Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Εθνική Νέων (U20) : Οι Ελληνικοί πόντοι και τα Highligths του μεγάλου τελικού με την Γαλλία ! Ο Κώστας Παπανικολάου στην Εθνική Ανδρών !


Ελλάδα - Γαλλία 90-85 : οι πόντοι της Ελληνικής ομάδας και τα Highlights του μεγάλου τελικού (26-7-09)

H Εθνική Νέων έκανε την υπέρβαση στην Ρόδο και κατέκτησε επάξια το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στην Ρόδο. Επτά από τα παιδιά αυτά μέσα σε 2 χρόνια κατέκτησαν 2 χρυσά σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (U18 και U20) και ένα αργυρό σε Παγκόσμιο (U19). Η ομάδα του Κώστα Μίσσα πέτυχε 8 νίκες (Βέλγιο 80-58, Ιταλία 79-66, Ρωσία 73-71, Ισπανία 70-67 και 87-76, Λετονία 77-71 και Κροατία 77-68) και μια ήττα (Γαλλία 71-81) σε εννέα παιχνίδια. Εκτός του χρυσό μετάλλιο η Ελλάδα είχε άλλη μια μεγάλη διάκριση. Ο Κώστας Παπανικολάου αναδείχθηκε ο Πολυτιμότερος Παίκτης (MVP) των αγώνων και βέβαια ήταν και στην καλύτερη πεντάδα.

Εμείς καλύψαμε ζωντανά και τα εννέα παιχνίδια λεπτό προς λεπτό και ενσωματώσαμε στο site βίντεο με στιγμιότυπα από όλους τους αγώνες. Η προσπάθεια μας αυτή έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους φίλους μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το βίντεο από τον αγώνα με την Κροατία με τα δύο καρφώματα και την μια τάπα του Κώστα Παπανικολάου μέσα σε 8 ώρες έκανε ρεκόρ θέασης για το “http://kretaworldbasket.blogspot.com/” και σήμερα το έχουν δει πάνω από 2.600 φίλοι μας.

Την μικρή αυτή επιτυχία μας την αφιερώνουμε σε ένα αληθινό και ανιδιοτελή εργάτη των υποδομών, τον πρόεδρο της Ιεράπετρας Βαγγέλη Πλεξουσάκη. Και είμαστε σίγουροι ότι με την υπερπολύτιμη βοήθεια του σε όλους τους τομείς σύντομα και η Κρήτη θα πανηγυρίζει μεγάλες επιτυχίες στις μικρές ηλικιες.


Κώστας Παπανικολάου : πολυτιμότερος παίκτης - MVP στο Ευρωπαϊκό U20 (Ρόδος)

Η χρυσή Εθνική Νέων Ανδρών έφτασε σήμερα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τη Ρόδο, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μίλησαν δύο από τους συντελεστές του νέου θριάμβου, ο Κώστας Μίσσας και ο Γιώργος Μπόγρης σε χρέη αρχηγού, απόντος του Χάρη Γιαννόπουλου, ο οποίος παρέμεινε για λίγες ακόμη μέρες στη Ρόδο.
Κώστας Μίσσας: «Στις 15 του μήνα ενώθηκαν τα επτά παιδιά που ήρθαν από τη Νέα Ζηλανδία με τους πέντε που ήδη βρίσκονταν εδώ και προπονούνταν. Και σε τρεις προπονήσεις αυτά τα δύο κομμάτια έγιναν ομάδα. Κάτι που οφείλεται στην προσαρμοστικότητα και στο ταλέντο τους. Το μυστικό είναι η ίδια η ομάδα. Το προπονητικό επιτελείο, το ιατρικό, η ομοσπονδία. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω και το γραφείο εθνικών ομάδων για όλη τη δουλειά που έκανε. Είμαστε στο δρόμο από τις 30 Απριλίου αρχικά με την Εθνική Γυναικών και στη συνέχεια με τη Νέων Ανδρών και η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη για ταξίδια, φιλικά, στην οργάνωση. Ένα πράγμα θα πω μόνο. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν μέλλον και κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Αυτό που τους λέω είναι ένα: Μην περιμένετε από κανέναν τίποτα. Κάντε κάτι για τον εαυτό σας οι ίδιοι».
Γιώργος Μπόγρης: «Στις 18 Ιουνίου που ξεκινήσαμε προετοιμασία δεν ξέραμε που μπορούσαμε να φτάσουμε. Η αισιοδοξία δεν ήταν πολύ μεγάλη, καθαρά εξαιτίας των δυσκολιών που ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε λόγω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αυτό που θα ήθελα ήταν να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα παιδιά που ήταν μαζί μας στην προετοιμασία και δεν έφτασαν ως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η βοήθειά τους ήταν μεγάλη. Ένα ευχαριστώ στο προπονητικό επιτελείο που μας πέρασε τη νοοτροπία του νικητή. Η ποιότητά του ήταν μεγάλη. Και ένα ευχαριστώ στην ομοσπονδία που μας στήριξε σε όλη αυτή την πορεία».
Υποδοχή από τον Κ.Καραμανλή
Έναν γνώριμο δρόμο για το ελληνικό μπάσκετ θα πάρουν οι χρυσοί Νέοι Άνδρες. Αύριο στη 1.30μ.μ. θα γίνουν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή.


Ο Κώστας Παπανικολάου στην Εθνική Ανδρών !

Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρόδου γιορτάστηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και βεβαίως στο Καρπενήσι. «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες, τους προπονητές και όλους τους συντελεστές της σπουδαίας αυτής επιτυχίας. Είναι μία μεγάλη στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ, που για μία ακόμα φορά αποδεικνύει πως δεν έχει μόνο παρόν αλλά και λαμπρό μέλλον», τόνισε ο Γιόνας Καζλάουσκας. «Από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε την προσπάθεια των παιδιών, παρακολουθώντας από κοντά τα πρώτα τους παιχνίδια και εν συνεχεία από το Καρπενήσι. Εγώ και οι συνεργάτες μου ευχόμαστε να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και να πάρουν τις ευκαιρίες που δικαιούνται προκειμένου σύντομα να στελεχώσουν την μεγάλη Εθνική ομάδα», συμπλήρωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής.
«Θέλαμε σαν τρελοί αυτό το χρυσό μετάλλιο και το πανηγυρίσαμε σαν να ήταν δικό μας», δήλωσαν σύσσωμοι οι παίκτες της Εθνικής Ανδρών, μέσω του αρχηγού τους, Αντώνη Φώτση. «Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία, η οποία δείχνει ότι το ελληνικό μπάσκετ διαθέτει όλα όσα απαιτούνται για να παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο και τα επόμενα χρόνια. Ο Έλληνας έχει το μπάσκετ μέσα του και σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύει πως πρέπει όλοι να πιστέψουν στις δυνατότητές του».

Ο Παπανικολάου στην Εθνική Ανδρών !

Ο Κώστας Παπανικολάου θα ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα των Ανδρών με την επιστροφή της αποστολής από το Καρπενήσι, όπου πραγματοποιείται το πρώτο στάδιο προετοιμασίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ. Την είδηση για την κλήση έμαθε και επισήμως στο αεροδρόμιο λίγο μετά την άφιξή του από τη Ρόδο και πριν την αναχώρησή του για τη Θεσσαλονίκη: «Είναι πραγματικά πολύ μεγάλη τιμή για μένα αυτή η κλήση. Τα συναισθήματα; Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά», ήταν τα πρώτα λόγια στο άκουσμα της είδησης, κάνοντας λόγο για στόχους: «Θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα, θα προσπαθήσω όσο μπορώ περισσότερο για να δικαιώσω την επιλογή του τεχνικού επιτελείου». Η κούραση είναι δεδομένη για τον Παπανικολάου που μετά τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Εφήβων στη Νέα Ζηλανδία και το Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών στη Ρόδο, τώρα ανεβαίνει ένα ακόμη ηλικιακό σκαλοπάτι με την παρουσία στην Ανδρών: «Κούραση υπάρχει. Θα ήταν ψέμα αν έλεγα κάτι διαφορετικό. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η πρόσκληση στην Εθνική Ανδρών το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι θέλω να ανταποκριθώ, ότι θέλω να βοηθήσω. Δεν θα μπορούσα ποτέ να πω όχι σε μια τέτοια κλήση. Νομίζω ότι κανείς δεν θα μπορούσε. Είναι πολύ μεγάλη τιμή»

Κώστας Παπανικολάου : "Στόχος μου είναι να διεκδικήσω κάποιο χρόνο συμμετοχής από την επόμενη κιόλας αγωνιστική σεζόν"

Τα πήρε όλα κι έφυγε. Ο Κώστας Παπανικολάου κατέκτησε με την Εθνική Νέων το χρυσό μετάλλιο, ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας και παράλληλα MVP του τουρνουά και πλέον ετοιμάζεται για την Εθνική Ανδρών στην οποία κλήθηκε σήμερα. Ο 19χρονος φόργουορντ σίγουρα δεν θα ξεχάσει ποτέ το φετινό καλοκαίρι που εξελίσεται με κάθε βεβαιότητα στο καλοκαίρι της ζωής του! Ο Τρικαλινός φόργουορντ παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο site της ΚΑΕ Άρης όπου τόνισε:

- Κώστα, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών έκλεισες με τον ιδανικότερο τρόπο την συμμετοχή σου στις μικρές εθνικές ομάδες. Πως αισθάνεσαι μια μέρα αφότου ανέβηκες μαζί με τους συμπαίκτες σου στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης;
"Αναμφισβήτητα πρόκειται περί κατορθώματος αν σκεφτεί κανείς ότι κάναμε όλο και όλο μια μέρα προπόνηση όλοι μαζί. Λογικό είναι λοιπόν να χαρούμε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου περισσότερο από όσο θα πίστευε κανείς. Πραγματικά νομίζω ότι πετύχαμε κάτι που καμία άλλη ομάδα στον κόσμο θα κατάφερνε".

- Αν και η Γαλλία φάνηκε σκληροτράχηλη αντίπαλος, εντούτοις δεν κατάφερε να αντέξει στην ανωτερότητα της Εθνικής μας ομάδας. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου;
"Καταρχήν, η νίκη δεν ήρθε καθόλου εύκολα. Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με πολλές εναλλαγές στο σκορ. Η Γαλλία ξέραμε ότι δεν θα τα παρατούσε. Ακόμη και όταν πήραμε μια μεγάλη διαφορά, παρόλα αυτά κατάφεραν όχι απλά να την "ροκανίσουν" αλλά και να μας προσπεράσουν κιόλας. Χρειαζόταν πολύ δουλειά και συγκέντρωση στην περιφερειακή άμυνα γιατί μπορεί ο Σεραφίν να τα πήγε καλά μέσα στην ρακέτα, αλλά τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίσαμε στον περιορισμό του Τζάκσον. Στην συνέχεια όμως του αγώνα ελέγξαμε τα ριμπάουντ βγάλαμε κάποιες καλές άμυνες, βρήκαμε την αυτοπεποίθηση που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, μπήκανε τα σουτ και πήραμε τη νίκη".

- Η παρουσία του κόσμου πόσο σας βοήθησε;
"Μας βοήθησε στο μέγιστο βαθμό. Ο κόσμος ήταν σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης στο πλευρό μας. Το γήπεδο ήταν συνεχώς γεμάτο και με τις φωνές τους κατάφεραν να μας κάνουν να ξεχάσουμε την κούραση και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο παρκέ".

- Και μια μέρα μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης και την ανάδειξη σου σε πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης και της επιλογής σου στην καλύτερη πεντάδα ήρθε η κλήση από την Εθνική Ανδρών. Πως ένιωσες όταν το έμαθες;
"Τι να πω; Είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια. Αποτελεί μέγιστη τιμή για μένα να με καλέσουν σε αυτήν την ηλικία στην Εθνική Ανδρών. Αυτό είναι το όνειρο για κάθε αθλητή. Να αγωνιστεί με την φανέλα της Εθνικής Ανδρών και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο. Η κλήση που μου έγινε αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για να δουλέψω ακόμη περισσότερο, προκειμένου όχι απλά να περιοριστώ σε μια συμμετοχή στην προετοιμασία της Εθνικής, αλλά να διεκδικήσω και μια θέση στην 12αδα. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να αφήσω την όποια κούραση υπάρχει στην άκρη και να τα δώσω όλα. Είμαι εξάλλου νέος και "διψασμένος" για ακόμη περισσότερες διακρίσεις".

- Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συμμετείχες και μάλιστα με ενεργό ρόλο σε δύο μεγάλες διοργανώσεις. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Εθνική Εφήβων και στην συνέχεια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική Νέων Ανδρών. Αν και νέος ηλικιακά σίγουρα θα νιώθεις κούραση.
"Αναμφισβήτητα υπάρχει κούραση και είναι λογικό μετά τις συνεχόμενες υποχρεώσεις που είχα με την Εθνική Εφήβων και με την Εθνική Νέων Ανδρών. Όπως είπα όμως και πριν έχω το κίνητρο να δείξω τι μπορώ να κάνω. Με εξιτάρει η ιδέα της κλήσης μου στην Εθνική Ανδρών και σε καμία περίπτωση δεν σκέφτομαι την κούραση. Ποια κούραση άλλωστε να σκεφτώ όταν μιλάμε για κάτι τόσο σημαντικό;"

- Θεωρείς ότι όλες αυτές οι εμπειρίες που αποκόμισες θα σε κάνουν πιο ώριμο στο παιχνίδι σου;
"Σίγουρα. Είναι πολύ σημαντικό να παίζεις απέναντι στους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης στην ηλικία σου. Όταν αντιμετωπίζεις τους καλύτερους, τότε αυτόματα γίνεσαι και εσύ καλύτερος. Όλα αυτά που διδάχθηκα θα αποτελέσουν ένα σημαντικό εφόδιο για την μετέπειτα καριέρα μου".

- Όταν ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα του Βενετόκλειου στην Ρόδο ότι ανακηρύχθηκες πολυτιμότερος παίκτης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η πρώτη σου αντίδραση ήταν να κάνεις τον σταυρό σου. Δεν μπορούσες να το πιστέψεις;
"Όχι δεν έκανα τον σταυρό μου γι’ αυτό, αλλά επειδή δεν είναι ότι πιο απλό να αναδεικνύεσαι πολυτιμότερος παίκτης σε ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στους Νέους που είναι ένα σκαλί πιο κάτω από τους Άνδρες. Πρόκειται για μια μεγάλη ατομική διάκριση και μια επιβράβευση των κόπων μου".

- Με όλες αυτές οι ομαδικές και ατομικές διακρίσεις με τις μικρές Εθνικές ομάδες, καθώς επίσης και με την κλήση σου στην Εθνική Ανδρών θεωρείς ότι στέλνεις ένα μήνυμα όσον αφορά τις υποχρεώσεις σου με τον Άρη για την επόμενη αγωνιστική σεζόν;
"Στόχος μου είναι να διεκδικήσω κάποιο χρόνο συμμετοχής από την επόμενη κιόλας αγωνιστική σεζόν. Το να παίζεις σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και της Ευρώπης όπως είναι ο Άρης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που φοράω την φανέλα αυτής της ιστορικής ομάδας και θέλω να αποτελέσω ενεργό μέλος της. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με τα λόγια παρά μόνο στην πράξη. Θα πρέπει λοιπόν να αποδείξω με την δουλειά μου μέσα στο παρκέ ότι αξίζω να πάρω ευκαιρίες και να με εμπιστευτεί ο κόουτς".

- Πόσο βοηθήθηκες από τον Άρη στην εξέλιξη σου ως καλαθοσφαιριστής;
"Ο Άρης αποδεδειγμένα κάνει μια πολύ σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια στα τμήματα υποδομής επενδύοντας σε νεαρούς παίκτες. Αυτή η δουλειά θα πρέπει να συνεχιστεί, όπως επίσης και τα νέα παιδιά θα πρέπει να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους δίνονται. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Άρη και τους προπονητές μου που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψω και να γίνω καλύτερος παίκτης, με αποτέλεσμα να έρθουν αυτές οι επιτυχίες για μένα σε εθνικό επίπεδο. Οι άνθρωποι του συλλόγου δουλεύουν με πλάνο και μεράκι. Γι’ αυτό άλλωστε η εφηβική ομάδα κατέκτησε φέτος το Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Και για μένα είναι μεγάλο το αίσθημα της ευθύνης να εκπροσωπώ τον Άρη στην Εθνική των Εφήβων, των Νέων Ανδρών και τώρα στους Άνδρες. Ο Άρης είναι αλήθεια ότι έχει συμβάλλει στην ενδυνάμωση του ελληνικού μπάσκετ με την ανάδειξη νέων Ελλήνων παικτών. Αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: