Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Εθνική Ανδρών – Π. Γιαννάκης: Σημαντικό το παιχνίδι με τη Γερμανία


Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης, τόνισε με τη λήξη της αναμέτρησης: «Στην αρχή του αγώνα καταφέραμε και ελέγξαμε το παιχνίδι, αλλά είμαστε νευρικοί, κάτι που φάνηκε περισσότερο στη συνέχεια. Και φάνηκε και από το άσχημο ποσοστό που είχαμε στις βολές (11/24), αλλά και από τα λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στον αντίπαλό μας να φτάσει σε εύκολα καλάθια. Την ίδια εικόνα παρουσιάσαμε και στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν η Ισπανία πήρε μια διαφορά που την έκανε να νιώσει πιο άνετα. Με τέτοιο ποσοστό στις βολές πάντως, δύσκολα κερδίζεις την Ισπανία. Το τουρνουά όμως έχει δρόμο ακόμη και αυτό που πρέπει να δούμε είναι το επόμενο παιχνίδι. Η νίκη είναι τόσο απαραίτητη, όσο θα ήταν και αν είχαμε νικήσει στην πρεμιέρα. Πρέπει να νικήσουμε στην αναμέτρηση με τη Γερμανία. Θα δούμε τι λάθη κάναμε, θα συγκεντρωθούμε, θα κοιτάξουμε να ηρεμήσουμε και να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι».
Δημήτρης Διαμαντίδης: «Στο πρώτο ημίχρονο καταφέραμε να ελέγξουμε το ρυθμό. Είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα και δημιουργήσαμε προβλήματα στην επίθεση των Ισπανών. Δεν τους επιτρέψαμε να τρέξουν. Ήταν όμως κάτι που δεν καταφέραμε να επαναλάβουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Στην άμυνα προσπαθήσαμε, αλλά δεν βρήκαμε λύσεις στην επίθεση. Και μας στοίχησαν και τα λάθη που κάναμε. Η Ισπανία μια ομάδα που σεβόμαστε και όταν παίζει καλύτερα κερδίζει. Είναι απλά τα πράγματα. Θα ηρεμήσουμε και θα προχωρήσουμε για τον επόμενο αγώνα. Δεν μας επηρεάζει η ήττα, το τουρνουά είναι μεγάλο».
Νίκος Ζήσης: «Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, δυνατά, αλλά ένα νεκρό διάστημα που είχαμε στη συνέχεια μας στοίχισε. Η Ισπανία έκανε το δικό της σερί και βρέθηκε να έχει τον πρώτο λόγο. Θα πρέπει να μάθουμε από αυτή την ήττα και να προχωρήσουμε... Υπάρχει συνέχεια».
Αϊτο Ρενέσες (προπονητής Ισπανίας): «Είναι δύσκολο να παίζεις εναντίον της Ελλάδας, ειδικά όταν μιλάμε για την πρεμιέρα μιας διοργάνωσης. Είμαι ευτυχισμένος για νίκη και για το γεγονός ότι παίξαμε καλά. Από τη στιγμή που πήραμε τον έλεγχο του ρυθμού, πήραμε και το πλεονέκτημα στον αγώνα. Δεν ξέρω γιατί η Ελλάδα έχασε τόσες βολές, αυτό που ξέρω είναι ότι ήταν ένα στοιχείο που μας βοήθησε στο να πάρουμε διαφορά Αν δεν τις έχαναν οι Έλληνες τις βολές η εικόνα του παιχνιδιού ίσως να ήταν διαφορετική. Αυτό που θέλουμε για τη συνέχεια είναι να παίξουμε ακόμη καλύτερα»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: