Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Εθνική Εφήβων U18- Γιώργος Βλασσόπουλος : "Η ομάδα αυτή άξιζε κάτι παραπάνω" !

Η Εθνική Εφήβων U18 έχει επιστρέψει από τη Γαλλία με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η αίσθηση ότι μπορούσε να τα είχε καταφέρει πολύ καλύτερα είναι αυτή που ακολούθησε την ομάδα σε όλη τη διαδρομή της. Ως το φινάλε, ως σήμερα. Ο Γιώργος Βλασσόπουλος, ομοσπονδιακός προπονητής, αναφέρθηκε στην πορεία της Εφήβων, κάνοντας αρχή από αυτό το «κάτι παραπάνω» που αναζητούσε.
«Η ομάδα αυτή άξιζε κάτι παραπάνω. Υπάρχει ταλέντο και υπήρχε η δυνατότητα για μια καλύτερη θέση στις διοργανώσεις που πήρε μέρος. Και ως Παίδων πριν από δύο χρόνια, όπου μας είχε στοιχίσει ο τραυματισμούς του Γιώργου Παπαπέτρου, αλλά και φέτος και οι τραυματισμοί, η προσαρμογή των παιδιών που ήρθαν από τη Νέα Ζηλανδία, αλλά και η έλλειψη κάποιων επιπλέον διεθνών φιλικών αγώνων. Οι δύο κακές εμφανίσεις στην πρώτη φάση ήταν όμως πραγματικά αυτές που μας στοίχισαν».
Η ελληνική ομάδα έδειχνε σημάδια βελτίωσης αγώνα με τον αγώνα: «Η ομάδα παιχνίδι με το παιχνίδι έπαιζε καλύτερα, βρίσκονταν μεταξύ τους τα παιδιά και στο τέλος κλείσαμε κάπως θετικά, δώσαμε μια καλή εικόνα για τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί. Δεν δώσαμε το δικαίωμα για συζητήσεις, σε όλα τα παιχνίδια αγωνιστήκαμε ως το τέλος. Αυτή η ομάδα έχει το ταλέντο και δυνατότητα να φτάσει σε κάτι καλό και πάλι».
Δύο τραυματισμοί αποτέλεσαν τροχοπέδη για μια καλύτερη πορεία. «Ο τραυματισμός του Κατσίβελη στον αγώνα με τη Λετονία, όταν είχε ξεκινήσει πάρα πολύ καλά στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά και του Καπινιάρη ήταν από αυτά που στοιχίζουν σε ένα τουρνουά. Ήμασταν και λίγο άτυχοι… Εκείνο τρίποντο στην τελευταία επίθεση από τη Βουλγαρία μας στοίχισε ουσιαστικά την παρουσία στις θέσεις 1-12. Από την άλλη είχαμε παιδιά που ξεχώρισαν όπως ο Χρυσικόπουλος (φωτογραφία) που επιλέχθηκε για να πάρει μέρος στο all star game των μικρών που θα γίνει στην Πολωνία στο πλαίσιο του Ευρωμπάσκετ, ή ο Κανονίδης που είχε πολύ καλή παρουσία στα τελευταία παιχνίδια. Και άλλα παιδιά έχουν μέλλον».
Το μέλλον είναι εδώ για ένα άλλο παιδί το οποίο είχε στη διάθεσή του στη Νέα Ζηλανδία, τον Κώστα Παπανικολάου: «Καταρχήν αξίζουν συγχαρητήρια όλα τα παιδιά της Εθνικής Νέων γι’ αυτό που πέτυχαν, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Και ιδιαίτερα συγχαρητήρια για τον Παπανικολάου για την κλήση του στην Εθνική Ανδρών. Ήταν κάτι που του άξιζε»..

Δεν υπάρχουν σχόλια: