Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Παναμερικανικό Πρωτάθλημα 2009 - Προημιτελικοί - τρίτη ημέρα των αγώνων (3-9-09) !


Παναμερικανικό Πρωτάθλημα 2009 Πουέρτο Ρίκο - Προημιτελικοί - δεύτερη ημέρα (2-9-09) Highlights από τους αγώνες

ρεπορτάζ - www.basketblog.gr - Βαγγέλης Πάτας

Μετά το Πουέρτο Ρίκο και τη Βραζιλία, η Αργεντινή έγινε η τρίτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση της στα ημιτελικά του Παναμερικανικού πρωταθλήματος και παράλληλα κέρδισε ένα εισιτήριο για το Μουντομπάσκετ που θα διεξαχθεί του χρόνου το καλοκαίρι στην Τουρκία. Η ομάδα του Σέρχιο Ερνάντεθ έκαμψε την αντίσταση του Πουέρτο Ρίκο με 80-78, με τον Πάμπλο Πριτζιόνι (11π., 12ασ.) να είναι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τους νικητές. Ο παίκτης της Ρεάλ ήταν αυτός που με δύο βολές 4’’ πριν το φινάλε διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, αφού για τους διοργανωτές ο Λι δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε σουτ τριών πόντων στην τελευταία φάση. Για να φτάσουμε ως εκεί πάντως χρειάστηκε ο Λουίς Σκόλα να πραγματοποιήσει μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση και να "φορτώσει" καλάθι των αντιπάλων με 25 πόντους, ενώ μάζεψε και 11 ριμπάουντ.

Η Δομινικανή Δημοκρατία επικράτησε του Μεξικού με 86-73 και έγινε το φαβορί για την κατάληξη της τέταρτης θέσης, αφού πλέον της αρκεί η νίκη στο τελευταίο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης με τον Καναδά για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά αλλά και το τελευταίο εισιτήριο για την Τουρκία. Οι νικητές είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων με τον Ματίας Φλόρες να είναι ο πρώτος σκόρερ έχοντας 18 πόντους.

Ο Κανάδας επέστρεψε στις νίκες αφού επιβλήθηκε του Παναμά με 97-65 και πλέον θα τα δώσει όλα στο τελευταίο παιχνίδι με την Δομινικανή Δημοκρατία, όπου χρειάζεται νίκη με πέντε πόντους τουλάχιστον ώστε να πάρει την πρόκριση. Ο Άντι Ράουτινς ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης αφού τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους.

Τέλος, η Βραζιλία είναι πλέον (μετά την ήττα του Πουέρτο Ρίκο) η μοναδική αήττητη ομάδα αφού δεν είχε κανένα πρόβλημα στον αγώνα με την Ουρουγουάη, την οποία "διέλυσε" με 82-62. Ο Μαρσέλο Μασάδο τελείωσε τον αγώνα έχοντας 23 πόντους με 6/11 τρίποντα.

Η βαθμολογία
Βραζιλία 12 6-0
Πουέρτο Ρίκο 11 5-1
Αργεντινή 11 5-1
Δομινικανή Δημ. 9 3-3
Καναδάς 8 2-4
Ουρουγουάη 8 2-4
Παναμάς 7 1-5
Μεξικό 6 0-6

Τελευταία αγωνιστική
Παναμάς – Μεξικό
Αργεντινή – Ουρουγουάη
Δομινικανή Δημ. – Καναδάς
Βραζιλία – Πουέρτο Ρίκο

Δεν υπάρχουν σχόλια: