Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Εθνική Ανδρών : Παπαμακάριος και Γεωργαλής στην θέση των τραυματιών !

Ο Γιόνας Καζλάουσκας έπρεπε να αποφασίσει ποιοι θα είναι οι τρεις παίκτες που θα αντικαταστήσουν τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Θοδωρή Παπαλουκά και Παναγιώτη Βασιλόπουλο στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας των Ανδρών. Και ο Λιθουανός Ομοσπονδιακός τεχνικός δεν άργησε να πάρει την απόφαση του, αφού πριν από λίγο ανακοίνωσε πως αυτοί θα είναι οι: Μανώλης Παπαμακάριος και ο Γιάννης Γεωργαλής .

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ 1 (διέψευσε παρά τις έντονες φήμες) ότι κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών και ο Κώστας Παπανικολάου, που αγωνίζεται με την Εθνική Νέων στην Ρόδο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα !

Ο Μανώλης Παπαμακάριος (φωτογραφία αριστερά) έχει 13 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών, όλους σε φιλικούς αγώνες, ο Γιάννης Γεωργαλής (φωτογραφία δεξιά) έχει 5 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005, καθώς και στις Εθνικές Νέων Ανδρών και Παίδων.

Ικανοποίηση τώρα και μάλιστα διπλή επικρατεί στον Πανελλήνιο μετά την κλήση στην Eθνική ομάδα τόσο του Μανώλη Παπαμακάριου, όσο και του Γιάννη Γεωργαλή. Είκοσι έξι ολόκληρα χρόνια είχαν να δουν οι "Ολυμπιονίκες" έναν παίκτη τους στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και μάλιστα ο τελευταίος ήταν ο Αλμπερτ Μάλλαχ που είχε φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, στις 2 Ιουνίου του 1983 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας.

"Είμαι πολύ χαρούμενος για την κλήση μου στην Eθνική ομάδα. Είναι μεγάλη τιμή, τόσο για μένα, όσο και για την ομάδα μου τον Πανελλήνιο. Είναι ένα γνώριμο περιβάλλον για μένα και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την εθνική σε υψηλό επίπεδο", δήλωσε ο Μανώλης Παπαμακάριος για την κλήση του στην Εθνική Ανδρών, ενώ από τη δική του πλευρά, ο Γιάννης Γεωργαλής ανέφερε: "Το όνειρο κάθε παίκτη είναι να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα της χώρας του. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι στην εθνική ομάδα. Θα βοηθήσω την εθνική με όλες μου τις δυνάμεις όποτε μου ζητηθεί".

Με την παρουσία πλέον των Μανώλη Παπαμακάριου, Κώστα Παπανικολάου και Γιάννη Γεωργαλή και την ταυτόχρονη απουσία των Δημήτρη Διαμαντίδη, Θοδωρή Παπαλουκά και Παναγιώτη Βασιλόπουλου, το ρόστερ το οποίο θα έχει στη διάθεση του ο Γιόνας Καζλάουσκας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας διαμορφώνεται ως εξής: Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Νίκος Ζήσης, Κώστας Καϊμακόγλου, Νικ Καλάθης, Γιάννης Καλαμπόκης, Κώστας Κουφός, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Γιάννης Μπουρούσης, Στράτος Περπέρογλου, Γιώργος Πρίντεζης, Βασίλης Σπανούλης, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Δημήτρης Τσαλδάρης, Αντώνης Φώτσης, Μανώλης Παπαμακάριος, Γιάννης Γεωργαλής και Κώστας Παπανικολάου.

Τέλος, αύριο το πρωί αναμένονται στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ο Κώστας Κουφός και ο Νικ Καλάθης. Ο πρώτος μέσω Ατλάντα στις 10:30 και ο δεύτερος μέσω Νέας Υόρκης στις 9:10.

Δεν υπάρχουν σχόλια: