Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Εθνική Ανδρών - Πρώτη επίσημη εμφάνιση για Ευρωμπάσκετ Πολωνίας : φιλικό Ελλάδα - Ρουμανία 102-57 (12-8-09)


Εθνική Ανδρών
- Πρώτη επίσημη εμφάνιση για Ευρωμπάσκετ Πολωνίας : φιλικό Ελλάδα - Ρουμανία 102-57 (12-8-09) τα Highlights του αγώνα


Εθνική Ανδρών - Πρώτη επίσημη εμφάνιση για Ευρωμπάσκετ Πολωνίας : φιλικό Ελλάδα - Ρουμανία 102-57 (12-8-09) Α' ημίχρονο


Εθνική Ανδρών - Πρώτη επίσημη εμφάνιση για Ευρωμπάσκετ Πολωνίας : φιλικό Ελλάδα - Ρουμανία 102-57 (12-8-09) Β' ημίχρονο


Γιώργος Πρίντεζης : "υπάρχει έντονη επιθυμία και φιλοδοξία για μια καλή πορεία. Έχουμε ψηλούς στόχους"

Τα αποκαλυπτήρια της Εθνικής Ομάδας έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τη Ρουμανία. Έναν αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας σίγουρα, ο οποίος όμως βοήθησε να βγουν κάποια συμπεράσματα και να πάρουμε το πρώτο δείγμα από αυτό που θα δείξει φέτος η ελληνική ομάδα. Με την… υποσημείωση ότι έχει ακόμη πολλές μέρες δουλειάς μπροστά της, ώστε να βρει το ρυθμό της. Είναι ένα από τα σημεία που υπογραμμίζει ο Γιώργος Πρίντεζης, μαζί με την επιθυμία και φιλοδοξία όλων των διεθνών να φτάσει η Ελλάδα και πάλι ψηλά σε μια μεγάλη διοργάνωση. Είναι και το σημείο αφετηρίας των όσων είχε να πει.

«Η ομάδα αυτή έχει ενθουσιασμό. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Είναι μια καινούρια γενικά, μια ομάδα με παίκτες που έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους να προσφέρουν, έχει πάθος, διάθεση, φρεσκάδα. Υπάρχουν απουσίες που είναι σημαντικές και κανείς δεν το αμφισβητεί, αλλά από την άλλη υπάρχει και η έντονη επιθυμία και φιλοδοξία για μια καλή πορεία. Έχουμε ψηλούς στόχους. Ο πήχης είναι ήδη ψηλά για το ελληνικό μπάσκετ και την Εθνική Ομάδα και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».
-Αυτό που είδαμε στο πρώτο ανοιχτό φιλικό με αντίπαλο τη Ρουμανία χθες, είναι ένα καλό δείγμα από αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε;
«Θεωρώ καταρχάς ότι ο συγκεκριμένος αγώνα δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα. Από την άλλη σίγουρα αυτό που καταθέσαμε στο παρκέ ήταν ένα δείγμα του τι θέλουμε να κάνουμε. Το δεδομένο είναι ότι θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα, ότι θέλουμε να πάμε στον αιφνιδιασμό. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι στην άλλη άκρη του γηπέδου να υπάρχει η δυνατή άμυνα, η πολύ σκληρή άμυνα που δίνει και το γρήγορο παιχνίδι. Έτσι κι αλλιώς η άμυνα ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά της Εθνικής Ομάδας και θέλουμε να παραμείνει έτσι».
-Οι διαφορές σε σχέση με πέρυσι;
«Στην πραγματικότητα δεν αλλάζουν πολλά στο στυλ. Ο κ. Καζλάουσκας είναι και αυτός πειθαρχημένος ως προπονητής, του αρέσει όμως να ρισκάρει περισσότερο και έτσι μπαίνουν πιο εύκολα καλάθια ίσως. Όλοι ξέρουμε όμως πως τα αποτελέσματα είναι αυτά που τελικά κρίνουν. Η Εθνική έχει μια καλή πορεία και αυτό που θέλουμε είναι συνεχίσουμε και τώρα στον ίδιο δρόμο και να πάμε και καλύτερα αν μπορέσουμε».
-Η Ελλάδα έκανε τα αποκαλυπτήρια, αλλά η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν μεγάλη. Περιμένετε μεγαλύτερη παρουσία στη συνέχεια με δύο τουρνουά να έπονται;
«Ξέρουμε όλοι ότι τέτοιες μέρες δεν υπάρχει κόσμος όχι στο ΟΑΚΑ, αλλά ούτε στην Αθήνα γενικότερα καλά-καλά. Είχαν δει και όλοι ότι και την προηγούμενη μέρα είχαμε νικήσει με 40 πόντους διαφορά. Δεν ήταν ο αγώνας που θα έφερνε πολύ κόσμο στο γήπεδο και το ξέραμε. Όπως ξέρουμε ότι ο κόσμος θα είναι κοντά μας στη συνέχεια, όπως είναι πάντα. Έχουμε κι άλλα παιχνίδια μπροστά μας και θα γεμίσει το ΟΑΚΑ όπως έκανε και πέρυσι στα φιλικά. Και στο πρώτο τουρνουά, αλλά και στο «Ακρόπολις» στη συνέχεια»....


Γιάννης Μπουρούσης : "η ομάδα θέλει να φτάσει στην κορυφή πάλι"

Οι απουσίες είναι δεδομένες. Το ίδιο δεδομένη είναι για τον Γιάννη Μπουρούση και η επιθυμία της Εθνικής Ομάδας να φτάσει και πάλι στην κορυφή. Και το δηλώνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Παρόντας το 2005 στο Βελιγράδι δεν θα έλεγε όχι στο να ξαναζήσει ανάλογες στιγμές. Γνωρίζει όμως πάρα πολύ καλά ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, κρύβοντας δύο πολύ σημαντικά «κλειδιά»: Τους χιαστί αγώνες στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Ένας δρόμος τον οποίο θα διαβεί και πάλι μια ομάδα και μια παρέα.
«Υπάρχουν οι απουσίες. Το ξέρουμε. Είναι σημαντικές. Αυτό όμως δεν πρέπει να σημαίνει κάτι για όσους βρισκόμαστε εδώ σε ότι αφορά τη δουλειά και τους στόχους που υπάρχουν. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό για μια ακόμη φορά, οι περισσότεροι παίκτες είμαστε νέοι σε ηλικία και όλοι μας γνωρίζουμε ότι για να καταφέρουμε κάτι, για να παρουσιάσουμε αυτό που εμείς πρώτα θέλουμε χρειάζεται πολύ δουλειά».
-Οι εντυπώσεις από αυτά τα δύο πρώτα φιλικά με τη Ρουμανία ποιες είναι για εσάς;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν παιχνίδια που προσφέρονται για πάρα πολλά συμπεράσματα, καθώς ήταν αγώνες στους οποίους νικήσαμε εύκολα και με πολύ μεγάλες διαφορές. Ήταν περισσότερο παιχνίδια για να τρέξουμε λίγο, να βρούμε τα πατήματά μας μέσα από έναν αγώνα, μετά από τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα στις προπονήσεις από το Καρπενήσι μέχρι σήμερα».
-Με δεδομένο ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των φιλικών αγώνων της η Εθνική θα το δώσει στο ΟΑΚΑ, πόσο σημαντική είναι για εσάς η παρουσία του κόσμου;
«Πολύ! Ευτυχώς για εμάς, ξέρουμε ότι ο κόσμος θα είναι εκεί. Ότι μας στηρίζει κάθε χρονιά. Δεν περιμέναμε να γεμίσει το γήπεδο στο φιλικό με τη Ρουμανία, αλλά ξέρουμε ότι θα έρθει στα επόμενα να μας βοηθήσει και να μας δώσει κάτι που σημαντικό για εμάς να πάρουμε μαζί μας στην Πολωνία. Την πίστη που έχει σε εμάς, την αγάπη που δείχνει στην Εθνική Ομάδα σταθερά τόσα χρόνια».
-Τι λέμε για τους στόχους που θέτει η Εθνική Ομάδα φέτος;
«Οι στόχοι; Δεν είναι τι λέμε, αλλά τι κάνουμε και τι θα γίνει. Η ομάδα θέλει να φτάσει στην κορυφή πάλι. Αυτό που θέλουμε όλοι. Για μένα, με το καλό να φτάσουμε ως εκεί χωρίς προβλήματα, τα δύο βασικά παιχνίδια είναι τα δύο νοκ-άουτ στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας μετά από τις δύο πρώτες φάσεις των ομίλων. Γενικότερα πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, κάθε φορά που θα μπαίνουμε στο παρκέ, αλλά εκεί πρέπει να είμαστε ακόμη περισσότερο εστιασμένοι στο παιχνίδι και σε αυτό που καλούμαστε να κάνουμε. Μια νίκη στον πρώτο χιαστί αγώνα θα είναι το σημαντικότερο βήμα στη διοργάνωση και θέλουμε να το κάνουμε».
-Μιλάς έχοντας την εμπειρία και προηγούμενων διοργανώσεων πλέον. Η Εθνική όμως έχει πλέον αρκετά παιδιά που δεν έχουν αυτή την εμπειρία και κάποια που θα δώσουν το «παρών» σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά. Τι έχεις να πεις γι’ αυτά;
«Τα παιδιά προσπαθούν παρά πολύ να μπουν στη φιλοσοφία του προπονητή, κάνουν μεγάλη προσπάθεια και βάζουν πολύ δουλειά. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι ότι τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά σε σχέση με τους συλλόγους, ότι ο ρόλος όλων μας με την Εθνική είναι διαφορετικός. Το δεδομένο είναι πως προσπαθούν πολύ σκληρά και ότι έχουν πολλές δυνατότητες, κάτι που είναι θετικό για τα ίδια και φυσικά για την Εθνική»

Δεν υπάρχουν σχόλια: