Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Αποχωρήσεις Ελληνικών Γυναικείων ομάδων από το Eurocup !


Για τις περισσότερες Ελληνικές ομάδες και τους παράγοντες τους, η προοπτική της συμμετοχής σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι όνειρο ζωής. Να όμως που φθάσαμε στο σημείο Ελληνικές Γυναικείες ομάδες να αποχωρούν από το Eurocup λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Από το www.basketblog.gr διαβάζουμε :
Ύστερα από την είδηση της απόσυρσης του Π. Φαλήρου από την Ευρώπη, άλλο ένα πλήγμα ήρθε να χτυπήσει το γυναικείο μπάσκετ. Ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, ανακοίνωσε την αποχώρηση της ομάδας από τη διοργάνωση του Euro Cup, που είχε προλάβει να παίξει μόλις έναν αγώνα, με την Αράντ, την περασμένη Πέμπτη. Ο λόγος για ακόμη μία φορά είναι η οικονομική αδυναμία του συλλόγου να καλύψει τα έξοδα, λόγω ολιγωρίας της πολιτείας και της ΕΟΚ. Η ανακοίνωση:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009 (σ.σ. χθες) και αποφάσισε ομόφωνα να αποσύρει τη συμμετοχή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς από το EUROPA CUP WOMAN 2009/10 της FIBA. Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω των σοβαρών οικονομικών απαιτήσεων που προέκυπταν από τη συμμετοχή της ομάδας στην ΕΥΡΩΠΗ και συγκεκριμένα ο σύλλογος μας ενημέρωσε με το αριθ. πρωτ. 411 έγγραφο του προς την ΕΟΚ απ' όπου ο σύλλογος μας έχει λαμβάνει χρήματα από έξοδα μετακινήσεων των ομάδων μας μπασκετ από την ΕΟΚ περισσότερα από 20.000€, χρήματα τα οποία έχει ήδη πληρώσει ο σύλλογος και συνεχίζει να πληρώνει για το φετινό πρωτάθλημα.
Επίσης, το Δ.Σ. απευθύνθηκε και προς τη ΓΓΑ με το έγγραφο αριθ πρωτ. 412, μήπως και υπάρξουν κάποια οικονομικά στηρίγματα έστω από την πολιτεία, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε ανταπόκριση και μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος μας δεν έχει λάβει ακόμη την εγκεκριμένη τακτική του επιχορήγηση από το καλοκαίρι (ενώ έχει υποβάλλει όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά).
Ήδη αυτή τη στιγμή ο σύλλογός μας έχει ξοδέψει για τη συμμετοχή και τον αγώνα για την πρώτη αγωνιστική πολλά χρήματα χωρίς καμία βοήθεια από την πολιτεία και την αρμόδια ομοσπονδία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: