Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

23ο τουρνουά "Ακρόπολις-Eurobank" : Ελλάδα - Σερβία 66-65 (24-8-09) !


Τουρνουά "Ακρόπολις" 2009
: Ελλάδα - Σερβία 66-65 (24-8-09) Top Plays (καλύτερες φάσεις) του αγώνα



Τουρνουά "Ακρόπολις" 2009 : Ελλάδα - Σερβία 66-65 (24-8-09) Highlights - Δηλώσεις Θοδωρή Παπαλουκά, Παναγιώτη Βασιλόπουλου και Στέφανου Δέδα

Νίκη συνόδευσε την Ελλάδα στην πρεμιέρα του τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank». Επιβλήθηκε της Σερβίας 66-65 σε έναν αγώνα που κρίθηκε και πάλι στο φινάλε.
Η καλύτερη αμυντική λειτουργία της έδωσε στην Ελλάδα τον πρώτο λόγο στην Τρίτη αναμέτρησή της με τη Σερβία. Ο Γιάννης Μπουρούσης σε πολύ καλή μέρα, έδωσε ενέργεια και λύσεις στα πρώτα λεπτά και η Ελλάδα συνέχισε στο ίδιο βήμα, αναζητώντας το γρήγορο παιχνίδι, έχοντας κατά διαστήματα καλή κυκλοφορία, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις πρόβλημα στις καλές συνεργασίες. Κάτι στο οποίο έπαιξε ρόλο και η πολύ σκληρή άμυνα των Σέρβων.
Η ελληνική ομάδα κατάφερε να απομακρυνθεί σταδιακά, να φτάσει στο +8 (20-12, 7’30’’) και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο χωρίς σημαντικές αποκλίσεις (22-15). Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καλύτερο αγγίζοντας διψήφια διαφορά για πρώτη φορά (25-15, 13’10’’) και ανεβάζοντας το δείκτη της διαφοράς στο +12 (29-17, 16’10’’). Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είδε τους παίκτες όμως με την επιστροφή στο παρκέ να μειώνουν τη διαφορά, να επιστρέφουν, καταφέρνοντας, εκμεταλλευόμενοι κακές επιθετικά επιλογές της Ελλάδας να προσπεράσουν (47-49, 30’20’’). Η απάντηση ήρθε άμεσα με Μπουρούση, Ζήση και Σπανούλη σε πρώτο πλάνο με τον Καζλάουσκας να νιώθει πιο ήρεμος στην άκρη του πάγκου βλέποντας το σκορ να διαμορφώνεται στο 57-53 (34’20’’).
Το παιχνίδι απείχε πολύ από το να τελειώσει και φάνηκε στα επόμενα λεπτά με τη Σερβία να πλησιάζει και τελικά και να προσπερνά και πάλι για το 64-65 (39’20’’) με τρίποντο του Μιλένκο Τέπιτς. Ο Γιάννης Μπουρούσης έγραψε το 66-65 στην άλλη πλευρά του γηπέδου, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με τον Νίκο Ζήση να παίζει πολύ καλή άμυνα πάνω στον Τεόντοσιτς στα τελευταία 6 δευτερόλεπτα.
Διαιτητές: Χριστοδούλου-Σχινάς-Αναστόπουλος
Δεκάλεπτα: 22-15, 34-27, 47-47, 66-65
Ελλάδα (Καζλάουσκας):
Καλάθης 2, Μπουρούσης 13, Ζήσης 15, Σπανούλης 15, Τσαλδάρης, Φώτσης 2, Πρίντεζης, Καϊμακόγλου, Παπανικολάου, Κουφός 3, Περπέρογλου 5, Σχορτσανίτης 11
Σερβία (Ίβκοβιτς): Πόποβιτς 3, Τέπιτς 3, Ραντούλιτσα 9, Έρτσεγκ 7, Κέτσμαν, Μπιέλιτσα, Τρίπκοβιτς 4, Τεόντοσιτς 10, Κρίστιτς 8, Πέροβιτς 5, Πάουνιτς 11, Μάτσβαν 5

Μετά το τέλος του ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Γιόνας Καζλάουσκας δήλωσε ικανοποιημένος από τη βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας. "Το ματς αυτό ήταν σαν συνέχεια του αγώνα που παίξαμε την Παρασκευή. Θέλαμε να κερδίσουμε, κάποιες στιγμές ίσως υπερβολικά. Κάποιοι παίκτες είχαν πίεση. Στο πρώτο ματς ήμασταν καλύτεροι επιθετικά και όχι τόσο αμυντικά, ενώ σήμερα συνέβη το αντίστροφο. Πρέπει να έχουμε περισσότερη βοήθεια από τον πάγκο. Πολλοί παίκτες χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο από ό,τι σχεδίαζα, όπως ο Σπανούλης και ο Περπέρογλου. Πιστεύω πως θα διορθώσουμε αυτά τα πράγματα στο επόμενο ματς". Για τη χρησιμοποίηση του πικ εν ρολ, αλλά και την αντιμετώπισή του από την ελληνική άμυνα, ανέφερε: "Σήμερα το προσπαθήσαμε, αλλά δεν είχαμε επιτυχία. Συνήθως κατέληγε σε παιχνίδι απομόνωσης. Σε κάποιες περιπτώσεις έκανε κακές επιλογές στο πικ εν ρολ ο Καλάθης. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε πολλά προβλήματα στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ, ειδικά στις πλευρές. Σήμερα τα προβλήματα αυτά ήταν λιγότερα, αλλά είχαμε και πάλι κάποια προβλήματα. Γενικά, πάντως, στο πρώτο ματς είχαμε περισσότερα προβλήματα. Τα δεδομένα στο πικ εν ρολ δεν είναι ίδια στην εθνική ομάδα από ό,τι στους συλλόγους των παικτών. Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά". Αναφορικά με τη χρησιμοποίηση παικτών σε περισσότερες από μία θέσεις, είπε: "Ο Μπουρούσης μπορεί να παίξει και "4" και "5". Χρησιμοποιούμε τον Πρίντεζη στο "4" και στο "3". Σήμερα ξεκίνησε στο "4" και δεν βρήκε ρυθμό. Είναι αναγκαίο να δοκιμάζουμε κι άλλες λύσεις για τη θέση "3". Για τη θέση αυτή έχουμε μόνο μία λύση, τον Περπέρογλου". Όσο για τον τρόπο που μοιράζει το χρόνο συμμετοχής στα φιλικά, είπε: "Δεν έχουμε τον Παπαλουκά και τον Διαμαντίδη και θα χρησιμοποιήσουμε τους παίκτες που έχουμε. Το ισχυρό όπλο του Τσαλδάρη είναι το σουτ. Οι αντίπαλοι ξέρουν τις δυνάμεις μας και προσαρμόζουν το παιχνίδι τους. Απομένουν μόνο τέσσερα φιλικά και πρώτο μας μέλημα είναι να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από τους βασικούς μας παίκτες". Ο Γιόνας Καζλάουσκας παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια. "Πάντα υπάρχει πίεση σε αυτή τη δουλειά και είναι φυσιολογικό. Είμαστε ικανοποιημένοι από τους ψηλούς, τον Μπουρούση και τον Σχορτσανίτη. Ίσως δεν ήταν σε καλή μέρα ο Κουφός και ο Καλάθης, που μας είχαν βοηθήσει στα προηγούμενα ματς. Η ομάδα χρειάζεται τις τελευταίες ημέρες να δεθεί και να προχωρήσει".

Ο προπονητής της Σερβίας Ντούσαν Ίβκοβιτς υπογράμμισε: "Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημά μας ήταν τα λάθη στον αιφνιδιασμό, αλλά και το ότι δεχθήκαμε πολλά εύκολα λάθη. Τα νέα παιδιά γύρισαν το παιχνίδι, ισοφαρίσαμε, αλλά χάσαμε το τελευταίο σουτ. Δεν ήταν καλά οργανωμένη επίθεση. Από φιλικό σε φιλικό γινόμαστε καλύτεροι, ο χρόνος θα δουλέψει για μας. Εδώ θα δώσουμε τα τελευταία μας φιλικά και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε, διότι είναι οι πιο δυνατές πρόβες για μας. Επειδή ο κόσμος ανησυχεί, θέλω να ενημερώσω ότι έκανα θεραπεία στον αγκώνα με τον γιατρό κ. Γιώργο Παπαγιαννόπουλο και αύριο θα είμαι απολύτως εντάξει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: