Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Ευρωπαϊκό U18: Γαλλία – Λιθουανία 55-79

Τρεις ημέρες μετά την τελευταία τους συνάντηση η Ελλάδα και η Λιθουανία θα τεθούν και πάλι αντιμέτωπες στον αυριανό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθληματος Εφήβων που θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γεώργιος Βασιλακόπουλος» (20.30). Μετά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας το «εισιτήριο» για το μεγάλο... ραντεβού της διοργάνωσης πήραν και οι Λιθουανοί που επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και επιβλήθηκαν 79-55 της Γαλλίας στον δεύτερο ημιτελικό στον Πύργο. Οι «τρικολόρ», των οποίων η παρουσία στα ημιτελικά θεωρήθηκε μεγάλη έκπληξη, προέβαλαν αντίσταση μόνο για τέσσερα λεπτά στην ομάδα του Βιτόλντας Μασάλσκις που από τη στιγμή που πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 9-8 δεν έχασε ξανά το προβάδισμα. Για ένα ακόμα παιχνίδι η Λιθουανία στηρίχθηκε στους ψηλούς της αφού οι Μοτιεγιούνας (κατά κύριο λόγο) και Σλέζας την οδήγησαν στη νίκη. Ο πρώτος τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους, ενώ ο δεύτερος με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ. Σε αυτούς προστέθηκε και ο Μπιρούτα που με πολύ καλή παρουσία και 15 πόντους συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του που ανά διαστήματα προσέφερε και πλούσιο θέαμα. Από πλευράς Γαλλίας προσπάθησαν μόνο οι Τανγκέ και Αλμπισί ενώ συνολικά οι «τρικολόρ» είχαν πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας (44,4% στα δίποντα, 5,3% στα τρίποντα) γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεγάλη διαφορά που πήραν οι Λιθουανοί.
Διαιτητές: Κασερατάρ, Κόντε, Χάλικο.
Δεκάλεπτα: 14-22, 24-39, 42-64, 55-79
Γαλλία (Ορί): Μπουρίς 2, Σάντσεζ 2, Αλμπισί 11, Λανγκ 4, Λακόμπ, Θιμπεντόρ 4, Τανγκέ 15, Κάιρο 5, Λεονάρ 3, Σελεριέ 4, Μπιβάλ 2, Σανέ 3.
Λιθουανία (Μασάλσκις): Κάιρις, Σαπιέγκα, Πατσιουκεβίτσιους 3, Μπερτάσιους 5, Γκάσκα 2, Σλέζας 17(9 ριμπ.), Μπιρούτα 15, Μοτιεγιούνας 24, Καντζεβίτσιους 8, Ζεμνίκας, Μιλίνσκας, Στανιούλις 5.
Βιτόλντας Μασάλσκις (προπονητής Λιθουανίας):
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Τα καταφέραμε και είμαστε στον τελικό. Σήμερα κάναμε καλή εμφάνιση και δείξαμε σε καλή κατάσταση σε αντίθεση με το τελευταίο μας παιχνίδι. Τώρα σκεφτόμαστε τον τελικό, τον σημαντικότερο αγώνα της διοργάνωσης. Θεωρώ ότι όλα είναι ανοιχτά και οι πιθανότητες μοιρασμένες. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα που είχαμε απέναντι στη Γαλλία. Γνωρίζαμε ότι η αντιπαλος μας διέθετε δύο καλούς παίκτες και προσπαθήσαμε να τους περιορίσουμε. Μάλιστα αυτός ήταν ο κύριος στόχος του Πατσιουκεβίτσιους στον αγώνα, να περιορίσει τον Αλμπισί που οργάνωνε το παιχνίδι των αντιπάλων μας. Βγάλαμε μερικούς αιφνιδιασμούς και είχαμε σωστή σκέψη στην επίθεση. Τα καταφέραμε και τώρα σκεφτόμαστε τον τελικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: