Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Α2 Ανδρών - Κώστας Σορώτος : "δεν θα αργήσει η ώρα που η Κρήτη θα έχει μια ομάδα στην Α1"


Ύστερα από την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, ο προπονητής της Ολυμπιάδας Πατρών, Κώστας Σορώτος, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και στην εκπομπή "Athletic Magazine", τονίζοντας: "Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και για αυτό πήγε το σκορ με αυτόν τον τρόπο στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Εμείς καταφέραμε να περιορίσουμε τα ποσοστά που έχει στα τρίποντα και ουσιαστικά πήραμε τη νίκη στην τρίτη περίοδο, οπότε πήραμε μια διαφορά 16 πόντων".

Σε ερώτηση που του έγινε για την ομάδα του ΟΦΗ, ο Κώστας Σορώτος επισήμανε: "Ο ΟΦΗ βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο παρά το γεγονός ότι έμαθαν ότι ανεβαίνουν κατηγορία λίγες εβδομάδες πριν από το τζάμπολ του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι θα είναι ακόμα καλύτερος στη συνέχεια του πρωταθλήματος".

Αν και αρχή ακόμα του πρωταθλήματος της Α2, δεν παρέλειψε να τονίσει: "Θα είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και πολλοί έχουν την εντύπωση ότι ο Ηρακλής θα κάνει περίπατο, όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Θα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα για όλους και έχω την εντύπωση ότι όλες οι ομάδες θα βρίσκονται πολύ κοντά".

Για τους στόχους της ομάδας του, πρόσθεσε: "Έχουμε στόχο να γίνουμε ομάδα. Η Ολυμπιάδα διαθέτει καλούς παίκτες και μια σοβαρή και καλή ομάδα ώστε να έχουμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει".

Με αφορμή του αγώνα με τον ΟΦΗ, ο Κώστας Σορώτος μίλησε και για το μπάσκετ στην Κρήτη, επισημαίνοντας: "Πιστεύω ότι δεν θα αργήσει η ώρα που η Κρήτη θα έχει μια ομάδα στην Α1. Είναι ένα μεγάλο νησί και αξίζει να έχει μια ομάδα στην μεγαλύτερη κατηγορία. Έχει συμβεί με τον ΑΓΟΡ και το Ηράκλειο, όμως από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα πρέπει να εκπροσωπείται η Κρήτη από μια ομάδα στη μεγαλύτερη κατηγορία".

Ο ΠΣΑΚ από την αρχή του πρωταθλήματος έχει οργανώσει κινητοποιήσεις, λόγω της μη ικανοποίησης των αιτημάτων του και ο Κώστας Σορώτος μίλησε και γι’ αυτό: "Είναι μια αρνητική εξέλιξη για όλους μας. Ελπίζω όμως ότι με αυτήν την κίνηση θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα για το ελληνικό μπάσκετ. Είμαστε σε αναμονή και περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα των συζητήσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: