Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

23ο τουρνουά "Ακρόπολις-Eurobank" : Σερβία - Ρωσία 70-59 (26-8-09) !

Τουρνουά "Ακρόπολις" 2009 : Σερβία - Ρωσία 70-59 (26-8-09) το τέλος

Τη δεύτερη νίκη της στο 23ο τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank» σημείωσε η Σερβία νικώντας πολύ εύκολα με 70-59 τη Ρωσία, που γνώρισε μία ακόμη ήττα. Οι δύο ομάδες άρχισαν σε... λήθαργο τον αγώνα και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μετά από έξι αγωνιστικά λεπτά το σκορ ήταν 5-5. Ένα ξέσπασμα της Ρωσίας στη δεύτερη περίοδο με πρωταγωνιστές τον Κάουν και τον Μόνια έφερε τους πρωταθλητές Ευρώπης στο +7 (13-20). Η κλάση του Κρστιτς όμως επέτρεψε στη Σερβία να επιστρέψει δυναμικά στον αγώνα κάνοντας ένα σερί 12-0 (32-26) και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη. Στην τρίτη περίοδο οι «πλάβι» με 14 «αναπάντητους» πόντους και δεχόμενοι μόλις 4 πόντους-και αυτούς από βολές-εκτόξευσαν τη διαφορά στο 49-32. Το τέταρτο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τη Σερβία να φτάνει μέχρι το +29 (65-36) και τη Ρωσία απλώς να περιορίζει την έκταση της ήττας.

Δεκάλεπτα: 13-13, 32-28, 49-32, 70-59
Σερβία (Ίβκοβιτς): Πόποβιτς 8, Τέπιτς 2, Έρτσεγκ 2, Κέτσμαν 2, Μάρκοβιτς 5, Τρίπκοβιτς 4, Κρστιτς 24, Πέροβιτς 8, Βελίτσκοβιτς 9 (1), Μπιέλιτσα 1, Πάουνιτς 5, Μάτσβαν.
Ρωσία (Μπλατ): Βορόντσεβιτς 5 (1), Κουρμπάνοφ, Μπίκοφ 5, Φριτζόν 10 (1), Σοκόλοφ, Βιάλτσεφ 4, Μόνια 8 (2), Πονκρασόφ 3 (1), ΜακΚάρτι 1, Σβεντ, Κάουν 8, Μοζγκόφ 15.
Διαιτητές: Βορεάδης, Μουζάκης, Σώμος.
* Εκτός δωδεκάδας ήταν για τη Σερβία ο Μίλος Τεόντοσιτς και για τη Ρωσία ο Βίκτορ Κριάπα.
Ντούσαν Ίβκοβιτς (προπονητής Σερβίας): «Από το Νοέμβριο που οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή μας στο τουρνουά είχαμε διαρκή συνεργασία με τον φίλο μου τον Τάκη Μπακογεώργο και θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΚ για αυτό το πολύ δυνατό τουρνουά που έγινε σε πολύ καλές συνθήκες. Είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε πολύ καλά στις προπονήσεις και τα ματς. Πιστεύω εμφανίσαμε μία πειθαρχημένη ομάδα που δουλεύει σκληρά. Ήταν τα τελευταία μας παιχνίδια εν όψει της Πολωνίας. Θα ολοκληρώσουμε την προετοιμασία στο Βελιγράδι. Εύχομαι το καλύτερο δυνατό για την ελληνική ομάδα, που διαθέτει πολύ ταλέντο».

Ντέιβιντ Μπλατ (προπονητής Ρωσίας): «Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα που μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα και η οποία στο τρίτο δεκάλεπτο έχτισε μια διαφορά που της έδωσε τη νίκη. Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά και πάλι στο δεύτερο δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε το ίδιο επίπεδο. Ίσως το πρόβλημά μας πλέον να είναι η κούραση, το γεγονός ότι δεν έχουμε αρκετούς παίκτες ώστε να προσφέρουμε μεγαλύτερη ξεκούραση σε κάποιους. Και φυσικά μας έλειπε και ο Κριάπα, ο οποίος εκτός από το σκοράρισμα προσφέρει πολλά σε εμπειρία και φυσικά ως ηγέτης σε αυτή την ομάδα. Μας λείπει ο Κιριλένκο που είναι ένας πραγματικά μεγάλος παίκτης, αλλά αυτός που πραγματικά μας λείπει πάρα πολύ είναι ο Τζέι Αρ Χόλντεν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: