Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Α1 Ανδρών : μετάθεση της αγωνιστικής λόγω της απεργίας του Π.Σ.Α.Κ ! Συμπαράσταση από Γ.Σ.Ε.Ε και Π.Σ.Α.Π !


Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε και θα κάνει πράξη ο ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύλογος Αμοιβόμενων Καλαθοσφαιριστών) αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού δεν δόθηκαν λύσεις στα αιτήματά του, αναγκάζουν τη διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος να μεταθέσει την 4η αγωνιστική της Α1. Έτσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΣΑΚΕ, οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν τελικά το επόμενο Σαββατοκύριακο, 21-22 Νοεμβρίου, οπότε σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα γινόταν η 5η αγωνιστική. Λογικά, λοιπόν, στο πρόγραμμα των υπόλοιπων αγωνιστικών του πρωταθλήματος θα επέλθουν αλλαγές, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνο.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ
"Σας γνωρίζουμε ότι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων του ΠΣΑΚ για την 4η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος, η ανωτέρω αγωνιστική ημέρα μετατίθεται για το Σαββατοκύριακο 21-22 Νοεμβρίου 2009"

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους τόσο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) όσο και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και ο πρόεδρός του, Αντώνης Νικοπολίδης.

ΓΣΕΕ : "Δίκαιος ο αγώνας του ΠΣΑΚ"
Η ΓΣΕΕ εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και στα αιτήματα των καλαθοσφαιριστών. Η επιστολή της:
"Το δικαίωμά τους στην ελεύθερη εργασία όταν δεν αμείβονται για τις υπηρεσίες τους στην καλαθοσφαίριση είναι αδιαμφισβήτητο ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο επαγγελματικό χώρο όπου οι μεταγραφές ξένων παικτών κοστίζουν τεράστια ποσά αποτελώντας πρόκληση για την ελληνική κοινωνία. Είναι παράνομο να καταστρατηγούνται τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των επαγγελματιών καλαθοσφαιριστών και παράλληλα να μην τους επιτρέπουν την απασχόλησή τους σε άλλη ομάδα. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν στη χώρα μας εργαζόμενοι στους οποίους δεν εφαρμόζεται η Εργατική Νομοθεσία. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος είναι στο πλευρό των αθλητών της καλαθοσφαίρισης και ζητάμε από την κυβέρνηση και τo υπουργείo Πολιτισμού και Τουρισμού να προχωρήσει στις νομοθετικές ρυθμίσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αθλητών".

ΠΣΑΠ : Η επιστολή του Αντ. Νικοπολίδη
"Αγαπητοί Φίλοι,
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών κι εγώ προσωπικά είμαστε στο πλευρό του ΠΣΑΚ και των καλαθοσφαιριστών μελών του, στην απεργιακή κινητοποίηση σας και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας. Τα αιτήματα σας είναι εύλογα κι ορθά κι αναμφίβολα έχετε κάθε λόγο να ζητάτε την ικανοποίησή τους αφού πάνω και πρώτα από όλα προέχει η ασφάλεια των αθλητών κι η ύπαρξη σωστών συνθηκών που θα διασφαλίζουν ότι τα μέλη του ΠΣΑΚ θα μπορούν ανεμπόδιστα να εργασθούν και να αποδώσουν. Η συνέπεια, η διασφάλιση θέσεων εργασίας κι η ελληνικότητα των πρωταθλημάτων είναι προαπαιτούμενα που θα έπρεπε, χωρίς χρονοτριβή, να έχουν ήδη καλυφθεί. Καλή επιτυχία στον αγώνα σας. Ο ΠΣΑΠ είναι στο πλευρό σας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: