Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Εθνική Ανδρών : εκτός ο Μαυροκεφαλίδης ! To τουρνουά "Ακρόπολις" !



Τα πρώτα φιλικά παιχνίδια ήταν αρκετά ώστε ο Γιόνας Καζλάουσκας να βγάλει τα πρώτα του συμπεράσματα για την Εθνική ομάδα και τη 12άδα που θα ταξιδέψει στην Πολωνία. Πλέον οι προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα πραγματοποιούντα με έναν παίκτη λιγότερο αφού ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι ο πρώτος που... κόπηκε. Οι επιλογές που έχει εξάλλου ο Λιθουανός προπονητής είναι πολλές κάτω από το καλάθι, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένουμε άλλες δύο αποχωρίσεις τις οποίες θα αποφασίσει ο Καζλάουσκας.

"Με 14 παίκτες θα συνεχίσει την προετοιμασία της για το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας η Εθνική Ανδρών, καθώς την ομάδα αποχαιρέτησε σήμερα ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης", αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΚ, την ίδια ώρα που η Εθνική μας ομάδα ετοιμάζεται για τα δυνατά... τεστ (τουρνουά "Ακρόπολις") που θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα.



Το τουρνουά "Ακρόπολις"

Ένα πολύ καλό τεστ εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας χαρακτήρισαν το 23ο τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank» οι προπονητές των τεσσάρων συμμετεχουσών ομάδων στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο «Divani Caravel» το μεσημέρι της Κυριακής.
Γιόνας Καζλάουσκας (προπονητής Ελλάδας): «Είναι πολύ καλό πριν από το Ευρωμπάσκετ να έχουμε ένα τόσο δυνατό τουρνουά, με πολύ ισχυρές ομάδες. Πολλές ομάδες δεν θα έχουν το καλύτερο δυνατό ρόστερ, αλλά αυτό συμβαίνει συχνά μετά από μία ολυμπιακή χρονιά. Το ίδιο ισχύει και για μας, αλλά έχουμε μία νέα γενιά πολύ καλών και ταλαντούχων παικτών. Η ελληνική ομάδα στόχος έχει να είναι πάντα πολύ ισχυρή και να διεκδικεί τις υψηλότερες θέσεις κάθε διοργάνωσης». Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να περιμένουμε ανακοινώσεις για τους παίκτες που θα «κοπούν» αμέσως μετά το προσεχές τουρνουά ή αργότερα, ο Λιθουανός τεχνικός απάντησε: «Μπορείτε να περιμένετε οτιδήποτε».
Ντέιβιντ Μπλατ (προπονητής Ρωσίας): «Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που εκπροσωπούμε τη Ρωσία σε αυτό το τουρνουά. Θα υπάρχουν πολλές αλλαγές σε όλες τις ομάδες, αλλά είναι η ώρα να έρθουν νέοι παίκτες στο προσκήνιο. Δεν είναι θέμα ποιος παίζει, αλλά πώς παίζει. Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αφού οι ομάδες του τουρνουά μπορούν να διεκδικήσουν μετάλλια και έχουν σπουδαίους προπονητές. Εμείς προχωρήσαμε σε πολλές αλλαγές και ελπίζουμε να αποδώσουμε όπως πρέπει την κατάλληλη στιγμή. Έχουμε αλλάξει πάνω από το 50% του ρόστερ μας, δεν έχουμε τον Κιριλένκο και τον Χόλντεν. Είναι πολύ δύσκολο να υπερασπιστείς τον τίτλο σου, ακόμη και με όλους τους παίκτες μας θα ήταν δύσκολο. Έχουμε όμως ένα φιλόδοξο γκρουπ παικτών με πολύ διάθεση και καλές αθλητικές ικανότητες. Μας λείπει η εμπειρία και η πολύ υψηλή ποιότητα, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».
Ραμούνας Μπουτάουτας (προπονητής Λιθουανίας): «Χαιρόμαστε που συμμετέχουμε και πάλι στο τουρνουά αυτό. Θα αντιμετωπίσουμε πολύ δυνατές ομάδες, οι οποίες είναι από τα φαβορί για το Ευρωμπάσκετ. Εμείς δεν έχουμε στη διάθεση μας κάποιους σημαντικούς παίκτες, τον Γιασικεβίτσιους, τον Καουκένας, τον Σονγκάιλα και τον Σισκάουσκας, αλλά έχουμε νέους παίκτες με φιλοδοξίες, ελπίζουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε ματς».
Ντούσαν Ίβκοβιτς (προπονητής Σερβίας): «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην Ελλάδα και ευχαριστώ την ΕΟΚ που μας κάλεσε να παίξουμε εδώ. Ούτε καν θυμάμαι πόσες φορές έχω πάρει μέρος στο αντίστοιχο τουρνουά. Πάντα η οργάνωση ήταν πολύ καλή και φέτος το τουρνουά αυτό θα βοηθήσει τις ομάδες να προετοιμαστούν καλύτερα. Είμαι δύο χρόνια στην ομάδα και στόχος μας είναι αν μπορούμε να φτιάξουμε μία δυνατή ομάδα που θα παίξει ρόλο στο Λονδίνο το 2012. Έχουμε αρκετά ταλέντα στη χώρα μας. Στην Πολωνία το έργο μας θα είναι δύσκολο και θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Είναι καλό που θα υπάρχουν στις ομάδες πολλά νέα πρόσωπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: