Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Η Εθνική Νέων Ανδρών αντιμετωπίζει μία δύσκολη κατάσταση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρίγας


Η Εθνική Νέων Ανδρών αντιμετωπίζει μία δύσκολη κατάσταση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρίγας , καθώς αντιμετωπίζει τον άμεσο κίνδυνο του υποβιβασμού και οι παίκτες τονίζουν ότι δεν τους μένει τίποτα άλλο από το να τα δώσουν όλα στα δύο τελευταία παιχνίδια (αύριο με τη Βουλγαρία και το Σάββατο με τη Γεωργία). Οι δύο αρχηγοί της ομάδας, ο Αλέξανδρος Σιγκούνας και ο Γιάννης Καραβασάνης ποντάρουν στον εγωισμό όλων των παιδιών και περιμένουν ότι θα βγει τώρα, ώστε να διατηρήσει η Ελλάδα, έστω και την τελευταία στιγμή, τη θέση της στην Α’ Κατηγορία.


«Σίγουρα δεν είναι καλό το κλίμα. Είμαστε στεναχωρημένοι με αυτή την πορεία και είναι πιο δύσκολο να συνεχιστεί η προσπάθεια μετά την ήττα και από τη Σλοβενία. Ωστόσο, έχουμε δύο αγώνες ακόμα και δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θα πάμε να κερδίσουμε τους αγώνες με τη Βουλγαρία και τη Γεωργία και δεν κοιτάμε ούτε αν έχουμε τις κατάλληλες ψυχικές δυνάμεις, ούτε αν είναι βαρύ το κλίμα στην ομάδα, ούτε αν είμαστε κουρασμένοι. Και αύριο κόντρα στη Βουλγαρία, πέρα από τη νίκη, θέλουμε διαφορά από επτά πόντους και πάνω, που θα μας βοηθήσει σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος», δήλωσε ο Αλέξανδρος Σιγκούνας και συμπλήρωσε: «Δεν είναι ότι δεν έχει βγει κάτι στο παιχνίδι μας όλες αυτές τις ημέρες. Έχουμε δείξει ότι διαθέτουμε καλά στοιχεία, απλά νομίζω ότι ίσως είχαμε και άτυχες στιγμές. Όπως και να ‘χει, τώρα πρέπει να αποδώσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό, να έχουμε μεγαλύτερη ευστοχία στα σουτ και να παίξουμε πιο δυνατή άμυνα».Ο Γιάννης Καραβασάνης επισημαίνει: «Μας στεναχωρεί το γεγονός ότι ήρθαν έτσι τα πράγματα στην πρώτη του παρουσία ως προπονητής για τον Γιώργο Σιγάλα. Μας αγχώνει αυτή η κατάσταση, αλλά πρέπει να σώσουμε την ομάδα και να παίξουμε και γι’ αυτόν. Ποντάρουμε στον εγωισμό μας για να καταφέρουμε να κερδίσουμε τα δύο τελευταία παιχνίδια. Τη Βουλγαρία την έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Πρόπερσι την είχαμε νικήσει για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των εφήβων, αλλά χάσαμε αυτό το καλοκαίρι σε φιλικό αγώνα στη Γαλλία. Είναι ομάδα που στηρίζεται σε τρεις - τέσσερις παίκτες κι από κει και πέρα δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Αν εξουδετερώσουμε αυτούς τους παίκτες θα είναι πιο εύκολο, εφόσον φυσικά είμαστε κι εμείς καλοί επιθετικά. Η Γεωργία είναι πιο αδύναμη. Έχει μόνο έναν ψηλό παίκτη, τον οποίο ψάχνουν συνέχεια οι περιφερειακοί. Ασφαλώς θέλει προσοχή, αλλά είμαστε ανώτεροι». Ο 19χρονος Γιώργος Μπόγρης κάνει σκληρή αυτοκριτική, όμως δεν χάνει την αισιοδοξία του: «Έχουμε εκθέσει τους εαυτούς μας με αυτά τα αποτελέσματα, αλλά έως εδώ. Και να μη θέλουμε, είμαστε αναγκασμένοι να βρούμε τα κουράγια για να αντιδράσουμε στην τελευταία μας ευκαιρία και θα τα βρούμε. Πρέπει να κερδίσουμε για μας, για την ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ, για τη χώρα. Καθίσαμε και συζητήσαμε όλα τα παιδιά, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο και ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια άλλης απώλειας. Οι νίκες είναι μονόδρομος. Δεν είναι άπειρη η ομάδα, έχουμε εμπειρίες από κρίσιμους αγώνες με ψυχολογική πίεση και μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Απλά, εκεί που περιμένεις πολλά και ξαφνικά έχεις αρνητική πορεία, απογοητεύεσαι. Είναι θέμα ψυχολογίας. Σου κόβονται τα φτερά».

Ο αυριανός αγώνας με τη Βουλγαρία γίνεται στο Arena Riga και αρχίζει στις 2μ.μ. Στον πρώτο της αγώνα για τον Ζ’ Όμιλο των θέσεων 13-16 η Βουλγαρία νίκησε τη Γεωργία με 90-75 και χρειάζεται κι αυτή απαραιτήτως τη νίκη αύριο, ώστε να κάνει το καθοριστικό πιθανότατα βήμα για την παραμονή στην Α’ Κατηγορία. Οι γείτονες δεν έχουν διακρίσεις στον θεσμό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων Ανδρών και απλά πήραν παλαιότερα δύο φορές την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Νέων (1980 και 1982). Στην άλλη αναμέτρηση του γκρουπ η Σλοβενία αντιμετωπίζει την ίδια ώρα τη Γεωργία στο Olympic Sports Centre.

Στη βαθμολογία ύστερα από μία αγωνιστική: 1. Βουλγαρία 2, 2. Σλοβενία 2, 3. Ελλάδα 1. 4. Γεωργία 1...

Δεν υπάρχουν σχόλια: