Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Πρόβα τζενεράλε της Εθνικής Ομάδας στο Πεκίνο



Το τελευταίο τεστ πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί για την εθνική ομάδα μπάσκετ η σημερινή αναμέτρηση με την Κροατία (14:00 ώρα Ελλάδος). Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα έχει τη δυνατότητα να τεστάρει απέναντι σε ένα δυνατό συγκρότημα τις δυνάμεις της επίσημης αγαπημένης, αλλά και το βαθμό προσαρμογής των παικτών του σε συνθήκες… Πεκίνου (διαφορά ώρας, γήπεδο που θα γίνουν οι αγώνες κλπ.). Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο «δράκος» θα δοκιμάσει κάποια τελευταία συστήματα σε ένα ματς που θα είναι προπονητικού χαρακτήρα, συνεπώς θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς τηλεοπτική μετάδοση. Το ηθικό στις τάξεις της ομάδας είναι ακμαίο εν όψει της πρεμιέρας κόντρα στον… κακό δαίμονα, την Ισπανία, το πρωί της Κυριακής (9:30 ώρα Ελλάδος).
Ο Νίκος Ζήσης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση τόνισε: «Ο πρώτος μας στόχος ήταν να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έπειτα να κοιτάξουμε βήμα-βήμα τη διοργάνωση και να πάμε στην προημιτελική φάση. Θέλουμε να φθάσουμε στη διεκδίκηση μεταλλίων, αφού η μόνη διάκριση που δεν έχουμε λάβει είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά θέλουμε να πατάμε γερά στη γη». Σχετικά με τον σημερινό αγώνα εναντίον της Κροατίας τόνισε: «Ελπίζουμε να μη μας επηρεάσει το διάστημα που μείναμε εκτός δράσης. Τώρα με την Κροατία έχουμε ευκαιρία να μπούμε σε αγωνιστικό ρυθμό». Σχετικά με την πρώτη αναμέτρηση της «επίσημης αγαπημένης» δήλωσε: «Έχουμε ισχυρό κίνητρο για τον αγώνα με την Ισπανία, επειδή μας έχουν κερδίσει τρεις φορές τα τελευταία δύο χρόνια». Ο Ζήσης, βέβαια, υπογράμμισε ότι «κάθε παιχνίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι δύσκολο, επειδή ακόμα και με την Αγκόλα θα αγωνιστούμε στις 9 το πρωί (4 ώρα Ελλάδος)».
Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε με τη σειρά του ότι «είναι πολύ σημαντικός ο αγώνας με την Ισπανία, επειδή έχουμε τους ίδιους στόχους. Μας έχει κερδίσει τρεις φορές τα τελευταία δύο χρόνια και θέλουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Άλλωστε, το χρωστάμε στον εαυτό μας να ξεκινήσουμε με το δεξί στη διοργάνωση».
Ο Κώστας Τσαρτσαρής ρωτήθηκε για το πού ρίχνει το βάρος η Εθνική ομάδα στην προετοιμασία της και επισήμανε: «Κοιτάμε όλους τους αντιπάλους μας, αλλά περισσότερο την Ισπανία».
Στις ανάγκες προσαρμογής στο κλίμα της Κίνας αναφέρθηκε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, λέγοντας πως «τώρα είναι η ώρα για να προσαρμοστούμε στους νέους ρυθμούς».
Τέλος, ο Γιώργος Πρίντεζης διηγούμενος τις εντυπώσεις του από το Ολυμπιακό Χωριό εξήγησε ότι «είναι μοναδική, εκπληκτική εμπειρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: