Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Εθνική Εφήβων (U19) : στους "4" στο Παγκόσμιο συντρίβοντας με 86-60 την Αργεντινή ! To Σάββατο με την Αυστραλία !

Ελλάδα - Αργεντινή 86-60 (πατήστε εδώ για να δείτε Βίντεο με τα Highlightsτου αγώνα !)

Βρισκόμενη σε μεγάλη ημέρα η Εθνική Εφήβων του Γιώργου Βλασσόπουλου συνέτριψε με 86-60 την Αργεντινή και πέρασε πανηγυρικά στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που γίνεται στην Νέα Ζηλανδία, με τον Κασελάκη (φωτογραφία) να σημειώνει 20 πόντους (3/6 τρίποντα και 8 ριμπάουντ), και τον Παπανικολάου 17 ! Μέχρι το ημίχρονο η διαφορά κυμαινόταν από τους 4 έως τους 11 πόντους αλλά από το 26’ και μετά άρχισε να… ξεφεύγει. Στους "4" η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία (Σάββατο 9:15πμ) που κέρδισε στον προημιτελικό την Γαλλία με 79-73. "Πρώτος στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο" δήλωσε αμέσως μετά την μεγάλη νίκη ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Στα άλλα παιχνίδια οι ΗΠΑ κέρδισαν τον Καναδά με 93-73 και θα αντιμετωπίσουν στον άλλο ημιτελικό την Κροατία που νίκησε με 91-78 το Πουέρτο Ρίκο !

Τα αποτελέσματα των Προημιτελικών - Παρασκευή 10-7-09
Ελλάδα - Αργεντινή 86-60
Γαλλία - Αυστραλία 73-79
Πουέρτο Ρίκο - Κροατία 78-91
ΗΠΑ - Καναδάς 93-73

Τα ζευγάρια των Ημιτελικών - Σάββατο 11-7-09
Ελλάδα - Αυστραλία (9:15πμ)
Κροατία - ΗΠΑ (11:30πμ)

Η ελληνική ομάδα άρχισε δυναμικά το ματς με την Αργεντινή και προηγήθηκε με 7-0 και 11-2 με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και τον Κώστα Παπανικολάου ως επιθετικές αιχμές. Οι Αργεντινοί πλησίασαν σε 19-15, αλλά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 25-17. Με πρωταγωνιστή τον Λεωνίδα Κασελάκη σε άμυνα κι επίθεση το συγκρότημα του Γιώργου Βλασσόπουλου προηγήθηκε με +11 στη δεύτερη περίοδο και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να πλησιάσουν περισσότερο από το -7, κλείνοντας τελικά το πρώτο ημίχρονο με 41-32. Στην επανάληψη και παρά το πρόβλημα των φάουλ που αντιμετώπισαν οι Παππάς, Παπανικολάου και Γιάνκοβιτς, η διαφορά υπέρ της Ελλάδας αυξανόταν διαρκώς. Το 59-42 με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος αποτέλεσε το θεμέλιο για τη νίκη-πρόκριση, ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε μέχρι και το +32, 81-49. Ο χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, εκτός από τον ανέτοιμο Γιώργος ΒλασσόπουλοςΖήση Σαρικόπουλο ο οποίος είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί στον ημιτελικό του Σαββάτου με την Αυστραλία.

Ελλάδα – Αργεντινή 86-60
Τα δεκάλεπτα
: 25-17, 41-32, 59-42, 86-60.
ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 3 (5ασ.), Κατσίβελης 2, Αγγελόπουλος 2, Μάντζαρης 7 (1), Καραθανάσης, Παπανικολάου 17 (2/2β., 7/9δ., 1/2τρ.), Γεωργάκης 11, Σλούκας 5 (1), Γιάνκοβιτς 9 (2), Παππάς 10 (5κλ.), Κασελάκης 20 (8/13δ., 3/6τρ., 8ρ., 3κ.).
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Τολκάτσιερ): Γκέινορ 5, Φερνάντεθ 4, Γκλίνμπεργκ 4, Κόρτες 7 (2), Νόσενταλ 9, Ορλιέτι 2, Γκονζάλες 6, Μπάριος 10, Λαπροβιτόλα 5 (1), Λαντόνι, Ράσιο 8.

Η Αυστραλία θα είναι αύριο (09.15) ο αντίπαλος της Eθνικής Eφήβων για μία θέση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Οι Αυστραλοί επικράτησαν δύσκολα, των Γάλλων με 79-73 και θα αναμετρηθούν με την Εθνική Ελλάδας για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στο φιλικό τουρνουά της Μελβούρνης, στο οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ηττηθεί με 96-74.
«Η Αυστραλία είναι μια ομάδα γνωστή, αφού την αντιμετωπίσαμε τόσο πέρσι στο τουρνουά του Μανχάιμ, όσο και φέτος στο φιλικό της Μελβούρνης. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να ανταποκριθούμε στη δύναμη που απαιτεί το παιχνίδι τους. Είναι αήττητη μέχρι στιγμής στη διοργάνωση και αυτό δείχνει πως είναι μια σοβαρή ομάδα, απέναντι στην οποία πρέπει να δείξουμε συγκέντρωση για σαράντα λεπτά, προκειμένου να προκριθούμε στον τελικό», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Βλασσόπουλος, ο οποίος απέδωσε την άνετη επικράτηση απέναντι στην Αργεντινή, στην καλή άμυνα: «Μπήκαμε αποφασισμένοι να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Εξουδετερώσαμε το παιχνίδι της Αργεντινής, η οποία στις προηγούμενες αναμετρήσεις είχε πολύ καλό ποσοστό στα τρίποντα και αφού τους σταματήσαμε αμυντικά, πήραμε και τα ριμπάουντ με αποτέλεσμα να χτίσουμε μια καλή διαφορά. Θεωρώ ότι μετά τις ήττες από Λιθουανία και ΗΠΑ, καταλάβαμε ότι πρώτα πρέπει να κοιτάμε την άμυνά μας και στη συνέχεια την επίθεση. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο αποδίδουν το 100% μας έχουν διευκολύνει να έχουμε τον ίδιο ρυθμό. Η ομάδα παρά τα προβλήματα του Σαρικόπουλου και του Σλούκα μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις κάθε παιχνιδιού».

Τα θερμά του συγχαρητήρια εξέφρασε ο ΣΕΠΚ προς την ΕΟΚ για την πρόκριση στους ημιτελικούς τους Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Εθνικής Εφήβων που διεξάγεται στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Παράλληλα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης ευχήθηκε να υπάρξουν ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ αναφέρει : "Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης επιθυμεί να συγχαρεί από καρδιάς την Εθνική Εφήβων, που μας κάνει περήφανους κι αυτό το καλοκαίρι. Η πρόκριση στους "4" του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος αποτελεί μια πολύ σημαντική επιτυχία και επιβεβαιώνει την ποιότητα του προπονητικού προγράμματος και των παικτών. Ο ΣΕΠΚ εύχεται η νίκη επί της Αργεντινής να μην είναι η τελευταία, καθώς απομένουν ακόμη δύο βήματα για να ανέβει και πάλι η Ελλάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Θερμά συγχαρητήρια και ευχές για ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον".

Δεν υπάρχουν σχόλια: