Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Εθνική Ανδρών - Τριεθνές Τουρνουά Αθήνας : Ελλάδα - Σερβία 82-83 !


Τριεθνές Τουρνουά Αθήνας
: Ελλάδα - Σερβία (21-8-09) το τέλος - δηλώσεις Ανδρέα Γλυνιαδάκη - Ηighlights αγώνα



Τριεθνές Τουρνουά Αθήνας : Ελλάδα - Σερβία (21-8-09) το φοβερό σουτ του Γιάννη Καλαμπόκη στην εκπνοή του ημιχρόνου !


Τριεθνές Τουρνουά Αθήνας : Ελλάδα - Σερβία (21-8-09) πριν τον Αγώνα - δηλώσεις Κώστα Καϊμακόγλου !

H Ελλάδα ηττήθηκε από τη Σερβία 82-83 σε ένα από τα δυνατότερα τεστ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ 2009 και της τρίτης μέρας του διεθνούς τουρνουά που ολοκληρώθηκε σήμερα στο ΟΑΚΑ, δίνοντας πια τη σκυτάλη στο τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank» που αρχίζει τη Δευτέρα.

Η κυριαρχία στα ριμπάουντ ήταν το κλειδί, για να επιβάλλουν το δικό τους νόμο οι Σέρβοι στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, καθώς και οι καλύτερες συνεργασίες που βρήκαν σε αντίθεση με την ελληνική ομάδα που κατά διαστήματα έδειξε να έχει πρόβλημα στον τομέα αυτόν, καθώς και στην απρόσκοπτη κυκλοφορία της μπάλας. Η Ελλάδα προηγήθηκε με την έναρξη της αναμέτρησης, αλλά από εκεί και πέρα οι «πλάβι» ήταν αυτοί που έδειχναν να έχουν τον πρώτο λόγο, διατηρώντας ένα μικρό, αλλά σταθερό προβάδισμα. Έφτασαν στο +8 (5-13, 5’), η ελληνική ομάδα ισοφάρισε σε 15-15 (7’) με τρίποντο του Αντώνη Φώτση και προσπέρασε με τον Βασίλη Σπανούλη (16-15, 8’) με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει 18-21.
Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τη Σερβία να αυξάνει τη διαφορά στο +6 (18-24, 10’30’’ και 20-26, 11’). Καλάθης, Περπέρογλου και Φώτσης βοήθησαν την Ελλάδα να προηγηθεί και πάλι (29-28, 13’20’’). Οι δύο ομάδες έδιναν η μία στην άλλη τα ηνία του αγώνα μέχρι το 15’. Στο δεύτερο πεντάλεπτο της περιόδου οι Σέρβοι έδειξαν να πατούν πιο σταθερά στο παρκέ, εκμεταλλευόμενοι ριμπάουντ και λάθη της Ελλάδας με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ 44-46.
Το σκηνικό άλλαξε με την επανέναρξη της αναμέτρησης. Η ελληνική ομάδα πήρε το ρυθμό του αγώνα, ανέβηκε αισθητά στον τομέα ριμπάουντ, πήρε δεύτερες επιθέσεις κάποια εύκολα καλάθια, ισοφάρισε, προσπέρασε και έφτασε και να προηγηθεί με επτά πόντους με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου (60-53).

Στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου ήταν η σειρά των Σέρβων να κάνουν τη δική τους αντεπίθεση. Ένα επιμέρους 9-22 τους έδωσε και πάλι το προβάδισμα (69-75, 35’30’’). Ένα τρίποντο του Σπανούλη και δύο βολές του Σχορτσανίτη μείωσαν στον έναν πόντο την απόσταση (79-80, 37’50’’). Ο Τέπιτς έδωσε και πάλι την εικόνα του νικητή στη Σερβία (79-83, 38’40’’). Ο VSpan και ο Σχορτσανίτης με ½ βολές μείωσαν και πάλι στον πόντο (82-83, 39’29’’), οι πλάβι αστόχησαν στην επόμενη επίθεση, το ίδιο έγινε και στην άλλη άκρη του γηπέδου και η τελευταία απόπειρα για την επίτευξη της νίκης είχε την ίδια τύχη.

Διαιτητές: Σχινάς-Παπαστεριανός-Σώμος
Δεκάλεπτα: 18-21, 44-46, 60-53, 82-83
Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης, Ζήσης 9, Σπανούλης 21, Τσαλδάρης, Φώτσης 7, Πρίντεζης, Γλυνιαδάκης 3, Κουφός 7, Περπέρογλου 13 (6ρ), Σχορτσανίτης 10 (7ρ), Καλάθης 11
Σερβία (Ίβκοβιτς): Πόποβιτς, Τέπιτς 13, Ραντούλιτσα 4, Μπιέλιτσα, Τεόντοσιτς 7, Μάρκοβιτς, Τρίπκοβιτς 10, Πάουνιτς 13, Κρστιτς 8, Πέροβιτς 9, Βελίτσκοβιτς 7, Μάτσβαν 12

*Εκτός 12άδας έμειναν οι Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Καϊμακόγλου, Κώστας Παπανικολάου


Γιόνας Καζλάουσκας : "δεν είμαστε ακόμα σε φόρμα"

Η έλλειψη ενέργειας στην άμυνα και το μόνιμο πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ ήταν οι βασικοί λόγοι της ήττας από τη Σερβία, σύμφωνα με τον Γιόνας Καζλάουσκας. «Δεν είχαμε αρκετή ενέργεια στην άμυνα. Πετύχαμε 82 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί. Είχαμε πρόβλημα στο αμυντικό τρανζίσιον, είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ και αυτό δεν ήταν πρώτη φορά που συμβαίνει. Παίξαμε πολύ δυνατά μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά όχι τόσο στο υπόλοιπο διάστημα, που είχαμε κάποιες καλές και κάποιες κακές στιγμές. Όμως έχουμε πολλές δυνατότητες σαν ομάδα και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχει προοπτική και με τον τρόπο που παίζουμε μπορούμε να νικήσουμε στο μέλλον τέτοια παιχνίδια», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Σε ερώτηση για το πού αποδίδει το πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ απάντησε: «Είναι θέμα συγκέντρωσης, αλλά όχι μόνο. Είναι και θέμα φυσικής κατάστασης. Δεν είμαστε ακόμη στη φόρμα που πρέπει και εκεί θέλουμε να βρεθούμε στους επίσημους αγώνες. Όταν ο αντίπαλος παίζει πικ εν ρολ, πρέπει να έχουμε καλύτερη αλληλοκάλυψη». Αναφορικά με τις δοκιμές που γίνονται για την κάλυψη της θέσης ‘3’, είπε: «Για το επίπεδο που βρισκόμαστε, ο παίκτης για τη θέση ‘3’ είναι ο Περπέρογλου. Ο Πρίντεζης συνήθως παίζει ‘4’, αλλά είναι αρκετά γρήγορος και μπορεί να βοηθήσει στη θέση ‘3’. Στην τρίτη περίοδο βοήθησε πολύ αμυντικά την ομάδα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετωπίζει πρόβλημα. Δεν είναι εύκολο να παίζει στη θέση αυτή μετά από δύο-τρία παιχνίδια. Κάνουμε δοκιμές, έχουμε τον Παπανικολάου, αλλά έχουμε χρησιμοποιήσει και τον Καϊμακόγλου σε αυτή τη θέση, όπως και τον Καλαμπόκη και τον Τσαλδάρη που είναι περισσότερο ‘δυάρια’. Μέχρι να τελειώσει το τουρνουά Ακρόπολις μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα για τη θέση ‘3’ έγκειται περισσότερο στην άμυνα και προσπαθούμε να το διορθώσουμε. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον Κουφό, που πρέπει να προσαρμοστεί στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού, καθώς κάποιες επαφές χρεώνονται φάουλ. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Σχορτσανίτη, που είναι δυνατός και κάποιες επαφές με αντίπαλο χρεώνονται φάουλ και άλλες όχι».

Ο προπονητής της Σερβίας, Ντούσαν Ίβκοβιτς, δήλωσε με τη σειρά του: «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Παίχτηκε καλό μπάσκετ από τις δύο ομάδες. Εμείς κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά στην τρίτη περίοδο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και η Ελλάδα προηγήθηκε με διαφορά επτά πόντων. Έχουμε νεανική ομάδα και χάρηκα πολύ που είδα τους παίκτες να ξαναμπαίνουν στον αγώνα, να βρίσκουν ρυθμό και στο τέλος πήραμε τη νίκη. Σαφώς ήταν το πιο δυνατό ματς από όσα έχουμε δώσει, αλλά δεν παύει να είναι απλά ένα φιλικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: