Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

23ο τουρνουά "Ακρόπολις-Eurobank" : Λιθουανία - Ρωσία 78-61


Τουρνουά "Ακρόπολις" 2009 : Λιθουανία - Ρωσία 78-61 (24-8-09) Highlights - Δηλώσεις Γιάννη Σφαιρόπουλου και Λίνας Κλέιζα

Η Λιθουανία επικράτησε της Ρωσίας με 78-61 στο εναρκτήριο παιχνίδι του 23ου τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank». Η ομάδα του Ραμούνας Μπουτάουτας μετά το πρώτο πεντάλεπτο (7-11) πήρε τα ηνία του αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς, που πέτυχε 9 πόντους, προηγήθηκε με 21-12. Με τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς να παίρνει τη σκυτάλη από το δίδυμο αδερφό του η Λιθουανία προηγήθηκε με +11 (31-20), αλλά οι αλλαγές του Ντέιβιντ Μπλατ είχαν αποτέλεσμα και οι πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής (33-32). Η «Λιέτουβα» διατήρησε το προβάδισμα στο τρίτο δεκάλεπτο και με ένα ξέσπασμα κατάφερε να φτάσει στο 49-37 και λίγο αργότερα στο +17 (62-45). Στην τέταρτη περίοδο οι Λιθουανοί συντήρησαν δίχως δυσκολία τη διαφορά ασφαλείας, η οποία έφτασε ως το +20 (73-53).
Τα δεκάλεπτα: 23-18, 36-34, 62-47, 78-61.
Λιθουανία (Μπουτάουτας): Μαζούτις 3 (1), Καλνιέτις 2, Μασιούλις 3 (1), Ντάριους Λαβρίνοβιτς 12 (3), Λουκάουσκις 2, Ντελινινκάιτις 2, Γιασάιτις 5 (1), Κλέιζα 9 (2), Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς 15 (2), Γιομάντας 4, Πετραβίτσιους 14, Γιαβτόκας 7.
Ρωσία (Μπλατ): Βορόντσεβιτς 5 (1), Κουρμπάνοφ 6, Φριτζόν 8 (1), Σοκόλοφ 3, Κριάπα, Βιάλτσεφ 5, Μόνια 11 (1), Πονκρασόφ, ΜακΚάρτι 13, Σβεντ, Κάουν 2, Μοζγκόφ 8.
Διαιτητές: Βορεάδης, Σπυρίδωνος, Γκόντας.

Ο προπονητής της Λιθουανίας, Ραμούνας Μπουτάουτας, δήλωσε: «Ήταν ο πρώτος αγώνας μας στο τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank», ένα πολύ δυνατό φιλικό, απέναντι σε μια ομάδα όπως η Ρωσία με έναν προπονητή αναγωρισμένο όπως ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ένας αγώνας απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και αυτό λέει πολλά. Οι αγώνες μεταξύ μας πάντα είναι δυνατοί, έτσι ήταν και αυτός, έτσι θα είναι και αυτοί που θα ακολουθήσουν. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρξε πολύ τρέξιμο, στο δεύτερο παίξαμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, καλύτερα αμυντικά και φτάσαμε στη νίκη. Θα ξαναπώ όμως ότι το σημερινό δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα φιλικό προετοιμασίας. Φτιάχνουμε μια καινούρια ομάδα, το να χάνεις μεγάλους σταρ όπως ο Γιασικεβίτσιους, ο Σισκάουσκας και οι άλλοι παίκτες, είναι μεγάλη απώλεια, αλλά πιστεύω στην ομάδα μας, πιστεύω στους νέους παίκτες που έχουμε και ότι είναι έτοιμοι να παλέψουν σε κάθε αγώνα».
Ο Ντέιβιντ Μπλατ, προπονητής της Ρωσίας, δήλωσε: «Η Λιθουανία όπως ήταν φανερό είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς χωρίς Κριάπα και Μπίκοφ την είδαμε ακόμη πιο δυνατή. Ο Κριάπα αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο και ο Μπίκοφ, από τους λίγους γκαρντ που μπορούν να χειριστούν την μπάλα τόσο καλά, ήταν επίσης εκτός (και οι δύο θα πάνε για εξετάσεις). Είναι δύο καταστάσεις που με ανησυχούν πάρα πολύ και η διαφορά που είδατε στο παρκέ ήταν ρεαλιστική δεδομένης της κατάστασης. Θα ήταν εύκολο να πω ότι δεν παίξαμε καλά, αλλά με τα προβλήματα που είχαμε καταφέραμε σε κάποια διαστήματα να είμαστε ως και ανταγωνιστικοί. Γενικότερα θα πω ότι παίξαμε αρκετά καλά»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: