Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Ευρωπαϊκό U16: Ελλάδα – Λιθουανία 67-97


Στη χειρότερη της εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων που διεξάγεται στα γήπεδα της Ιταλίας, η Εθνική ομάδα ουσιαστικά δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και υπέστη βαριά ήττα με 97-67 από τη Λιθουανία, ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης. Πλέον, οι διεθνείς θα κάνουν τα πάντα για να παλέψουν για τις θέσεις 5-8, καθώς οι ελπίδες για πρόκριση στην τετράδα εξανεμίστηκαν. Αύριο η Εθνική αντιμετωπίζει στις 16.15 ώρα Ελλάδας την Ουκρανία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης. Οι παίκτες του Νίκου Τούφα κόντρα στους ψηλότερους Λιθουανούς έχασαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (61-21). Και σε συνδυασμό με τα άσχημα ποσοστά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (21% στα τρίποντα και 44% στα δίποντα) ήταν οι δύο μεγάλες ...πληγές για την Εθνική που από το ξεκίνημα δεν μπόρεσε να βρει το ρυθμό της. Μοναδικός «διασωθείς» ήταν ο αρχηγός της Εθνικής Γιώργος Μαυρογιάννης ο οποίος σημείωσε 26 πόντους με τέσσερα τρίποντα και δεν σταμάτησε λεπτό να ενθαρρύνει τους συμπαίκτες του.

Διαιτητές: Ζιεμπλίσκι, Κένερμαν, Σίλβα
Δεκάλεπτα: 12-26, 29-47, 50-67, 67-97
Ελλάδα (Τούφας): Καραϊσκος 2, Γρίψιος 2, Τέρπος 4, Αντωνάκης 3, Μαυρογιάννης 26(4), Παπούλιας 11, Τσαλκιτζής, Τάγαρης 3, Μοτσενίγος 2, Σικαλίδης 4, Μαραγκός 6, Χρυσικόπουλος 4.
Λιθουανία (Μακσβίτις): Ζεμάιτις 6(2), Πούκις, Ανιούλις 4, Ουλανόβας 4, Ρέντικας 22(3), Βαλαντσιούνας 21, Μπρέντσιους 5(1), Σαμπόνις 4, Ουρμπόνας 6, Σιζάουσκας 17(1), Γιάκστας 5, Ταμοσιούνας 3(1).

Ν. Τούφας: «Ήταν καλύτεροι»
Την ανωτερότητα της λιθουανικής ομάδας παραδέχτηκε ο Νίκος Τούφας μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Παίξαμε με μία καλύτερη ομάδα από εμάς και χάσαμε δίκαια. Ωστόσο, θεωρώ ότι αν δείχναμε το ίδιο πάθος που δείξαμε κόντρα σε Σερβία και Ιταλία τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνεις στο παιχνίδι και μην δείχνεις τον απαιτούμενο ζήλο. Οι Λιθουανοί το εκμεταλλεύτηκαν αυτό και μετά ήταν δύσκολο να τους φτάσουμε».

Η εκπληκτική εμφάνιση του αρχηγού Γιώργου Μαυρογιάννη δεν ήταν αρκετή για να χαρίσει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τη νίκη. Ο νεαρός γκαρντ όμως στο τέλος ήταν απογοητευμένος: «Τα ριμπάουντ μας έκαναν και πάλι τη ζημιά. Δεν τα ελέγξαμε και το πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτό. Τουλάχιστον παλέψαμε μέχρι το τέλος με ότι δυνάμεις μας είχαν απομείνει. Τα μισά ριμπάουντ από τους Λιθουανούς να είχαμε πάρει κάτι καλύτερο θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει. Τώρα πρέπει πρώτα από όλα να ηρεμήσουμε, να ανεβάσουμε κάπως την ψυχολογία μας και στη συνέχεια να τα δώσουμε όλα με την Ουκρανία. Μπορεί πλέον να μην υφίσταται ο στόχος της τετράδας, όμως θέλουμε να παίξουμε για τις θέσεις 5-8. Οφείλουμε να κάνουμε μία νέα αρχή από αύριο»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: