Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Γιώργος Βλατάκης : "Ο καθένας να βοηθάει όπως μπορεί. Χρειάζεται συνεργασία και καλύτερη οργάνωση" !

Από τον αγαπητό φίλο μας Γιώργο Βλατάκη λάβαμε πριν λίγο επιστολή σε e-mail με την παράκληση να την δημοσιεύσουμε στο site, όπως και κάνουμε. Αναλυτικά λοιπόν ο φίλος (και συμμαθητής για 6 χρόνια) Γιώργος αναφέρει (η έντονη υπογράμμιση είναι δική μας) :

"Αγαπητέ μου φίλε Σταύρο,

Προχθές μας ξέχασες λέγοντας ότι είσαι εντελώς μόνος και δεν προλαβαίνεις και χθες μας έψαχνες με αγωνία για να βρεις κανένα αποτέλεσμα.
Επειδή πολλά ακούγονται, πολλά λέγονται και λίγα γράφονται με ονοματεπώνυμο, θα ήθελα να σου υπενθυμίσω μερικά πράγματα σχετικά με την ηλεκτρονική ενημέρωση στο χώρο του Κρητικού μπάσκετ.
Πριν από δυόμιση χρόνια δεν υπήρχε απολύτως τίποτα. Οι εφημερίδες έγραφαν μόνο για το πρωτάθλημα Ανδρών και δυο τρία αποτελέσματα για τα μικρότερα πρωταθλήματα. Η ΕΚΑΣΚ, επειδή δεν είχε έγκαιρα τα φύλλα αγώνος, δεν ενημέρωνε για βαθμολογίες κλπ. Κανείς δεν ήξερε τίποτα. Τότε αποφασίσαμε, ο Μιχάλης Κουμάκης, ο Μανώλης Σκεπασιανός και εγώ να φτιάξουμε μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Τελικά ο καθένας έφτιαξε κάτι δικό του καθώς η συνεργασία στην Ελλάδα είναι και λίγο δύσκολη. Έτσι δημιουργήθηκε μια ιστοσελίδα (Kretabasket-Βλατάκης) και δυο blogs (Τρύπιο καλάθι-Κουμάκης και academy basket-Σκεπασιανός). Αργότερα έγινε το δικό σου blog, οι γονείς του Εργοτέλη έφτιαξαν την ιστοσελίδα των παμπαίδων και ο Πλεξουσάκης ενημέρωνε από την ιστοσελίδα της Ιεράπετρας.
Το καλοκαίρι του 2008 με δική σου προτροπή αναλαμβάνω τη δημιουργία και ενημέρωση της ιστοσελίδας της ΕΚΑΣΚ. Η ιστοσελίδα παρότι είναι ερασιτεχνική (λόγω έλλειψης-τι άλλο-χρημάτων) πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στον σκοπό της. Δίνει επίσημη πληροφόρηση, ενημερώνει γρήγορα και σωστά. Δεν ασχολείται δημοσιογραφικά με τα πρωταθλήματα και τα μπασκετικά θέματα ούτε κουτσομπολεύει ούτε ευλογεί τα γένια της. Ανακοινώνει όταν υπάρχει κάτι επίσημο να ανακοινωθεί. Φυσικό είναι το καλοκαίρι να αδρανεί. Υπάρχει η ιστοσελίδα της ΕΟΚ που ασχολείται με όλες τις εθνικές ομάδες και ενημερώνει για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.
Μέχρι πέρυσι η συνεργασία μεταξύ μας ήταν άψογη και όλοι δουλεύαμε με γνώμονα το καλό του μπάσκετ στην Κρήτη. Φέτος διακρίνω μια μικρή αλλαγή και διαβάζω διάφορες αιχμές στο blog σου. Φυσικά ο καθένας έχει την άποψη του και μπορεί να την εκφράσει ελεύθερα. Μη ξεχνάμε όμως, οι άνθρωποι που ασχολούνται με το μπάσκετ στην Κρήτη είναι λίγοι και δεν περισσεύει κανένας. Ο καθένας να βοηθάει όπως μπορεί. Χρειάζεται συνεργασία και καλύτερη οργάνωση.

Γιώργος Βλατάκης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: