Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Οι χορηγοί μας και η κριτική μας !


Οι περισσότεροι παράγοντες που ασχολούνται με το μπάσκετ είναι “εραστές του αθλήματος”, ασχολούνται καθημερινά πολλές ώρες σε βάρος άλλων υποχρεώσεων τους και στις πιο πολλές περιπτώσεις βάζουν και το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Πάνω σε αυτά τα μονοπάτια ξεκινήσαμε και εμείς την προσπάθεια μας στο site – blog. Καθημερινά αφιερώνουμε πολλές ώρες δουλειάς, προσπαθούμε να παρουσιάσουμε όσο γίνεται πιο αντικειμενικά τα δρώμενα στο χώρο του μπάσκετ και δεν διστάζουμε να στιγματίσουμε τα κακώς κείμενα και να επαινέσουμε κάθε σωστή κίνηση και ενέργεια. Πολλές φορές παρεξηγηθήκαμε από φίλους για αυτά που διατυπώσαμε, όμως σε αρκετές περιπτώσεις μας δικαίωσαν όταν είδαν πιο ψύχραιμα τα πράγματα. Ίσως σε κάποιες άλλες να υπερβάλαμε, όμως χωρίς κακή πρόθεση. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν θα διστάσουμε να πούμε ευθέως την άποψη μας, χωρίς περιστροφές και υπονοούμενα.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρουμε εξαιτίας του παρακάτω e-mail που μας έστειλε ένας φίλος και αναφέρεται στις χορηγίες που ανακοινώσαμε πρόσφατα γράφοντας :

"Τα blogs είναι ελεύθεροι χώροι έκφρασης και αναρωτιέμαι πόσο ελεύθερη μπορεί να είναι η κριτική σου σε κάποιο γεγονός που θα εμπλέκεται ο όφη ή το ηράκλειο από τη στιγμή που σε πληρώνουν"

Η οπτικοακουστική παρουσίαση που κάνουμε στο site – blog είναι "ακριβό σπορ", αφού χρειάζεται ακριβό εξοπλισμό. Επίσης τα μελλοντικά σχέδια μας σχετικά με την on line παρουσίαση αγώνων ομάδων της Κρήτης μέσω του internet για να υλοποιηθούν απαιτούν ισχυρά και ακριβά μηχανήματα. Εφόσον λοιπόν εμείς δεν δρούμε με επαγγελματικά κριτήρια χρειαζόμαστε χορηγούς που θα υποστηρίξουν οικονομικά αυτήν την προσπάθεια και το όραμα μας. Και σε πρώτη φάση ανταποκρίθηκαν απλόχερα στο κάλεσμα μας οι επιχειρηματίες Μανόλης Λουκαδάκης (ΝΙΒΑΛ) και Μάνος Ξημέρης (ΜΕΛ-ΚΑΤ), μαζί με τον Κρητικό Φούρνο (αφοί Νικολιδάκοι). Άνθρωποι με επαγγελματικό κύρος στο χώρο του Ηρακλείου και “εραστές του αθλητισμού” με όλη την σημασία των λέξεων.

Είναι προφανές και το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, ότι δεν υπάρχει περίπτωση η ευγενική βοήθεια τους αυτή στην καλύτερη παρουσίαση των δρώμενων στο χώρο του μπάσκετ να ανταλλαγή με ευμενέστερη κριτική στο site blog των συλλόγων στους οποίους συμμετέχουν, κάτι άλλωστε που δεν το επιτρέπει η σοβαρότητα, η ακεραιότητα και το ήθος των ανθρώπων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: