Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Εθνική Εφήβων (U19) : το Αργυρό μετάλλιο στην Ελλάδα που έχασε στον τελικό από τις ΗΠΑ με 80-88 !


Παγκόσμιο Εφήβων (U19) Νέα Ζηλανδία - Τελικός : Ελλάδα - ΗΠΑ 80-88 (12-7-09)

Πολύ μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε η Εθνική Εφήβων του Γιώργου Βλασσόπουλου και του Σεραφείμ Θεοδοσίου (φωτογραφία) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Νέα Ζηλανδία απέναντι σε ομάδες που οι παίκτες τους προπονούνται μαζί όλο τον χρόνο και σε αθλητές που έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής σε ισχυρά πρωταθλήματα των χωρών τους.

Οι Έλληνες παίκτες βρέθηκαν στην Γλυφάδα στις 1-6-09, με πολλούς από αυτούς να πιάνουν μπάλα μετά από αρκετό χρονικό διάστημα. Ακόμα και ο πρόσφατα αναδειχτείς από τον ΕΣΑΚΕ καλύτερος νέος παίκτης στην Α1, ο Κώστας Παπανικολάου, είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στην μεγάλη κατηγορία. Ίσως μόνο ο Νίκος Παππάς να είχε χρόνο αρκετό χρόνο συμμετοχής στην Β’ κατηγορία της Ισπανίας, ο οποίος βέβαια έλαβε μέρος στο All Star Game στην Αμερική με τους καλύτερους νέους παίκτες στον κόσμο. Ο Νίκος Παππάς είχε σημαντική βελτίωση την χρονιά που πέρασε, έκανε μεγάλε εμφανίσεις στην Νέα Ζηλανδία και δικαίως μπήκε στην καλύτερη πεντάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Το αργυρό μετάλλιο στον τελικό απέναντι στην υπερδύναμη τους Αμερικάνους, από τους οποίους (χάσαμε με 80-88), που ήταν και η μόνη ομάδα που τερμάτισε αήττητη τους αγώνες, είναι τεράστια επιτυχία και έρχεται να προστεθεί σε Παγκόσμια Εφηβικά Πρωταθλήματα στο χρυσό της Αθήνας το 1995 και το αργυρό στην Ισπανία το 2007. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ίδια αυτή ομάδα είχε κερδίσει πέρυσι στον πύργο το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και με την δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο της Νέας Ζηλανδίας η Εθνική μας απέδειξε ότι παραμένει η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.

Το μεγάλο τώρα στοίχημα είναι το μέλλον αυτών των παιδιών και πόσο χρόνος θα τους δοθεί στα μεγάλα πρωταθλήματα. Γιατί όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) στην ανακοίνωση που εξέδωσε τα παιδιά της Εθνικής Εφήβων, αν και οι καλύτεροι στον κόσμο, πιθανώς ποτέ να μην καταφέρουν να γίνουν πρωταγωνιστές στις ελληνικές ομάδες”.



Ελλάδα - ΗΠΑ 80-88 (πατήστε εδώ για να δείτε Βίντεο με τα Highlights του αγώνα !)

Ο μεγάλος τελικός : Ελλάδα - ΗΠΑ 80-88

Το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας κατέκτησε η Ελλάδα. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση στον κόσμο μετά την ήττα στον τελικό της διοργάνωσης από τις ΗΠΑ με 88-80.
Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο διατηρώντας μια ισορροπία με την Ελλάδα να έχει μια πολύ ελαφρά υπεροχή, χωρίς κανένας από τους δύο αντιπάλους όμως να μπορεί να ξεφύγει και την πρώτη περίοδο να κλείνει 19-19. Τα πρώτα λεπτά όμως της δεύτερης περιόδου ήταν που καθόρισαν ουσιαστικά τον αγώνα. Οι ΗΠΑ μπήκαν στο παιχνίδι με ένα επιμέρους 16-1 με
αποτέλεσμα να πάρουν μια διαφορά 15 πόντων (20-35, 14’50’’) η οποία ανέβηκε στους 16 πόντους (30-46, ημίχρονο). Ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στην αναμέτρηση, αφού ούτε η υπερπροσπάθεια της ελληνικής ομάδας στο τρίτο δεκάλεπτο δεν απέδωσε ουσιαστικά καρπούς. Έδωσε όμως αρκετές ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Η πιεστική άμυνα, κάποιες καλύτερες επιλογές στην επίθεση, πιο ομαδικό παιχνίδι και μεγαλύτερη προσπάθεια, κατέβασαν το δείκτη της διαφοράς ως και τους πέντε πόντους (48-53, 27’25’’). Η αστοχία στις βολές αποδείχθηκε καθοριστική στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου για την έκβαση της αναμέτρησης. Μέσα σε ένα τρίλεπτο η Ελλάδα είχε 3/9 από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, με τις ΗΠΑ στο ίδιο διάστημα να μετρούν 6/6.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ανήκε σχεδόν ολοκληρωτικά στους Αμερικάνους, οι οποίοι ανέβασαν και πάλι τη διαφορά ως το +14 (51-65, 31’15’’), δίνοντας οριστικό τέλος στο παιχνίδι νωρίς στην τελευταία περίοδο. Οι ΗΠΑ έφτασαν στην επικράτηση και το χρυσό μετάλλιο με το τελικό 80-88.

Ελλάδα - ΗΠΑ 80-88
Δεκάλεπτα: 19-19, 30-46, 51-60, 80-88

Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 1, Κατσίβελης 5, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης 3, Καραθανάσης, Παπανικολάου 12, Γεωργάκης 1, Σλούκας 17, Γιάνκοβιτς 8, Παππάς 16, Κασελάκης 15, Σαρικόπουλος 2
ΗΠΑ: Γκιμπς 13, Κάρι 9, Τέιλορ 18, Μακ 4, Τόμπσον 10, Γουάιτ 9, Χέιγουορντ, Σούρνα 1, Μίλερ 8, Κάστο, Μούλτρι 10, Τόμπκινς 6...






Στην καλύτερη πεντάδα του κόσμου ο Νίκος Παππάς

Στην καλύτερη πεντάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων που διεξήχθη στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας ψηφίστηκε ο Νίκος Παππάς. Πέραν του αρχηγού της ελληνικής ομάδας, στην καλύτερη πεντάδα ψηφίστηκαν επίσης οι Αμερικανοί Ταϊσόν Τέιλορ και Γκόρντον Χέιγουορντ, καθώς και οι Κροάτες Τόνι Προστράν και Μάριο Ντέλας. Ο τελευταίος αναδείχθηκε παράλληλα και πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. ΗΠΑ
2. Ελλάδα
3. Κροατία
4. Αυστραλία
5. Αργεντινή
6. Πουέρτο Ρίκο
7. Καναδάς
8. Γαλλία
9. Λιθουανία
10. Ισπανία
11. Αίγυπτος
12. Καζακστάν
13. Νέα Ζηλανδία
14. Ανγκόλα
15. Ιράν
16. Συρία

MVP
Μάριο Ντέλας (Κροατία)

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ
1. Τόνι Πρόστραν (Κροατία)
2. Νίκος Παππάς (Ελλάδα)
3. Τάισον Τέιλορ (ΗΠΑ)
4. Γκόρντον Χέιγουορντ (ΗΠΑ)
5. Μάριο Ντέλας (Κροατία)

Δηλώσεις των παικτών της Εθνικής ομάδας

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε στους νεαρούς διεθνείς η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Νέα Ζηλανδία. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης είναι αναμφισβήτητα μια τεράστια επιτυχία, αυτοί όμως έβλεπαν και λίγο πιο ψηλά. Ο λόγος τους ανήκει…

Νώντας Παπαντωνίου: «Είμαστε ευχαριστημένοι με την πορεία μας. Μας έλειπε όμως το κάτι παραπάνω. Κερδίσαμε πολλές εμπειρίες. Μπράβο σε όλους. Αποδείξαμε ξανά ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερη προσοχή στις ομάδες μας».

Δημήτρης Κατσίβελης: «Ήταν σκληρός αγώνας και οι ΗΠΑ απέδειξαν πως είχαν βάθος στον πάγκο. Δεν αντέξαμε στο ρυθμό τους και χάσαμε. Η δεύτερη θέση είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία, αλλά οπωσδήποτε μετά από μια ήττα τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα».Γιάννης Αγγελόπουλος: «Θα μου μείνει αξέχαστο. Συγχαρητήρια σε όλους. Μας μένει η πικρία που το χρώμα του μεταλλίου δεν ήταν χρυσό».

Βαγγέλης Μάντζαρης: «Αποδείξαμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα. Καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά δεν ήμασταν στη μέρα μας και αυτό μας πρόδωσε τελικά».

Γιάννης Καραθανάσης: «Αποδείξαμε ότι πέρσι το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν ήρθε τυχαία. Ήμασταν έτοιμοι για τον τελικό, όμως το παιχνίδι δεν εξελίχθηκε όπως θα περιμέναμε. Είμαστε δεύτεροι στον κόσμο. Είναι μεγάλη επιτυχία».

Κώστας Παπανικολάου: «Έπρεπε να ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους με τα τρίποντα και τους αιφνιδιασμούς. Δείξαμε χαρακτήρα στην επανάληψη, αλλά πληρώσαμε τα λάθη μας. Δεν κερδίζεις κάθε μέρα ένα ασημένιο μετάλλιο. Είναι μεγάλη τιμή για μας».

Γιώργος Γεωργάκης: «Μπορούσαμε να πάρουμε το χρυσό. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τη δεύτερη θέση. Είναι, βέβαια, μια μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν είναι η πρώτη θέση».Κώστας Σλούκας: «Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Δεν ήταν άτρωτη ομάδα οι ΗΠΑ. Μπορούσαμε να τους κερδίσουμε. Σήμερα, είναι χαρούμενη μέρα για τον πρώτο και τον τρίτο. Εμείς έχουμε μια πικρία».

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: «Ήμασταν άτυχοι στον τελικό. Πρέπει όμως να έχουμε ψηλά το κεφάλι. Είναι σημαντική επιτυχία η δεύτερη θέση σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Περιμένουμε, πλέον, να δούμε πως θα μας υποδεχτούνε οι ομάδες μας και αυτοί που μας πιστεύουν.

Νίκος Παππάς: «Κρίμα… Μπορούσαμε να πάμε πολύ καλύτερα στον τελικό. Είχαμε κακή περιφερειακή άμυνα σε αρκετές φάσεις και το πληρώσαμε. Αν μας έδινε κάποιος στην αρχή της διοργάνωσης το ασημένιο μετάλλιο, θα το παίρναμε και θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Τώρα που φτάσαμε στον τελικό τα συναισθήματα είναι διαφορετικά».

Λεωνίδας Κασελάκης: «Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα. Δείξαμε ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι εδώ. Αν είχαμε λίγη παραπάνω συγκέντρωση και τύχη θα ήμασταν εμείς οι νικητές».

Ζήσης Σαρικόπουλος: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στον ημιτελικό και ίσως αυτό να μας στοίχισε σήμερα. Σε κάποια σημεία αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Δεν είχαμε το ίδιο πάθος με χθες. Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι μέλος σε αυτή την ομάδα. Η περσινή μας επιτυχία δεν ήταν τυχαία»....

Γιώργος Βλασσόπουλος : "υπάρχει πίκρα τώρα, αλλά όταν καταλαγιάσει θα φανεί το μέγεθος της επιτυχίας" !

Η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από την Εθνική Εφήβων αποτελεί ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ, η οποία σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιώργο Βλασσόπουλο, θα φανεί στη συνέχεια.«Είναι μια τεράστια επιτυχία για το μπάσκετ και κατ επέκταση τον ελληνικό αθλητισμό. Σε ένα δύσκολο τουρνουά καταφέραμε να ξεπεράσουμε και τις δικές μας δυσκολίες με τον τραυματισμό του Σαρικόπουλο και την ίωση που ταλαιπώρησε τον Σλούκα και φτάσαμε να διεκδικήσουμε το χρυσό μετάλλιο». Ο Βλασσόπουλος αναφέρθηκε και στον τελικό: «Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Χάσαμε το ρυθμό μας στο δεύτερο δεκάλεπτο και σε κάποια κρίσιμα σημεία αστοχήσαμε σε βολές και ελεύθερα σουτ. Γυρίσαμε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν είχαμε την απαιτούμενη διάρκεια. Υπάρχει πίκρα τώρα, αλλά όταν καταλαγιάσει θα φανεί το μέγεθος της επιτυχίας. Δικαιολογήσαμε απόλυτα τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης». Ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την ομάδα: «Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της FIBA Europe, Γιώργο Βασιλακόπουλο, και τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, για την τιμή που μου έχουν κάνει να είμαι ο προπονητής αυτής της ομάδας. Επίσης, να ευχαριστήσω όσους μας βοήθησαν όλη τη χρονιά. Τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Σπύρο Βασιλακόπουλο, τον έφορο της ομάδας, Γιώργο Κόνιαρη, τον γιατρό Κωνσταντίνο Παρίση, τον φυσιοθεραπευτή Τηλέμαχο Τσαγκρώνη και βέβαια τους προπονητές, Γιώργο Προεστό και Σεραφείμ Θεοδοσίου, με τους οποίους δουλέψαμε όλη τη χρονιά μαζί. Επίσης θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στην κόρη μου που γεννήθηκε μόλις πριν από έναν μήνα και στη γυναίκα μου». ...

Συγχαρητήρια από τον Μαντουλίδη

"Το ΔΣ του ΜΑΣ Μαντουλίδης συγχαίρει την Εθνική ομάδα εφήβων για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Η επιτυχία αυτή αποδεικνύει γι’ άλλη μια φορά τη σοβαρή δουλειά που διαχρονικά γίνεται στις Εθνικές ομάδες. Συγχαρητήρια αξίζουν ιδιαίτερα στους καλαθοσφαιριστές της ομάδας μας, Γιώργο Γεωργάκη και Δημήτρη Κατσίβελη, στον πρώην αθλητή του συλλόγου μας, Κώστα Σλούκα, και στο μαθητή των Εκπαιδευτηρίων, Γιάννη Καραθανάση για τη συμβολή τους στην επιτυχία αυτή. Ο ΜΑΣ Μαντουλίδης αισθάνεται υπερήφανος για τους αθλητές του, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια στελεχώνουν με επιτυχία τις Εθνικές ομάδες, και εύχεται στο μέλλον ανάλογες διακρίσεις".

Συγχαρητήρια από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών (Σ.Ε.Π.Κ)

Συγχαρητήρια ανακοίνωση προς την Εθνική μας ομάδα των Εφήβων εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ), τονίζοντας πως η δεύτερη θέση που κατέκτησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα στον ΣΕΠΚ υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός πως οι Έλληνες παίκτες έδειξαν πως το ελληνικό μπάσκετ έχει χρυσό μέλλον...
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ:
"Η Εθνική Εφήβων, με την εξαιρετική της πορεία ΚΑΙ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας, κέρδισε την αναγνώριση ολόκληρου του μπασκετικού κόσμου και το ζεστό χειροκρότημα των Ελλήνων. Η ήττα στον τελικό από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε καμία περίπτωση δεν θαμπώνει τη... λάμψη του ασημένιου μεταλλίου, ούτε μειώνει τη δική μας περηφάνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υφήλιος έβγαλε το... καπέλο στον Γιώργο Βλασσόπουλο και τους παίκτες του. Δεν είναι μόνο τα κολακευτικά σχόλια στο επίσημο site των διοργανωτών, στα διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία και στα ΜΜΕ που μιλούν για την "Ελλάδα, την παγκόσμια δύναμη του μπάσκετ"... Η αναγνώριση για την ομάδα που πέρσι κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και φέτος επιβεβαίωσε το ταλέντο και τη δυναμική της με την κατάληψη της δεύτερης θέσης ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, έρχεται από πολλές πλευρές.
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης αισθάνεται ακόμη μια φορά την ανάγκη να δώσει συγχαρητήρια στο προπονητικό τιμ, στους παίκτες και σε όλα τα μέλη αυτής της ομάδας. Μπορεί η δίψα για το... χρυσό να μην ικανοποιήθηκε, ωστόσο, η περηφάνια κι η ικανοποίηση είναι η ίδια από τη στιγμή που όλοι είδαν ότι οι "χρυσοί" Έφηβοι έβγαλαν ότι είχαν στο παρκέ.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΣΑΚ απέστειλε επιστολή στον ΣΕΠΚ, εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήρια στους "αρχιτέκτονες" αυτής της ομάδας, τον Γιώργο Βλασσόπουλο και τον Γιώργο Προεστό για τη μεγάλη τους επιτυχία και την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων".

Συγχαρητήρια από όλους !

Πολλά ήταν τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα που έφτασαν στα γραφεία της ΕΟΚ, για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στη Νέα Ζηλανδία, μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ. Τηλεγραφήματα απέστειλαν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η ΚΑΕ Ολυμπιακός, η ΚΑΕ Άρης, ο ΑΣ Άρης, ο ΚΑΟ Δράμας, η Ένωσις 1924, ο ΜΑΣ Μαντουλίδης, ο ΕΣΑΚΕ, ο ΣΕΠΚ, η ΕΚΑΣΘ και η Champion.

H πορεία προς το αργυρό

α.α Εθνική Εφήβων Αγκόλα Π.Ρίκο Λιθουανία ΗΠΑ Αίγυπτος Γαλλία Αργεντινή Αυστραλία ΗΠΑ2 Σύνολο
1 Αγγελόπουλος Γιάννης 2


11
2

15
2 Γεωργάκης Γιώργος 6 3 2 2 7 1 11 2 1 35
3 Γιάνκοβιτς Βλαδίμηρος 18 24 8 9 8 8 9 16 8 108
4 Καραθανάσης Γιάννης 7

8 5



20
5 Κασελάκης Λεωνίδας 13 20 11 9 12 18 20 13 15 131
6 Κατσίβελης Δημήτρης



7
2
5 14
7 Μάντζαρης Βαγγέλης 3
14 5 7
7 8 3 47
8 Παπάς Νίκος 20 20 6 11 18 20 10 19 16 140
9 Παπανικολάου Κώστας 13 25 13 9 10 12 17 18 12 129
10 Παπαντωνίου Νώντας 12 6
6 5
3
1 33
11 Σαρικόπουλος Ζήσης

2




2 4
12 Σλούκας Κώστας 7 9 14 10 10 17 5 8 17 97

Σύνολο Πόντων 101 107 70 69 100 76 86 84 80 773

Α' Φάση
Ελλάδα - Αγκόλα 101-58
Τα δεκάλεπτα: 28-19, 45-27, 77-51, 101-58.
ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 12 (1), Κατσίβελης, Αγγελόπουλος 2, Μάντζαρης 3 (1), Καραθανάσης 7 (1), Παπανικολάου 13 (2), Γεωργάκης 6, Σλούκας 7 (1), Γιάνκοβιτς 18 (2), Παππάς 20, Κασελάκης 13.
Πουέρτο Ρίκο - Ελλάδα 98-107
Τα δεκάλεπτα: 32-29, 54-60, 77-79, 98-107.
ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 6 (2), Κατσίβελης, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης, Καραθανάσης, Παπανικολάου 25 (2τρ. 12ρ.), Γεωργάκης 3, Σλούκας 9 (1), Γιάνκοβιτς 24 (1), Παππάς 20 (1), Κασελάκης 20 (2), Σαρικόπουλος.
Λιθουανία - Ελλάδα 85-70
Τα δεκάλεπτα: 19-17, 40-37, 58-60, 85-70.
ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης 14 (3), Καραθανάσης, Παπανικολάου 13 (3), Γεωργάκης 2, Σλούκας 14 (2), Γιάνκοβιτς 8 (2), Παππάς 6, Κασελάκης 11 (1), Σαρικόπουλος 2.

Β' Φάση
ΗΠΑ - Ελλάδα 85-69
Τα δεκάλεπτα: 18-17, 41-36, 63-53, 85-69.
ΕΛΛΑΔA: Παπαντωνίου 6, Μάντζαρης 5, Καραθανάσης 8, Παπανικολάου 9. Γεωργάκης 2, Σλούκας 10, Γιάνκοβιτς 9, Παππάς 11, Κασελάκης 9
Ελλάδα - Αίγυπτος 100-59
Τα δεκάλεπτα: 37-17, 59-22, 76-36, 100-59.
ΕΛΛΑΔΑ: Παπαντωνίου 5, Κατσίβελης 7, Αγγελόπουλος 11, Μάντζαρης 7, Καραθανάσης 5 (9ρ), Παπανικολάου 10 (7ρ, 6κ), Γεωργάκης 7, Σλούκας 10, Γιάνκοβιτς 8, Παππάς 18, Κασελάκης 12
Γαλλία – Ελλάδα 72-76
Τα δεκάλεπτα: 13-21, 27-42, 40-60, 72-76.
Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Μάντζαρης, Παπανικολάου 12 (1τρ., 9ρ.), Γεωργάκης 1, Σλούκας 17 (3τρ., 5ασ.), Γιάνκοβιτς 8 (1), Παππάς 20 (1τρ., 8ρ.), Κασελάκης 18 (9ρ.).

Προημιτελικοί - Φάση των "8"
Ελλάδα – Αργεντινή 86-60
Τα δεκάλεπτα: 25-17, 41-32, 59-42, 86-60.
ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 3 (5ασ.), Κατσίβελης 2, Αγγελόπουλος 2, Μάντζαρης 7 (1), Καραθανάσης, Παπανικολάου 17 (2/2β., 7/9δ., 1/2τρ.), Γεωργάκης 11, Σλούκας 5 (1), Γιάνκοβιτς 9 (2), Παππάς 10 (5κλ.), Κασελάκης 20 (8/13δ., 3/6τρ., 8ρ., 3κ.).

Ημιτελικοί - Φάση των "4"
Ελλάδα - Αυστραλία 84-69
Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-33, 67-47, 84-69
ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου, Κατσίβελης, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης 8 (6ρ., 6ασ., 3κλ.), Καραθανάσης, Παπανικολάου 18 (2τρ., 10ρ., 3κλ., 4κ.), Γεωργάκης 2, Σλούκας 8, Γιάνκοβιτς 16 (4τρ., 9ρ.), Παππάς 19 (2τρ.), Κασελάκης 13 (13ρ.).

Τελικός
Ελλάδα – ΗΠΑ 80-88
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 30-45, 51-60, 80-88.
ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 1, Κατσίβελης 5 (1), Αγγελόπουλος, Μάντζαρης 3 (1), Καραθανάσης, Παπανικολάου 12 (2), Γεωργάκης 1, Σλούκας 17 (1τρ., 4κλ.), Γιάνκοβιτς 8, Παππάς 16, Κασελάκης 15 (1), Σαρικόπουλος 2.
ΗΠΑ (ΜακΚίλοπ): Γκιμπς 13 (1), Κάρι 9 (1), Τέιλορ 18 (1τρ., 6ασ., 5κλ.), Μακ 4, Τόμπσον 10 (2τρ., 3κ.), Γουάιτ 9 (1), Χέιγουορντ, Σέρνα 1, Μίλερ 8, Μούλτρι 10 (9ρ.), Τόμπκινς 6.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΦΗΒΩΝ 2009

FG

2pts

3pts

FT

Rbds

Name

G

Min

M/A

%

M/A

%

M/A

%

M/A

%

O

D

Tot

As

PF

To

St

BS

Pts

N. Pappas

9

280

48/113

42.5

39/77

50.6

9/36

25

35/45

77.8

10

27

37

26

23

28

14

1

140

L. Kaselakis

9

271

53/106

50

45/78

57.7

8/28

28.6

17/22

77.3

20

36

56

22

26

16

10

11

131

K. Papanikolaou

9

270

47/86

54.7

31/52

59.6

16/34

47.1

19/23

82.6

18

41

59

11

27

24

11

21

129

V. Giankovits

9

259

35/68

51.5

19/33

57.6

16/35

45.7

22/34

64.7

17

31

48

7

25

6

6

4

108

K. Sloukas

9

235

26/60

43.3

15/36

41.7

11/24

45.8

34/38

89.5

2

18

20

29

20

18

11

0

97

E. Mantzaris

9

154

15/41

36.6

7/19

36.8

8/22

36.4

9/16

56.2

6

20

26

21

17

5

12

0

47

G. Georgakis

9

97

13/27

48.1

13/27

48.1

0/0

0

9/14

64.3

13

13

26

0

26

5

6

6

35

E. Papantoniou

8

90

8/18

44.4

4/8

50

4/10

40

13/21

61.9

1

11

12

13

17

5

11

0

33

I. Karathanasis

8

56

8/19

42.1

5/11

45.5

3/8

37.5

1/3

33.3

8

10

18

4

8

7

4

2

20

I. Angelopoulos

8

38

6/18

33.3

3/6

50

3/12

25

0/2

0

1

7

8

2

1

1

2

0

15

D. Katsivelis

6

32

4/10

40

1/6

16.7

3/4

75

3/6

50

2

0

2

3

4

1

1

0

14

Z. Sarikopoulos

3

20

1/3

33.3

1/3

33.3

0/0

0

2/2

100

0

2

2

1

4

1

1

1

4

*****

Δεν υπάρχουν σχόλια: