Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Euroleague 2010 - Week 5 - Gameday 1 - Τετάρτη 25-11-09


Εuroleague 2010
- Top 5 από τις 4 πρώτες αγωνιστικές : Καρφώματα , Ασίστ , Μπλόκ - Happenings


πηγή : www.basketblog.gr
Τα πράγματα αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν στους ομίλους της Ευρωλίγκα, όπου έχουμε φτάσει αισίως στο φινάλε του πρώτου γύρου. Συγκεκριμένα, αυτό θα συμβεί τούτη την εβδομάδα με τη διεξαγωγή των αγώνων της 5ης αγωνιστικής.
Την αρχή για τις ελληνικές ομάδες κάνει αύριο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει θεωρητικά εύκολο έργο κόντρα στην Όλντενμπουργκ, στο τελευταίο παιχνίδι πριν πάει στο ΣΕΦ. Οι πρωταθλητές Γερμανίας θα έχουν για πρώτη φορά σε αγώνα της Ευρωλίγκα, τον Μπράιαν Μπέιλι, ο οποίος αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Τζέισον Γκάρντνερ που παραμένει τραυματίας.
Η Χίμκι, για τον ίδιο όμιλο (Δ’), υποδέχεται την Πρόκομ, η οποία μετράει μόλις μια νίκη στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια. Οι γηπεδούχοι που είναι και το φαβορί θα προσπαθήσουν να πάρουν το τέταρτο ροζ φύλλο. Ο Ντάνιελ Γιούινγκ των πρωταθλητών Πολωνίας θα αντιμετωπίσει την προηγούμενη ομάδα του.
Στη Λιουμπλιάνα, η χωρίς νίκη Ολίμπια παίζει το τελευταίο της χαρτί κόντρα στη Ρόμα θέλει το ροζ φύλλο για να κάνει ένα καθοριστικό βήμα πρόκρισης στο ΤΟΡ-16. Ιδιαίτερο παιχνίδι για τον Σάνι Μπετσίροβιτς, ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα που την περασμένη σεζόν έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις. Μια τέτοια θα κληθεί να κάνει και αύριο, ειδικά αν δεν αγωνιστεί τελικά ο Ματ Ουόλς που υποφέρει από διάστρεμμα. Ενδέχεται πάντως οι "δράκοι" να έχουν στη σύνθεση τους τον Βλάντο Ιλιέβσκι που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.
Τέλος, για τον Α’ όμιλος η Ζαλγκίρις υποδέχεται τη Φενέρ / Ούλκερ και η Βιλερμπαν την Τσιμπόνα. Οι δύο αναμετρήσεις θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη συνέχεια. Ειδικά, όσο αφορά στην ομάδα της Λιόν αποτελεί την τελευταία της ελπίδα για πρόκριση αφού ακόμα δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης
Α’ όμιλος: Ζαλγκίρις – Φενέρ / Ούλκερ (19:45),
Βιλερμπάν – Τσιμπόνα (20:00)
Γ’ όμιλος: Ολίμπια Λ. – Ρόμα (21:30)
Δ’ όμιλος: Χίμκι – Πρόκομ (19:00),
Παναθηναϊκός – Όλντενμπουργκ (19:30)

Βαθμολογία
Α’ όμιλος: Σιένα 4-0, Μπαρτσελόνα 4-0, Φενέρ / Ούλεκρ 2-2, Ζαλγκίρις 1-3, Τσιμπόνα 1-3, Βιλερμπάν 0-4.
Β’ όμιλος: Μάλαγα 4-0, Ολυμπιακός 3-1, Λιέτουβος Ρίτας 3-1, Εφές Πίλσεν 1-3, Παρτιζάν 1-3, Ορλεάν 0-4.
Γ’ όμιλος: Μακάμπι 3-1, Ρόμα 3-1, Κάχα Λαμποράλ 3-1, ΤΣΣΚΑ Μ. 2-2, Μαρούσι 1-3, Ολίμπια Λ. 0-4.
Δ’ όμιλος: Ρεάλ Μ. 3-1, Παναθηναϊκός 3-1, Χίμκι 3-1, Αρμάνι Μιλάνο 1-3, Πρόκομ 1-3, Όλντενμπουργκ 1-3

Δεν υπάρχουν σχόλια: