Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Οι μπασκετικοί σημαιοφόροι...


Πέντε μπασκετμπολίστες θα είναι οι σημαιοφόροι των Ολυμπιακών αποστολών των χωρών τους και θα έχουν την τιμή να μπουν πρώτοι στο στάδιο στην τελετή έναρξης. Ο... παλιός Γιάο Μινγκ, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Μανού Τζινόμπιλι, ο Αντρέι Κιριλένκο και ο Ντιρκ Νοβίτσκι είναι αυτοί που θα κρατούν τις σημαίες των χωρών τους...

«Είναι σίγουρα συναρπαστικό να είμαι ο σημαιοφόρος της Κίνας για δεύτερη φορά και ιδιαίτερα τώρα που οι αγώνες γίνονται στη χώρα μας. Η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ καυτή και φοβάμαι ότι ίσως χρειαστεί να φορώ ωτοασπίδες», σχολίασε ο Κινέζος σέντερ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1984 στο Λος Άντζελες όταν και ο Γουάνγκ Λιμπίν ήταν σημαιοφόρος της Κίνας, πάντα οι Κινέζοι επιλέγουν μπασκετμπολίστες να έχουν αυτή την τιμή. Το 1988 στη Σεούλ ήταν ο Σονγκ Τάο, το 1992 στη Βαρκελώνη ο Σονγκ Λι, το 1996 στην Ατλάντα και το 2000 στο Σίδνεϊ ο Λιου Γιουντόνγκ και το 2004 στην Αθήνα ήταν και πάλι σημαιοφόρος ο Γιάο.

Ο Τζινόμπιλι έμαθε ότι θα είναι αυτός ο σημαιοφόρος της Αργεντινής από την πρόεδρο της χώρας Κριστίνα Φερνάντζε κι ενώ ακόμα ήταν τραυματίας και η συμμετοχή του στους Αγώνες αμφίβολη, ενώ ο Ντιρκ Νοβίτσκι θεωρεί ότι: «Το γεγονός ότι πέντε μπασκετμπολίστες θα είναι σημαιοφόροι, δείχνει ότι το άθλημα μεγαλώνει σ’ όλο τον κόσμο».

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που θα πάρει τη θέση του σημαιοφόρου από πρώην συμπαίκτη του Σαούλιους Στομπέργκας τόνισε: «Πραγματικά δεν το περίμενα, αλλά είναι σίγουρα πολύ μεγάλη τιμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: