Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Εθνική Ανδρών : φιλικό με Σερβία - δηλώσεις προπονητών !

Ελλάδα και Σερβία είχαν σήμερα μια φιλική «κόντρα» στο ΟΑΚΑ, σε έναν αγώνα προπονητικού καθαρά χαρακτήρα.
Ο Γιόνας Καζλάουσκας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης δήλωσε: «Ήταν ένα σοβαρό παιχνίδι, ένα πολύ δυνατό παιχνίδι απέναντι σε έναν σοβαρό αντίπαλο. Προσπαθήσαμε να παίξουμε δυνατά, αλλά δεν ήταν όλοι σε καλή κατάσταση. Είμαι ευχαριστημένος από αυτό που παρουσιάσαμε και στο επίπεδο το οποίο αγωνιστήκαμε. Στις αλλαγές κάποιες φορές «χανόμαστε» στην άμυνα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επικοινωνία στο παρκέ αυτή τη στιγμή. Έχουμε πολύ καιρό και πολλά παιχνίδια για να το διορθώσουμε. Κάναμε τη βασική δουλειά και τώρα πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες που είναι πολύ βασικές. Ήταν μια ευκαιρία για ένα καλό τεστ, μια διαφορετική καλή «προπόνηση». Δοκιμάσαμε σχήματα, είδαμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο και συνεχίζουμε. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, έχουμε μια σειρά δυνατών φιλικών που θα μας βοηθήσουν σημαντικά στην προετοιμασία μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι εκεί που πραγματικά μετράει: Στο τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ».
*Οι τρεις που έμειναν εκτός 12άδας ήταν οι Κώστας Καϊμακόγλου, Σοφοκλής Σχορτσανίτης και Γιάννης Καλαμπόκης, οι οποίοι την ώρα της αναμέτρησης έκαναν προπόνηση....

(πηγή : www.basketblog.gr) Στο φιλικό κόντρα στη Σερβία δεν κρατήθηκε σκορ. Δεν έχει καμία αξία το αποτέλεσμα, ούτε το γεγονός ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε με 11 πόντους διαφορά. Σημασία έχει τι έκαναν οι διεθνείς μας πάνω στο παρκέ, απέναντι σε μια πολύ σκληρή ομάδα, που έχει διάθεση να τρέξει, να πιέσει, να… παίξει ξύλο, να "πουλήσει ακριβά το τομάρι της… Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν κορυφαίος σκόρερ για την Εθνική. Σε αντίθεση με τα ματς κόντρα στη Ρουμανία (ο Καζλάουσκας είχε παράπονα από την παρουσία του) έδειξε πολλά πράγματα πάνω στο παρκέ, πήρε επάνω του το σκοράρισμα και αποτέλεσε σημείο αναφοράς του αγώνα. Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο κορυφαίος ψηλός, σε άμυνα και επίθεση. Με τα ριμπάουντ του, με τα τρίποντά του, παίζοντας πλάτη, έκανε τα πάντα. Πολύ καλός ήταν και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο οποίος έπαιξε πολύ ξύλο απέναντι σε σκληρούς αντιπάλους. Έδειξε πως δεν διστάζει να θυσιαστεί, να αναλωθεί για την Εθνική και ίσως να... μπέρδεψε την τράπουλα, σχετικά με τις αποχωρήσεις. Ο Αντώνης Φώτσης ήταν σταθερός, ενώ ο Κώστας Κουφός είχε πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, ειδικά στην άμυνα. Στο δεύτερο... σοβαρεύτηκε, ήταν πολύ καλός κοντά στο καλάθι και άλλαξε τις εντυπώσεις. Ο Νικ Καλάθης δεν βρέθηκε στην καλύτερη βραδιά του, όμως κάποιες μεμονωμένες ενέργειες έδειξαν πως αρχίζει να αντιλαμβάνεται περισσότερο τον ρόλο του στην ομάδα, αρχίζει να ενσωματώνεται. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης ήταν πάρα πολύ καλός. Πέτυχε κάποια μακρινά σουτ, κατέβασε μπάλα, αλλά κυρίως έπαιξε άμυνα. Από τους κορυφαίους. Αφήσαμε επίτηδες τελευταίο τον Κώστα Παπανικολάου. Έπαιξε λίγο, αλλά ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Έχει απίστευτη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και με αυτή την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ, τις φάσεις, τις κινήσεις, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να κοπεί.

Οι αποστολές της Σερβίας και της Λετονίας έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο “Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι δύο ομάδες θα πάρουν μέρος στο Διεθνές Τουρνουά που θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ (19-21/8) μαζί με την Εθνική Ελλάδας.
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς γνώριμος της Ελλάδα, προπονητής της Εθνικής Σερβίας, στάθηκε περισσότερο σε αυτές ακριβώς τις σχέσεις με τη χώρα μας και την Ελληνική Ομοσπονδία: «Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την ομοσπονδία, με την Ελλάδα και δεν είναι τυχαίο που και στις «μικρές» εθνικές δώσαμε αρκετά φιλικά στη διάρκεια του καλοκαιριού, πήραμε μέρος σε τουρνουά. Φτάσαμε από τη Γερμανία, μετά από δύο φιλικά που δώσαμε εκεί και είχαμε μια πολύ πρώτη εικόνα του που βρισκόμαστε. Η συνέχεια θα γραφεί εδώ, στην Αθήνα. Ήταν κάτι που το θέλαμε, γι’ αυτό άλλωστε θα είμαστε παρόντες και στα δύο τουρνουά. Το αποψινό φιλικό είναι ένα παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα που το είχαμε ζητήσει και πιστεύω ότι θα είναι ένα πρώτο καλό τεστ και για τις δύο ομάδες ενόψει και της συνέχειας».
Ο Κεστούτις Κεμζούρα, προπονητής της Εθνικής Λετονίας, έπλεξε το εγκώμιο της ελληνικής ομάδας, αλλά υποσχέθηκε και εκπλήξεις από τη δική του: «Ήρθαμε να πάρουμε μέρος σε ένα δυνατό τουρνουά, με ισχυρούς αντιπάλους. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, δουλέψαμε καλά και πιστεύω ότι αυτό το τουρνουά θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε ψηλούς στόχους, αλλά θα ήθελα να κρατήσω για μένα κάποιες σκέψεις. Για την Ελλάδα τι να πούμε; Είναι μια πολύ καλή ομάδα, που ανήκει σταθερά στις καλύτερες, βρίσκεται σε πολύ ψηλό επίπεδο και πιστεύω ότι φέτος θα είναι μέσα στα μετάλλια. Να με θυμηθείτε!»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: