Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΟΑ Χανίων : πολύ κοντά στην πρώτη ξένη στην ιστορία του συλλόγου !

πηγή : www.weplayball.gr

Δυναμικά μπαίνουν στο μεταγραφικό παζάρι τα Χανιά που μετά την απόκτηση της έμπειρης Μαρίας Μανώλη, συμφώνησαν με την Νίκη Έιβερι, που φέτος αγωνίστηκε στην Ολυμπιάδα Λάρισας και ανήκε στο ρόστερ της Μεσογειακής ομάδας αλλά και με την Χρυσάνθη Πατραλέξη, που έπαιξε φέτος με την φανέλα του Παναθλητικού. Εξάλλου, οι νεοφώτιστες είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την Αμερικανίδα Κέμι Νουκέλε από το Πανεπιστήμιο του Ριβερσάιντ. Η Κατερίνα Γλυνιαδάκη, που ανήκε στα Χανιά και θα αγωνιστεί στην ομάδα σίγουρα έως τον Δεκέμβριο, αναμένεται να αποτελέσει το κρυφό χαρτί. Λόγω ύψους και κυρίως λόγω ταλέντου έχει την ευκαιρία να δείξει τα προσόντα της στην φετινή Α1. Η Ελένη Παντελάκη που ήταν στην Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών και αγωνιζόταν στον Αρη, επέστρεψε στα Χανιά και ενσωματώθηκε με την ομάδα. Παρέμειναν στην ομάδα των Χανίων η πρώτη σκόρερ της Α2 Νότου τη χρονιά που μας πέρασε Σόνια Γιουκάκη, η πλέι μέικερ Ελένη Θεοδώρου, αλλά και οι έμπειρες ψηλές Ρένα Σταχτιάρη, και Λία ΚώτσουΜαρία Δεδελετάκη, ενώ αποχώρησαν η Αγγελική Φιλιππάκη (Άρης Χολαργού) και η Σίσσυ Ευμορφοπούλου (Παγκράτι).

Η Μαρια Μανώλη προέρχεται από τον πρωταθλητή Αθηναϊκό και η εμπειρία της αναμένεται να βοηθήσει αρκετά τις νεοφώτιστες να πετύχουν τους στόχους τους. Η Νίκη Έιβερι ήταν στο στόχαστρο της ομάδας των Χανίων εδώ και πολύ καιρό και τελικά όλα πήγαν καλώς στο θέμα της μεταγραφής της. Η 23χρονη πλέι μέικερ με ύψος 1.67 έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την κρητική ομάδα. Πέρσι στην Ολυμπιάδα Λάρισας είχε σε 9 αγώνες 10,1 πόντους, 3,1 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ, 1,5 κλεψίματα, 2,4 λάθη με 50% στις βολές, 45% στα δίποντα και 30% στα τρίποντα. Το καλοκαίρι αγωνίστηκε με την εθνική μεσογειακή ομάδα στην Πεσκάρα κατακτώντας την τέταρτη θέση. Η Χρυσάνθη Πατραλέξη από την πλευρά της είναι 22 ετών και έχει ύψος 1.76. Προέρχεται από την Κοζάνη και φέτος αγωνίστηκε με τα χρώματα του Παναθλητικού Συκεών στον βόρειο όμιλο της Α2 κατηγορίας.

Τέλος, η κρητική ομάδα είναι κοντά σε συμφωνία με την πρώτη ξένη στην ιστορία του συλλόγου. Πρόκειται για την Αμερικανίδα Κέμι Νουκέλε (22, 1.86), η οποία ήταν συμπαίκτρια της Κατερίνας Γλυνιαδάκη στο πανεπιστήμιο του Ριβερσάιντ. Προέρχεται από αθλητική οικογένεια με τις ρίζες της να βρίσκονται στην Νιγηρία. Γεννήθηκε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και πήγε γυμνάσιο στο Mira Mesa High School. Αμέσως μπήκε στην ομάδα μπάσκετ, όπου αγωνίστηκε ως βασική σέντερ παρ' ότι τις δυο επόμενες χρονιές έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού στον αχίλλειο. Ήταν από τις πολυτιμότερες παίκτριες της ομάδας της και πήρε αρκετές τοπικές διακρίσεις. Πήγε πανεπιστήμιο στο Riverside και από την χρονιά διακρίθηκε κερδίζοντας αρκετές βραβεύσεις όπως της καλύτερης αμυντικού της περιφέρειας Big West ενώ ήταν μέλος και της καλύτερης πεντάδας. Έπαιξε βασική στα 27 από τα 28 παιχνίδια της ομάδας της έχοντας εξαιρετικά νούμερα την πρώτη χρονιά (17,2π, 11,5ρ, 3,3κοψ σε 34' με 57% εντός πεδιάς). Την δεύτερη χρονιά της ήταν η MVP της Big West και επιλέχτηκε και πάλι στην καλύτερη πεντάδα (15,9π, 7,7ρ 1,7κοψ, 1,4κλ, 2,1ας σε 33,5'). Την τρίτη της χρονιά ήταν και πάλι η MVP της Βig West και μέλος της καλύτερης πεντάδας (16,1π-8,7ρ-2,4κοψ-1,2κλ-2,2ας σε 35' με 45%δ, 34,7%τρ, 73%β). Την τέταρτη χρονιά της στάθηκε άτυχη αφού αναγκάστηκε λόγω τραυματισμού να μείνει εκτός παίζοντας μόλις έξι ματς (16,2π-8,3ρ σε 29'). Τέλος, την περασμένη περίοδο είχε με το πανεπιστήμιο του Riverside, σε 31 αγώνες μέσο όρο 18,4 πόντους σε 36,7 λεπτά συμμετοχής και 8,3 ριμπάουντ με 72,4% στις βολές, 43,5% στα δίποντα και 38,2% στα τρίποντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: