Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Με δέκα (10) ομάδες το Πρωτάθλημα Ανδρών Κρήτης της ΕΚΑΣΚ - Αναβολή κληρώσεων σε Πρωταθλήματα !

Με δέκα (10) ομάδες θα γίνει φέτος το Πρωτάθλημα Ανδρών Κρήτης της ΕΚΑΣΚ. Συμμετοχή δήλωσαν οι : Δειλινά, Εργοτέλης, Χερρονάσιος, Ανδρογέας, Ηρόδοτος, Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου, Κύδων και οι ΓΑΣ Μεσσαράς, Λιβυκός – Κουτσουράς και Φιλαθλητικός που επαναδραστηριοποιούνται. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της ΕΚΑΣΚ οι ομάδες που επαναδραστηριοποιούνται στο πρωτάθλημα Ανδρών μπορούν για 2 χρόνια να μην συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των Παίδων, Εφήβων και των Παμπαίδων, όμως θα πρέπει να καλύπτουν στην περίπτωση αυτή από μόνες τους τα έξοδα μετακίνησης και να επιβαρύνονται τις δαπάνες για την γραμματεία και τους διαιτητές των αγώνων που θα παίζουν στην έδρα τους. Το Πρωτάθλημα Ανδρών Κρήτης θα ξεκινήσει το Σάββατο 10-10-09 και η κλήρωση των αγώνων (όπως και των άλλων πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚ) θα γίνει την Τετάρτη 2-9-09 στις 6μμ στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση που είχαμε καταθέσει στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΚΑΣΚ για υποχρεωτική συμμετοχή στους αγώνες του Πρωταθλήματος Ανδρών Κρήτης καθόλη την διάρκεια του αγώνα τουλάχιστο ενός αθλητή ηλικίας μικρότερης των 20 ετών και η οποία είχε τύχει τότε ευρείας αποδοχής από τους παρευρισκόμενους (ιδέα Μιχάλη Κυρίτση), δεν υιοθετήθηκε στο ΔΣ της ΕΚΑΣΚ για την φετινή περίοδο για διάφορους λόγους, λήφθηκε όμως απόφαση να ζητηθεί από τα σωματεία να εκφράσουν την άποψη τους για την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο.

***** Και μια δική μας απορία προς τον σύντροφο : από πότε τα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΑΣΚ δεν μπορούν να έχουν άποψη και γνώμη για όλα τα θέματα που αφορούν τα δρώμενα στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης και στην ΕΚΑΣΚ : Δηλαδή επειδή εμείς έχουμε οριστεί υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για παράδειγμα για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΕΟΚ, την στιγμή μάλιστα που φέτος παρακολουθήσαμε (με έξοδα πληρωμένα από εμάς) από πάρα πολύ κοντά όλη την διαδρομή του από το Ηράκλειο μέχρι την Καλαμάτα και από την Ιεράπετρα μέχρι την Εθνική Παμπάιδων στην Χαλκιδική ; Με τέτοιες ιδέες δεν μας βλέπω καθόλου καλά !!!

Κάτι τέτοια και διάφορα άλλα “μαργαριτάρια” που ακούσαμε μας ανάγκασαν να ακυρώσουμε το ταξίδι (χάνοντας μάλιστα και τις σχετικές προκαταβολές που είχαμε δώσει) που είχαμε προγραμματίσει με δικά μας πάντα έξοδα στον Κολινδρό (8ο Διεθνές Camp – προεθνική Παίδων). Όσο αφορά την εκ των υστέρων πρόταση για συμμετοχή μας στο ετήσιο Συνέδριο της ΕΟΚ στην Πορταριά (όπου θα συζητηθούν και θέματα που έχουν σχέση με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΕΟΚ), όπως ήταν φυσικό την απορρίψαμε.

To Δελτίο Τύπου της ΕΚΑΣΚ

Αύριο Τετάρτη 2 /09/09 στις 6μμ στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των τοπικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2009-10.Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης (Τρίτη 31-8-09) εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες και αποφασίστηκαν τα εξής.

1) Να αναβληθούν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων νέων ανδρών, νεανίδων και Π/Κ Β . Των νέων ανδρών διότι αναμένονται οι δηλώσεις συμμετοχής των ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νησιού μια και τώρα ξεκινούν την λειτουργία τους. Των νεανίδων διότι έχουν δηλώσει συμμετοχή μόλις τρείς (Εργοτέλης, ΟΑΧ, Αρκάδι) ομάδες και,των Π/Κ Β επειδή θα πρέπει να βγει συμπληρωματική προκήρυξη λογω αυξημένης συμμετοχής ομάδων.

2) Εγκρίθηκε η συμμετοχή στο πρωτάθλημα των ανδρών των ομάδων Μεσαρά, Λιβυκος Κουτσουρά και Φιλαθλητικού. Οι υπόλοιπες που θα λάβουν μέρος είναι Εργοτέλης, Χερονάσιος, Ηρόδοτος, Ανδρογέας, Κύδων, Αναγένηση, Δειλινό.

3) Εκτός από τα πρωταθλήματα ανδρων, γυναικών και στους νέους άνδρες η διαιτησία θα πληρώνεται από τα γηπεδούχα σωματεία αμέσως μετά την συνάντηση.

4) Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα Π/Π Α-Β και Π/Κ Α-Β θα καταβάλουν με την έγκριση των καταστάσεων συμμετοχής τους 10 ευρώ ανά αθλητή για έξοδα διαιτησίας.

5) Με δύο παράγοντές της η ΕΚΑΣΚ θα πάρει μέρος στο συνέδριο Ενώσεων και τοπικών επιτροπών που θα γίνει 4-6 Σεπτεμβρίου στην Πορταριά Πηλίου (Χαλαμπαλάκης Γιώργος - Κανάκης Μιχάλης).

***** Είναι πάντως θλιβερό η Κρήτη με το Αρκάδι να φθάνει φέτος ένα βήμα πριν την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων στον Βόλο και από την άλλη να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην γίνει φέτος πρωτάθλημα Νεανίδων στην Κρήτη λόγω έλλειψης ομάδων !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: