Δεν νιώθω κάποιο βάρος. Είχαμε συνηθίσει να παίζουμε με αυτά τα παιδιά αλλά τα νέα έχουν δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν. Στο τεχνικό κομμάτι δουλεύουμε πολύ στην άμυνα".

Στην προπόνηση που διήρκησε 2 1/2 ώρες δεν συμμετείχε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης που είχε πάρει ειδική άδεια για να επισκεφτεί έναν γιατρό για έναν μικροτραυματισμό που αντιμετωπίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: