Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Eurobasket 2009 - Πολωνία : η Ελλάδα με την Σλοβενία για το χάλκινο μετάλλιο την Κυριακή στις 7:30μμ !


Eurobasket 2009 Poland - Hμιτελικός : Ισπανία - Ελλάδα 82-64 (19-9-09)


Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει από την Σλοβενία η Ελλάδα την Κυριακή (7.30μ.μ.), μετά την ήττα της με 82-64 από την Ισπανία στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ, που φιλοξενείται στην τελική του φάση στο Κατοβίτσε της Πολωνίας.
Η ελληνική ομάδα έμεινε μέσα στο παιχνίδι και διεκδίκησε τη νίκη ουσιαστικά μόνο στο πρώτο οχτάλεπτο της αναμέτρησης. Οι Ισπανοί ξεκίνησαν καλύτερα, προηγήθηκαν 7-2 (2’25’’), αλλά η Ελλάδα προσπέρασε. Η τελευταία φορά όμως που έμεινε στη θέση του οδηγού ήταν στο 7’ (13-14), η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες ήταν στο 7’40’’ (16-16). Από εκεί και πέρα ο πρώτος λόγος ανήκει στον Πάου Γκασόλ και τους συμπαίκτες του. Έφτασαν στο +10 (31-21, 11’25’’), ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στο +13 (37-24, 15’30’’), έχοντας προσαρμόσει το παιχνίδι τους πάνω στον Σπανούλη, παίζοντας μια πολύ δυνατή και ιδιαίτερα σκληρή άμυνα, η οποία απέδιδε καρπούς.

Οι Έλληνες παίκτες προσπάθησαν να κλείσουν την ψαλίδα, μείωσαν στους επτά πόντους έχοντας ως μεγάλο όπλο τα ριμπάουντ (47-40, 19’25’’), με το ημίχρονο να κλείνει 49-40. Οι Ισπανοί ήταν αυτοί όμως που μπήκαν πιο δυνατά με την επανέναρξη της αναμέτρησης. Οι λύσεις που είχαν στα χέρια τους ήταν πάρα πολλές, πολύ γρήγορα στο παιχνίδι ο Σκαριόλο είχε χρησιμοποιήσει ήδη δέκα παίκτες, η πίεση δεν σταμάτησε ούτε δευτερόλεπτο, η Ελλάδα δεν μπορούσε να αποφύγει τα λάθη για να ξεφύγουν με 20 πόντους (71-51, 31’40’’) και να αγγίξουν τη μέγιστη διαφορά στον αγώνα λίγο αργότερα (79-56, 35’45’’), πριν ο επίλογος γραφεί με τον Ανδρέα ΓΛυνιαδάκη να κάνει το 82-64.
Διαιτητές: Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Μπελόσεβιτς (Σερβία), Λοτερμόζερ (Γερμανία)
Δεκάλεπτα: 26-21, 49-40, 64-51, 82-64
Ισπανία (Σκαριόλο): Γκασόλ 18, Φερνάντεθ 14, Ρούμπιο 5, Ναβάρο 8, Κλαβέρ, Ρέγες 3, Καμπέθας 8, Γιουλ 9, Γκασόλ Μ. 6, Μουμπρού 9, Γκαρμπαχόσα 2
Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης, Μπουρούδης 11, Ζήσης 6, Σπανούλης 7, Καλάθης 10, Φώτσης 8 (10ρ), Πρίντεζης 7, Γλυνιαδάκης 4, Καϊμακόγλου, Κουφός 4, Περπέρογλου 2, Σχορτσανίτης 5

Γιόνας Καζλάουσκας (προπονητής, Ελλάδα): «Συγχαρητήρια στην Ισπανία. Ήταν πολύ καλύτερη ομάδα από εμάς. Κάναμε πάρα πολλά λάθη και δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Δώσαμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι χθες το βράδυ, φτάνοντας στη νίκη στην παράταση και επηρέασε και αυτό. Αλλά η Ισπανία πήρε μια δίκαιη νίκη και εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε στη συνέχεια. Έχουμε έναν αγώνα αύριο και αυτόν πρέπει να σκεφτόμαστε».
Γιάννης Καλαμπόκης (παίκτης, Ελλάδα): «Ήταν μια δίκαιη νίκη για την Ισπανία. Στους τελευταίους αγώνες αποδεικνύουν ότι είναι από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, αλλά από νωρίς στον αγώνα τους δώσαμε ευκαιρίες να βγουν στον αιφνιδιασμό και τους επιτρέψαμε να φτάσουν σε εύκολα καλάθια. Ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε αφότου η Ισπανία είχε πάρει μια διαφορά. Το αυριανό παιχνίδι όμως είναι εξίσου σημαντικό, γιατί «παίζεται» ένα μετάλλιο. Και θέλουμε να το κατακτήσουμε».

Νίκος Ζήσης (παίκτης, Ελλάδα): «Ας είμαστε ρεαλιστές. Η Ισπανία είναι μια πολύ καλή ομάδα. Παλέψαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κάναμε κάποια λάθη. Οι αντίπαλοί μας είχαν λύσεις κοντά στο καλάθι, έχουν ψηλά κορμιά, είναι δυνατή ομάδα και με μεγάλη εμπειρία πλέον. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας και αυτό που θέλουμε είναι να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Έχουμε μία ακόμη ευκαιρία αύριο και θα προσπαθήσουμε να την εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Νικ Καλάθης (παίκτης, Ελλάδα): «Μετά από ένα σκληρό παιχνίδι χθες το βράδυ, ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε το ρυθμό μας σήμερα. Τα μακρινά τους σουτ ήταν καθοριστικά στο τέλος, στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο στόχος μας σε αυτό το Ευρωμπάσκετ είναι ένα μετάλλιο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τον αυριανό αγώνα. Πρέπει να ξεχάσουμε τη σημερινή ήττα, αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό αύριο».

Σέρτζιο Σκαριόλο (προπονητής, Ισπανία): Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή τη νίκη. Η άμυνά μας και πάλι έδειξε το δρόμο και έκανε την περισσότερη δουλειά. Κάναμε στο γήπεδο ότι προετοιμάζαμε εδώ και αρκετές εβδομάδες. Με τους παίκτες να έχουν καλή φυσική κατάσταση, έχουμε την ενέργεια που απαιτείται για να δουλέψει στην πράξη αυτή η άμυνα. Έχω 12 παίκτες έτοιμους να παίξουνε και όλοι μπορεί να έχουν θέση στο ροτέισιον».
Χόρχε Γκαρμπαχόσα (παίκτης, Ισπανία): «Το σημερινό παιχνίδι δεν ήταν εύκολο για εμάς. Μπορεί να ήταν και κουρασμένοι πάντως από τον χθεσινοβραδινό τους αγώνα και η άμυνά μας έκανε τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα γι’ αυτούς. Μας πήρε κάποιους αγώνες για να καταλάβουμε, να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο σε αυτή τη διοργάνωση. Και αν παίζουμε όπως παίξαμε σήμερα, σίγουρα μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη και στον τελικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: