Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

«Να μας θυμούνται»


Το πρωί της Δευτέρας (4/8), η αποστολή της Εθνικής Ανδρών αναχώρησε με προορισμό το Πεκίνο, προκειμένου να δώσει το παρών στο Ολυμπιακό τουρνουά -που αρχίζει την Κυριακή (10/8, 9:30) με την αναμέτρηση κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία- και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.
Λίγο πριν ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι παίκτες του επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για το Πεκίνο, ο Ελληνας τεχνικός απαρίθμησε τα στοιχεία που πρέπει να έχει η Εθνική από εδώ και πέρα: «Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να μας θυμάται. Νιώθω πολύ καλά που θα πάρω μέρος σε αυτήν την διοργάνωση. Χρειάζεται υπομονή και συγκέντρωση από όλους μας. Θέλουμε να δείξουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να μας θυμούνται».
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν παρέλειψε και να δώσει συγχαρητήρια στους «χρυσούς» Εφήβους... «Μας γέμισαν χαρά, για την επόμενη μέρα θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά ώστε να πετύχουν».
Στο περιθώριο της αναχώρησης μίλησε και ο Θοδωρής Παπαλουκάς... «Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πλέον είμαστε στην αρχή του ταξιδιού. Ελπίζουμε να είμαστε υγιείς και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται», με τον «Τεό» να σχολιάσει και την επιτυχία των Εφήβων που ήταν εκ των βασικών θεμάτων συζήτησης μεταξύ των διεθνών και της «μεγάλης» Εθνικής: «Είναι μεγάλη επιτυχία και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Έδειξαν μεγάλο πάθος παρά τη σημαντική απώλεια του Γιάνκοβιτς».
Από την πλευρά του, ο «βενιαμίν» σε μεγάλη διοργάνωση, Γιώργος Πρίντεζης είπε: «Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση και που θα συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν θέλουμε να πάμε σαν φαβορί αλλά να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση στην αρχή και από κει και πέρα θα δούμε τι θα γίνει στα παιχνίδια χιαστί».

Τέλος, ο Αντώνης Φώτσης είπε «λακωνικά» ότι «έχουμε δουλέψει καλά στην προετοιμασία και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό που μπορεί να είναι και ένα μετάλλιο».

Οι 12 παίκτες που πήρε μαζί του στην Κίνα ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι οι: Δημήτρης Διαμαντίδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Βασίλης Σπανούλης, Αντώνης Φώτσης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Γιώργος Πρίντεζης, Γιάννης Μπουρούσης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Μιχάλης Πελεκάνος, Νίκος Ζήσης και Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: