Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Eurobasket Πολωνία 2009 - Β' Φάση : σήμερα (7:15μμ) το μεγάλο παιχνίδι της Ελλάδας με την Γαλλία !


Eurobasket Πολωνία 2009 - Β' Φάση - Group F - δεύτερη ημέρα : Roundup, Highlights , Top Plays, Postgame Interview (14-9-09)

Group F - Δευτέρα 14-9-09
Τα αποτελέσματα
Ισπανία - Λιθουανία 84-70
Σλοβενία - Πολωνία 76-60
Σερβία - Τουρκία 64-69
Βαθμολογία (νίκες/ήττες , βαθμοί) : 1. Τουρκία 4/0 8β. , 2. Σλοβενία 3/1 7β. , 3. Ισπανία 2/2 6β. , 4. Σερβία 2/2 6β. , 5. Πολωνία 1/3 5β. , 6. Λιθουανία 0/4 4β.
Επόμενη Αγωνιστική - Τετάρτη 16-9-09 : Λιθουανία - Σερβία , Πολωνία - Ισπανία , Τουρκία - Σλοβενία

Από τη συχνότητα της ΝΕΤ θα μεταδοθεί η αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με αντίπαλο τη Γαλλία σήμερα στις 19:15, από την οποία θα εξαρτηθούν οι θέσεις στην τελική βαθμολογία του Ε' Ομίλου του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Το σημερινό πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης θα ανοίξει, όπως και κάθε μέρα άλλωστε, με την "Ευρωμπασκετούπολη", στις 16:00 από την ΕΤ1. Το αυριανό πρόγραμμα:

ΕΤ1
16:00 Ευρωμπασκετούπολη
16:45 Ρωσία - ΠΓΔΜ
21:10 Ευρωμπασκετούπολη
22:00 Γερμανία - Κροατία
00:00 Ευρωμπασκετούπολη
ΝΕΤ
18:45 Ευρωμπασκετούπολη
19:15 Γαλλία - Ελλάδα

Ελλάδα - Γαλλία : η προϊστορία

Το «Ελλάς, Γαλλία, Συμμαχία» μπορεί να ισχύει σε αρκετά πράγματα. Στο μπάσκετ πάλι τα πράγματα ήταν λίγο περίεργα σε ότι αφορά τις «κόντρες» των δύο πλευρών. Πολλά πράγματα έχουν κριθεί σε μεταξύ των δύο αναμετρήσεις. Προκρίσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (βλέπε Εκκεντρεβίλ 1986), αλλά και ένα καλό πλασάρισμα σε Ευρωμπάσκετ: Όπως στο Ευρωμπάσκετ του 1987, όταν η Ελλάδα με εκείνο το τελικό 82-69 πήρε τη νίκη και μαζί την πρόκριση για τους οχτώ της διοργάνωσης, ή το 2005, το οποίο όλοι θυμούνται πολύ καλύτερα. Και στην Ελλάδα και στη Γαλλία όπου ο Διαμαντίδης θα έπρεπε να ανακηρυχθεί από τους απανταχού μπασκετόφιλους «persona non grata» με εκείνο το τρίποντο στο φινάλε που έστειλε την ελληνική ομάδα στον τελικό της διοργάνωσης στο Βελιγράδι. Υπάρχουν ουκ ολίγοι αγώνες που κρίθηκαν στο νήμα, υπάρχουν και αγώνες που κρίθηκαν με μεγάλη διαφορά. Η Ελλάδα έχει φτάσει και στο +24. Η Γαλλία ποτέ δεν έχει νικήσει με διψήφια διαφορά. Έχει φτάσει μέχρι το +9. Από τη δεκαετία του ’90 και μετά το επιμέρους «σκορ» είναι 13-3 για την ελληνική ομάδα.

Μια ομάδα αθλητική που έχει έφεση στο γρήγορο παιχνίδι αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα. Ο Γιάννης Ελευθεριάδης αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Γαλλία, με το τζάμπολ να έχει οριστεί στις 7.15μ.μ. σε έναν αγώνα που θα κρίνει ουσιαστικά την τελική κατάταξη του ομίλου. «Το βασικό χαρακτηριστικό της Γαλλίας είναι πως είναι καθαρά αθλητική ομάδα. Στηρίζεται στα αθλητικά της προσόντα, οι παίκτες της τρέχουν, πηδάνε στα επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό το τελευταίο είναι από τα σημαντικότερα όπλα της και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Στην επίθεση όλα αρχίζουν και καταλήγουν στον Πάρκερ. Είναι πολλές φορές που βγαίνουν έξω από τα συστήματα με τον Πάρκερ και «χτυπάνε» είτε με πικ εντ ρολ, είτε στο ένας εναντίον ενός. Τουριάφ, Πιετρούς, Τραορέ, πιέζουν πολύ στην επίθεση, πηγαίνοντας για τα επιθετικά ριμπάουντ, όπως και ο Νικολά Μπατούμ, αν και γκαρντ. Προσπαθεί να βγάλει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, χρησιμοποιεί το τρανζίσιον γκέιμ. Αναζητούν το ελεύθερο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι τα αθλητικά τους προσόντα. Η άμυνα είναι πιεστική με αλλαγές, καθώς είναι μια ομάδα με κορμιά ψηλά και δυνατά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: