Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Εθνική Κορασίδων : προς τιμή των κοριτσιών και των 4 Κρητικών αθλητριών !

Highlights από 7 αγώνες της Εθνικής Κορασίδων U16 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Νάπολη !


Επέστρεψε από την Ιταλία την Δευτέρα το απόγευμα η αποστολή της Εθνικής Κορασίδων, που συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την 7η θέση. Οι Ελληνίδες αθλήτριες υπό την καθοδήγηση του Τάκη Μπακογιώργου και της Σοφίας Κλιγκοπούλου κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ικανοποιητική πορεία (συνέχεια της περσινής), αφήνοντας παράλληλα πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες, η Άρτεμις Σπανού είπε: «Όλα τα κορίτσια δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας σε αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η 7η θέση είναι ικανοποιητική, ωστόσο θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Η έλλειψη εμπειρίας, κάποια παιχνίδια που χάθηκαν στις λεπτομέρειες, μας στέρησαν μια ακόμα καλύτερη πορεία. Η συμμετοχή σε ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι από μόνη της μια σπουδαία εμπειρία. Η πιο δύσκολη στιγμή για εμάς ήταν ο αποκλεισμός από την τετράδα, με την ήττα από το Βέλγιο. Αν δουλέψουμε ομαδικά και στα επόμενα επίπεδα πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε στο μέλλον να διεκδικήσουμε κάποιες διακρίσεις».

Εμείς προς τιμή των Κοριτσιών της Ελλάδας, των φίλων μας που παραπονιόντουσαν ότι δεν δίνουμε πολύ βάρος στα κορίστσια και των 4 (το 1/3 της Εθνικής ομάδας !!! ) αθλητριών από την Κρήτη (Πατεράκη – Καμπουράκη – Σαρζετάκη – Ζαχαράκη) παρακολουθήσαμε και παρουσιάσαμε “ζωντανά” λεπτό προς λεπτό και τα 9 παιχνίδια της ομάδας και στιγμιότυπα – Highlights από 7 αγωνιστικές, ξεπερνώντας ακόμα με ... την φόρα που είχαμε πάρει και την FIBA που παρουσίασε Highlight από 6 !!!

H δουλειά αυτή ίσως να μην ενδιαφέρει πολλούς, όμως θεωρήσαμε υποχρέωση μας προς το Κρητικό και το Γυναικείο μπάσκετ να το κάνομε. Άλλωστε δεν νομίζουμε να υπάρχει άλλη Εθνική ομάδα στο μπάσκετ στην οποία η Κρήτη να έχει εκπροσωπηθεί με 4 αθλητές ή αθλήτριες. Και είμαστε ευτυχής γιατί η δουλειά μας ήταν πρωτοποριακή σε Πανελλήνιο επίπεδο και πολλά site έκαναν παραπομπή στο δικό μας. Και στο τέλος πλέον αν κάποιος "κτυπήσει" στο Youtube "Κορασίδων U16" θα παρουσιαστούν και 10 βίντεο με την Εθνική ομάδα μπροστά στην ανυπαρξία που υπήρχε μέχρι και πριν λίγες ημέρες ...

Σαν επιστέγασμα αυτής της δουλειάς κλείνουμε την αναφορά μας στην Εθνική Κορασίδων με ένα βίντεο με Highlights μόνο της Ελληνικής ομάδας από τους 7 σε σύνολο 9 αγώνων που έπαιξε στην Νάπολη και το αφιερώνουμε στους εργάτες του Γυναικείου Μπάσκετ της Κρήτης, τους Μιχάλη Δασκλάκη Φρόσω ΔημητρουλάκηΚώστα ΠλευράκηΜανόλη Σπυριδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: