Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Euroleague : Σήμερα (19:00 - ΕΤ1) το πρώτο παιχνίδι στα πλάισια της προκριματικής φάσης ανάμεσα σε Άρη και Μαρούσι στο Αλεξάνδρειο !

Σήμερα (19:00 - ΕΤ1) το πρώτο παιχνίδι στα πλάισια της προκριματικής φάσης της Euroleague ανάμεσα στον Άρη και το Μαρούσι στο Αλεξάνδρειο με τον Αντρέα Ματσόν να βάζει τις τελικές πινελιές στη τελική εικόνα της ομάδας. Το γήπεδο αναμένεται να "«βράζει" από τους φίλους των "κιτρίνων" καθώς η κίνηση των εισιτηρίων ήταν ιδιαίτερα αυξημένη ενώ παρών στον αγώνα θα είναι και ο Μάριο Μπόνι, ο οποίος έφτασε σήμερα το πρωί στη συμπρωτεύουσα. Όσο για το πώς βλέπουν τον αγώνα οι παίκτες του Άρη αλλά και την πιθανή σύγκριση με τα περσινά παιχνίδια, ο Νίκος Χατζηβρέττας έδωσε τη δική του απάντηση τονίζοντας : "Το πέρυσι ήταν πέρυσι. Φέτος είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε όσο καλύτερα γίνεται την χρονιά, να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μία καλή πρώτη εμφάνιση μπροστά στο κοινό μας. Θα είναι μία μάχη και πρέπει να φανούμε δυνατοί για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το πρώτο ημίχρονο θα είναι εδώ και το δεύτερο στο ΟΑΚΑ. Και τα δύο παιχνίδια είναι σημαντικά, πρόκειται άλλωστε ουσιαστικά για ένα παιχνίδι 80 λεπτών. Ξέρουμε ότι αυτή την περίοδο οι ομάδες δεν είναι 100% έτοιμες. Δεν έχει όμως σημασία αυτό. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια θα κριθούν στις λεπτομέρειες και οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό. Πολλοί από τους παίκτες της ομάδας δεν έχουν παίξει διπλά παιχνίδια με διαφορά πόντων, κάτι το οποίο δεν είναι συνηθισμένο, αλλά πιστεύω όμως ότι όλα θα πάνε καλά. Ο κάθε παίκτης που μπαίνει στο παρκέ έχει ευθύνη να δώσει ό, τι μπορεί στην ομάδα. Χωρίς υπευθυνότητα δεν μπορούμε τίποτα. Ο κόσμος είναι πάντα κοντά στην ομάδα κι αυτό θέλω να πιστεύω πως θα γίνει και φέτος, αρχής γενομένης από την Τρίτη . Θεωρώ ότι θα είναι δίπλα μας για να μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε".

Η προετοιμασία του Αμαρουσίου για την αναμέτρηση με τον Άρη στο "Αλεξάνδρειο" ολοκληρώθηκε κι ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του είναι πανέτοιμοι για τον πρώτο αγώνα των προκριματικών της Ευρωλίγκα. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν (εκτός από τον Φάνη Κουμπούρα), ενώ η ομάδα των βορείων προαστίων θα έχει στο πλευρό της και τον ίδιο τον Άρη Βωβό, ο οποίος θα μεταβεί αύριο στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει το παιχνίδι.

"Είναι δυο αγώνες που κρύβουν μεγάλες δυσκολίες και για τις δυο ομάδες, αφού μιλάμε για τα πρώτα επίσημα ματς της χρονιάς. Ωστόσο το κίνητρο είναι μεγάλο. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι χρειάζεται καθαρό μυαλό και ηρεμία για να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη έδρα και μια ομάδα με ιστορία, που ενισχύθηκε σημαντικά, αποκτώντας έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες. Δεν σκεφτόμαστε καν ότι έχουμε την ρεβάνς στην έδρα μας. Πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας , με στόχο να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε τη συγκεκριμένη βραδιά", τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας. "Τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας δεν θα είχαν καμία σχέση με εκείνα που έκλεισαν τα περσινά πλει οφ ακόμη κι αν οι ομάδες είχαν μείνει ίδιες. Κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να αντιδράσουν παίζοντας τόσο νωρίς. Εμείς δεν νιώθουμε πίεση και πιστεύουμε στην ομάδα μας. Έχουμε ήδη ξεπεράσει την στενοχώρια που μας προκάλεσε η απόφαση που μας ζητά να ξαναδιεκδικήσουμε κάτι που είχαμε κατακτήσει", υπογράμμισε ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: