Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

"Αν καλυπτόμαστε πίσω από το επίσημο ή ανεπίσημο ενός site, δηλαδή κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, τότε έχουμε χάσει το παιχνίδι …"

Φίλε Γιώργο Βλατάκη, πράγματι όλοι προσπαθούμε με τις μικρές ή μεγάλες δυνάμεις που διαθέτουμε, να προσφέρουμε στο μπάσκετ. Έχεις δίκιο, είμαστε λίγοι, για αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο, όσο βέβαια του καθένα του επιτρέπουν οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις του.

Πράγματι πριν δύο χρόνια η ενημέρωση για αγώνες πέρα από τα Ανδρικά πρωταθλήματα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Η προσπάθεια λοιπόν των Μιχάλη Κουμάκη και Μανόλη Σπεπαθιανού ήταν ηρωική. Έτσι φθάσαμε πέρυσι, μετά από συντονισμό και επίπονο αγώνα και με την βοήθεια πολλών φίλων, στο σημείο την Κυριακή το βράδυ να έχουμε όλοι μαζί μαζέψει στα blogs όλα τα αποτελέσματα των αγώνων της ΕΚΑΣΚ στην Κρήτη, από τις Παγκορασίδες Β’ μέχρι το Ανδρικό Πρωτάθλημα και από πολλούς αγώνες να έχουμε φωτογραφίες, βίντεο και τους πόντους και τους παίκτες που τους σημείωσαν. Και τα τρία όμως blog που αναφέρεις και που πέτυχαν με την συνεργασία το παραπάνω κατόρθωμα, δεν ήταν "βουβά". Έκαναν την κριτική τους στα κακώς κείμενα και υπερθεμάτιζαν τις καλές προσπάθειες. Αυτό όπως ξέρεις καλύτερα από εμένα ενόχλησε πολλούς. Και ειδικά αυτούς που είχαν συνηθίσει να φαίνονται μέσα από την αφάνεια και την απραξία. Είναι σε όλους μας γνωστή η κριτική που δέχθηκαν τα blogs και από ποιούς την δέχτηκαν.

Φέτος ο Μιχάλης Κουμάκης και ο Μανόλης Σκεπαθιανός έχουν αδρανοποιηθεί λίγο (και μακάρι για όλους μας αυτό να είναι πρόσκαιρο) για διάφορους λόγους, που είναι σε όλους μας λίγο – πολύ γνωστοί. Αυτό όμως φάνηκε αμέσως με την έναρξη των Πρωταθλημάτων. Όπως σε έχω ενημερώσει, πάρα πολύ φίλοι επικοινώνησαν και μαζί μας και ρωτούσαν γιατί δεν υπάρχει ή ίδια πληροφόρηση με πέρυσι.

Εμείς φίλε Γιώργο συνεχίζουμε με περισσότερους εντατικούς ρυθμούς από πέρυσι, όμως οι δυνάμεις μας είναι μικρές για να καλύψουμε το σύνολο των αγώνων της Κρήτης. Σου θυμίζω είσης ότι το καλοκαίρι εμείς δεν αδρανήσαμε, αλλά παρουσιάσαμε 120 βίντεο από τους αγώνες των Εθνικών Ομάδων, από τις Κορασίδες μέχρι τους Άνδρες. Σου θυμίζω ότι ακολουθήσαμε από μόνοι μας τον Λευτέρη Λιναδράκη στην Χαλκιδική και για πρώτη φορά υπάρχουν στο διαδίκτυο βίντεο από αγώνες της Εθνικής Παμπαίδων. Και είμαστε περήφανοι γιατί αν και δεν ήμασταν στην Νάπολη με την Εθνική Κορασίδων και τις 4 Κρητικοπούλες, μεταδώσαμε τους αγώνες της Εθνικής ζωντανά λεπτό – προς λεπτό και επίσης για πρώτη φορά υπάρχουν στο διαδίκτυο (Youtube) όλοι οι αγώνες που έδωσαν τα κορίτσια μας στο Πανευρωπαϊκό (στην φωτογραφία με την Άρτεμις Σπανού - Πανιώνιος - Εθνική Κορασίδων, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Γυναικείου Μπάσκετ στην Ελλάδα)

Κάποιος βέβαια μεγαλοπαράγοντας του μπάσκετ της Κρήτης παρουσία σου μας "μάλωσε" γιατί πηγαίνουμε εκεί που δεν μας καλούν. Αν όμως φίλε Γιώργο ακολουθούσαμε την τακτική να εμφανιζόμαστε μόνο εκεί που τα φώτα της δημοσιότητας λάμπουν, δεν θα είχαμε σήμερα 401 βίντεο στο Youtube.

Στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Πανεπιστημίων που διοργάνωσε πρόσφατα το Πανεπιστήμιο Κρήτης, οι άνθρωποι του μετέδιδαν ζωντανά με εικόνα και ήχο τους αγώνες μέσα από το διαδίκτυο. Η FIBA μεταδίδει real time τους αγώνες στις μεγάλες διοργανώσεις και έχεις μπροστά σου ζωντανά την εικόνα και τα στατιστικά τους, έχοντας καλύτερη πληροφόρηση και εικόνα από το να ήσουν μέσα στα γήπεδα. Εμείς έχουμε μεταδώσει "ζωντανά" πολλούς αγώνες από την Κρήτη στο blog και με on line εισαγωγή εικόνων. Με όλη λοιπόν αυτή την πρόοδο και την εξέλιξη της τεχνολογίας εμείς πρέπει να πηγαίνουμε προς τα πίσω ;

Ένα ξερό αποτέλεσμα αγώνα στην σημερινή εποχή δεν λέει πλέον τίποτα. Και αν καλυπτόμαστε πίσω από το επίσημο ή ανεπίσημο ενός site, δηλαδή κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, τότε έχουμε χάσει το παιχνίδι

Αναφέρεις φίλε Γιώργο στην επιστολή σου ότι "μέχρι πέρυσι η συνεργασία μεταξύ μας ήταν άψογη και όλοι δουλεύαμε με γνώμονα το καλό του μπάσκετ στην Κρήτη. Φέτος διακρίνω μια μικρή αλλαγή και διαβάζω διάφορες αιχμές στο blog σου". Καλά εσύ δεν ακούς σήμερα τα παράπονα των φίλων του μπάσκετ που φθάνουν στα δικά μας αυτιά καθημερινά ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: