Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Ισπανία: «Η Ελλάδα ξέρει πώς να παίζει»

Λίγες ημέρες έμειναν για την πρεμιέρα της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Αντίπαλος, η Ισπανία που την Κυριακή (09:30) αντιμετωπίζει την ελληνική ομάδα, στην πρώτη αγωνιστική του Β΄ ομίλου.
Η συμμετοχή του Χουάν Κάρλος Ναβάρο παραμένει αμφίβολη, καθώς ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα τραυματίστηκε στον αριστερό αστράγαλο πριν από μία εβδομάδα. «Ήταν δύσκολα για μένα, γιατί το έπαθα λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προς στιγμήν φοβήθηκα ότι θα έχανα τη διοργάνωση. Όμως δουλεύω πολύ και βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα». Για τον αγώνα με την Ελλάδα, ο «Λα Μπόμπα» δήλωσε: «Την έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές στο παρελθόν και ξέρουμε τι να περιμένουμε. Ωστόσο, ο πρώτος αγώνας είναι πάντα ξεχωριστός και επικίνδυνος».
Ο Πάου Γκασόλ, ένα από τα μεγαλύτερα «ονόματα» που βρίσκονται στο Πεκίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναφέρθηκε επίσης στην ελληνική ομάδα. «Ξέρουν πώς να παίζουν στις μεγάλες διοργανώσεις» είπε ο σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς. Παράλληλα, «ακτινογραφώντας» τον όμιλο Β' αναφέρθηκε στη Γερμανία που «... έχει τον Νοβίτσκι, άρα είναι επικίνδυνη», την Ανγκόλα, επειδή «...τρέχουν και πηδάνε πολύ, άρα θα μας δυσκολέψουν» την Κίνα που «...έχει την έδρα και μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο» και ασφαλώς τις Ηνωμένες Πολιτείες, που «... πραγματικά βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση».Η προετοιμασία εξελίχθηκε καλά, τουλάχιστον όπως μαρτυρούν τα νικηφόρα αποτελέσματα. «Ναι, αλλά μην ξεχνάτε ότι παίξαμε όλα τα ματς στην Ισπανία. Οι άλλοι ταξίδευσαν, εμείς είχαμε και τον κόσμο στο πλευρό μας. Εδώ τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά» είπε ο Γκασόλ και πρόσθεσε: «Είμαι συνηθισμένος στα ταξίδια κι η διαφορά ώρας δεν με επηρέασε. Μερικοί συμπαίκτες μου νιώθουν λίγο περίεργα, αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό».
Ο πλέι μέικερ των «φούριας ρόχας», Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν, είπε: «Πλησιάζει η μεγάλη ώρα. Η ώρα που θα μπούμε στο γήπεδο για να αγωνιστούμε. Μένει να δουλέψουμε πάνω σε κάποιες λεπτομέρειες για να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι».
Εκείνος, βέβαια, που καλείται να... ρυθμίσει αυτές τις λεπτομέρειες, δεν είναι άλλος από τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Αϊτο Γκαρθία Ρενέσες, που επίσης αναφέρθηκε στην Ελλάδα. «Είναι δευτεραθλήτρια κόσμου και είδαμε ότι πήγε πολύ καλά στο προολυμπιακό τουρνουά. Σίγουρα είναι μια πολύ δύσκολη αντίπαλος». Επίσης, για τη... δική του ομάδα, είπε: «Μπορούμε να παίξουμε με στρατηγική 'διπλού-Γκασόλ'! Να χρησιμοποιήσουμε και τα δύο αδέλφια για να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον Πάου στον επιθετικό τομέα και τον Μαρκ στον αμυντικό. Όσον αφορά τον Ναβάρο, είναι σε καλή κατάσταση και ίσως προλάβει να αγωνιστεί. Τον θέλουμε 100% έτοιμο στα σπουδαία παιχνίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: